zozwanger adverteren
Baby

Welke kinderwagen past bij mij?

Heb je een kinderwagen nodig? Dan is het verstandig om eerst even na te denken welke kinderwagen het beste bij je past. Wanneer je dat weet, kun je beter en gerichter zoeken. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten verkrijgbaar en zonder enige voorbereiding weet je echt niet waar je moet beginnen met zoeken. Wij helpen je graag met kiezen!Kinderwagen waarop letten?

Als je een kinderwagen gaat kopen moet je op een paar dingen letten. Als eerste is het goed om te weten dat er diverse soorten kinderwagens zijn. Voor je pasgeboren baby is het handig om een combiwagen te kopen. Deze kinderwagen heeft een reiswiegje waar je kleine baby lekker in kan liggen en de wagen heeft een zitje waar je kindje in kan zitten als hij of zij wat ouder is. Zo kan de wagen ongeveer 3 jaar mee. Super goede combiwagens zijn de Joolz kinderwagens. Ik heb die zelf ook en de kinderwagen is ontzettend stevig, mooi in design en praktisch.

Voor oudere kinderen die zelfstandig kunnen zitten, bijvoorbeeld vanaf 9 maanden oud, heb je nog de keuze uit een wandelwagen of buggy. Naast deze wagens heb je nog hardloopwagens voor de sportieve moeders en duowagens voor moeder met meerdere kinderen.

kinderwagen kiezen

Welke kinderwagen past bij mij?

Welke kinderwagen het beste bij jou past is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst natuurlijk de leeftijd van je kind. Daarnaast kun je letten op de volgende punten:

 • Grootte van je woning

  Als je weinig ruimte in je woning hebt om de kinderwagen te stallen, zorg er dan voor dat er je één koopt die je goed kan inklappen.

 • Trappen lopen

  Moet je de kinderwagen naar boven dragen, schaf dan een lichte kinderwagen aan.

 • Veel reizen

  Ga je vaak op stap met de kinderwagen zoals met de auto of openbaar vervoer? Kies dan voor een compacte kinderwagen die je goed kunt inklappen.

 • Ondergrond

  Als je veel gaat wandelen en de ondergrond ruig is (zoals het bos of park) neem dan een stevige kinderwagen met dikke banden. Luchtbanden kunnen beter tegen oneffen ondergronden. Foambanden of schuimbanden zijn stootgevoeliger, maar kunnen daarentegen niet lek gaan.

 • Wendbaarheid

  Voor mensen in de stad die de kinderwagen snel en makkelijk door de menigte moeten manoeuvreren is een kinderwagen met 3 wielen wellicht handiger. Of kies voor de hippe en sportieve Easywalker kinderwagens. Deze zijn wendbaar, licht en comfortabel. Een kinderwagen met 4 wielen is minder wendbaar, maar wel steviger en beter bestand tegen een stootje (zoals stoepranden op en af).

Kinderwagen goedkoop

Heb je een idee welke kinderwagen je wilt, dan is het nog een kwestie van er eentje kopen. Dit kun je het beste doen in een winkel of bij een betrouwbare website waar je ook nog mag testen. Online vergelijk je alle soorten kinderwagens en vind je een scherpe prijs. Wil je echt de kinderwagen even testen? Dan kun je dit bij sommige webshops met filialen ook doen. Of je gaat hem testen, laat je adviseren en bestelt hem daarna alsnog online.

vadersschapsverlof 2019