sale kleertjes header
Baby

Wat je moet weten over mannen die pas vader zijn geworden!

Als je net een baby hebt gekregen, staat jouw wereld op zijn kop. Niet alleen als moeder, maar ook zeker als vader. Daarom nu: wat je moet weten over mannen die pas vader zijn geworden!

hema rompers

Wat je moet weten over mannen die pas vader zijn geworden!

 1. Zijn testosteron gehalte is lager geworden!

  Het is zelfs zo ‘erg’ dat je man in de eerste maand na de geboorte wel tot 40% minder testosteron kan hebben! Dit heeft een reden, hierdoor wordt jouw man namelijk gevoeliger! Ook kan hij door tijdelijk minder testosteron makkelijker een band opbouwen met de baby. Heel belangrijk dus!

  Maar niet bij alle mannen is dit het geval. Als het testosteron niet daalt, kan je man er waarschijnlijk minder goed tegen als jullie baby huilt. Hij kan er minder begrip voor opbrengen. 😉

 2. Ook zijn hormonen veranderen

  Je bent niet meer de enige die soms even gebruik kan maken van je hormonen. Bij jouw man verandert er namelijk ook het een en ander in de hormoonhuishouding. Zo maakt hij meer oestrogeen en oxytocine aan.

  Oestrogeen is een hormoon dat er voor zorgt dat je man zijn emoties beter kan reguleren, dat hij waakzamer, gemotiveerder en liever is. Oxytocine is het zogenaamde knuffelhormoon. Waardoor hij de hele dag wel wil knuffelen met jullie kleine trots.
 3. Dat hij ook moet bijkomen van de bevalling

  Maar dan niet lichamelijk natuurlijk. Toch kan een bevalling op je man ook veel impact hebben. Het is niet gemakkelijk om toe te kijken hoe je geliefde pijn lijdt. Als een bevalling heftig verloopt, kan het voor je man zelfs traumatisch zijn. Probeer hier begrip voor op te brengen, hoe lastig dat misschien ook is als je zelf vol in de hechtingen zit.

 4. prenatal banner weekaanbiedingen
 5. Dat hij de baby vaak pas leuker vindt als hij groter wordt

  Tenminste, dat geldt voor de meeste papa’s. Dat hele kleine vinden ze maar eng en lastig. Maar als jullie baby groter wordt, gaat lachen, kruipen en spelen dan wordt het voor hem ook ineens een stuk leuker.

 6. Hij kan ook ineens huilen

  Mannen kunnen ook zomaar heel emotioneel worden als er een baby in het spel is. Hij kan naar de wieg staren zoals jij dat ook kan, omdat hij net zo onder de indruk is van de baby als jij.

 7. Hij kan meer dan je denkt

  Hij vindt het misschien lastig om dat kleine popje aan te kleden, maar hij kan het echt wel. Laat hem letterlijk los en verbaas je over het feit dat hij veel meer kan dan jij dacht.

 8. Dat hij ook onzeker is, net als jij

 9. Dat hij nog meer respect voor je heeft na die bevalling!

  Hij vond je al geweldig, maar nu hij gezien heeft welke oerkracht je hebt al helemaal.

 10. Stiekem wil hij best eens alleen zijn met de baby

  Ook al biedt hij dat zelf niet aan.

 11. Huid op huidcontact is iets wat veel vaders geweldig vinden

  Leg de baby op zijn blote borst met een dekentje erover en geef ze wat tijd met zijn tweeën.

Lees ook: 12 Dingen die je als vader had willen weten voor de geboorte van je baby!

Wij moeders denken vaak dat die mannen het allemaal wel prima vinden, dat er voor hen weinig veranderd als ze vader worden. Maar niets is dus minder waar dan dat! Ook je man kan echt veranderen na de geboorte van jullie baby.startersbox zwitsal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019