“babydeals
Beste babyproducten

Tips bij hardlopen achter de kinderwagen!

Ben je altijd fan van hardlopen geweest en kan je niet wachten om na de bevalling weer te beginnen? Tja, soms is dat best lastig, want wie let er dan op de kleine? Dé oplossing is hardlopen achter de kinderwagen! Kom jij weer in shape en je baby kan genieten van de frisse buitenlucht. Twee vliegen in één klap. Wil jij gaan hardlopen achter de kinderwagen, dan zijn er wel een paar dingen waarop je moet letten. Je lees onze tips en vind de beste hardloop kinderwagen! Ga hier direct naar onze top 3.

prenatal banner weekaanbiedingen

Tips bij het hardlopen achter de kinderwagen!

Hardlopen is een ideale sport voor moeders die weer hun eerste letterlijke stappen willen zetten naar een fitter lichaam. Trouwens, voordat je begint met hardlopen, kan je beter eerst gaan wandelen met de baby. Je lichaam moet na de bevalling namelijk herstellen en ontzwangeren. Gaat het wandelen goed, kan kun je daarna eens je hardloopschoenen onder het stof vandaan trekken.

banner billendoekjes waterwipes

Hardlopen achter de kinderwagen is heel wat anders dan je gewend bent en het is echt goed om rekening te houden met deze tips:

 • Je route en ondergrond

  Het bos in met je kleintje is waarschijnlijk geen goed idee, mits de paden daar goed verhard zijn en er geen hobbels in zitten. Je kindje kan namelijk behoorlijk op en neer gaan stuiteren, zeker gezien het feit dat je harder loopt dan normaal. Het beste is een egale ondergrond te kiezen zoals een fietspad.

 • Zorg voor zichtbaarheid

  Om ongelukken te voorkomen is het heel, heel belangrijk dat je zorgt dat jullie zichtbaar zijn. Check of er voldoende reflectoren op de kinderwagen zitten.

 • Bouw rustig op

  Na de bevalling heeft je lichaam eerst wat tijd nodig om te herstellen. Bij een vaginale bevalling wordt 6 weken geadviseerd, bij een keizersnede minimaal 8 weken. Voordat je de hardloopschoenen gaat aantrekken is het beter dat je eerst begint met wandelen.

  Als dit goed gaat en je steeds verder kan, dan kun je daarna starten met rustig hardlopen achter de kinderwagen. Vergeet niet dat dit zwaarder is dan gewoon hardlopen, dus start met een klein rondje en las ook wandelpauzes in. Vraag ook altijd aan je huisarts of je mag beginnen met sporten.

 • Zorg voor een goede houding achter de kinderwagen

  Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat je zorgt voor een goede houding achter de kinderwagen. Denk bijvoorbeeld eraan dat je jouw rug rechtop houdt. Ongeveer alle hardloop kinderwagens hebben een verstelbare duwstang. Bekijk dus goed welke stand het beste bij jou past.

 • Je baby zit comfortabel

  Als je gaat hardlopen achter de kinderwagen wil je jezelf niet constant druk maken om je kindje. Zorg daarom dat je baby is gevoed en verschoond voordat je vertrekt. Let er ook extra op of je baby er comfortabel bij zit en gepaste kleding aanheeft.

  Neem in de winter desnoods een extra dekentje mee. Werk daarnaast in laagjes, dan kan je altijd iets aan- of uittrekken als je vermoedt dat de baby het te warm of te koud heeft. Lees hier meer over met een pasgeboren baby naar buiten gaan.

philips banner babyfoon

Waar let je op bij de beste hardloop kinderwagen?

Je kunt alleen hardlopen achter de kinderwagen als je daar een speciale kinderwagen voor aanschaft. Met een normale kinderwagen is het echt niet mogelijk. Je rent niet soepel, je kind wordt door elkaar gedrild en het is zwaarder. Een speciale kinderwagen is dus echt een must. Maar waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

beste babyfles banner

Tips bij het kopen van een goede hardloop kinderwagen!

 • Wendbaarheid

  Bekijk goed of de hardloop buggy wendbaar is en het voorwiel vastzit of vastgezet kan worden. Zo voorkom je dat je gaat zwenken.

 • Duwstang op juiste hoogte

  Om rugklachten te voorkomen is het heel belangrijk dat de duwstang precies op de voor jou ideale hoogte afgesteld kan worden.

 • Goede en stevige gordels

  Je kind moet goed en stevig in de kinderwagen kunnen zitten.

 • Schokdempers

  Om ervoor te zorgen dat je baby zo comfortabel mogelijk zit, kan je kijken of de kinderwagen schokdempers heeft.

 • Handrem op duwstang

  Een handrem op de duwstang biedt extra veiligheid omdat je sneller en adequater kunt reageren op onverwachte gebeurtenissen. En helaas komen die vaak genoeg voor.

 • Polsband

  Ook heel handig is een polsband! Want mocht er iets gebeuren tijdens het hardlopen achter de kinderwagen, dan kan de wagen in ieder geval nooit wegrollen want hij zit ‘aan jou vast’.

 • Voldoende opbergvakken

  Heeft de kinderwagen genoeg opbergvakken voor luiers, drinkfles, billendoekjes en speelgoed?

 • Bescherming zon en wind

  Een goede hardloop kinderwagen bied je kind genoeg bescherming tegen zon, regen en wind.

 • Leeftijd in de wagen

  De meeste hardloopwagens zijn niet voor baby’s onder de 6 maanden. Let hier goed op als je al eerder met je baby wilt gaan hardlopen.

 • 3 Wielen

  Een goede hardloop buggy heeft 3 wielen zodat hij beter wendbaar is en het voorste wiel kan je vastzetten. Het liefste luchtbanden met grotere wielen.

 • Reflectoren

  Check altijd of er genoeg reflectoren op de wagen zitten, het is heel belangrijk dat jullie goed zichtbaar zijn voor automobilisten en andere weggebruikers.

tips bij beste hardloop kinderwagen

Hoe houd je het hardlopen leuk voor jou en jouw baby?

Is hardlopen achter de kinderwagen hetzelfde als gewoon hardlopen? Waarschijnlijk kan je het antwoord wel raden: nee. Hardlopen achter de kinderwagen is een stuk zwaarder en het kan soms lastig zijn om goed in je ritme te komen. Je moet daarom echt je oude records helemaal vergeten en hier ook niet meer mee vergelijken.

Behalve dat het zwaarder is, zal je ook langzamer lopen en misschien moet je af en toe ook stoppen omdat je baby het even wat minder fijn heeft. Tevens kan je ‘off road’ weggetjes wel vergeten en zijn heuvels bijna niet te doen.

Om het leuk te houden voor jezelf moet je er dus heel relaxt in gaan. Houd jezelf voor dat het erom gaat dat je weer een beetje in beweging komt en dus niet om je oude niveau terug te krijgen. Lange afstanden zal op dit moment nog niet gaan. Dat gaat alleen als je weer goed alleen kan gaan trainen. Natuurlijk kan je wel vooruitgang boeken in het hardlopen met je kind, ook met deze wijze van trainen zal je steeds beter worden. Richt jezelf op deze kleine stappen van vooruitgang.

beste babyfoon bol.com

En je baby, gaat die het hardlopen achter de kinderwagen leuk vinden?

Nou zolang hij of zij niet constant half de kinderwagen uit gelanceerd wordt en de weg dus redelijk hobbel vrij is, zal je baby lekker genieten in de kinderwagen. Er zijn maar weinig baby’s die een hekel hebben aan lekker buiten wandelen.

Let er wel op dat je op alles bent voorbereid en neem extra spullen mee. Denk aan speeltjes, schone luier, schone kleertjes en drinken (voor jou en de baby). Zorg er daarnaast voor dat je jouw baby gepast aankleed. Vooral in de winter moet je opletten dat je kleintje het niet te koud krijgt. Je baby beweegt namelijk niet en zal het daarom eerder koud hebben dan jij, zeker als er een frisse wind is.

Wat is de beste hardloop kinderwagen?

Als je bovenstaande tips over hoe de beste hardloop kinderwagen eruit moet zien meeneemt dat zijn dit enkele goede modellen om te beijken:

 1. Hauck Runner

  hauck runner beste hardloop kinderwagen
  Deze sportieve hardloop kinderwagen heeft alle opties die erop horen te zitten. Zo kan je het voorwiel vastzetten en is de duwstang verstelbaar. Voorzien van vering, luchtbanden, parkeerrem, 5-puntsgordel, genoeg opbergruimte en de rugleuning van de baby kan versteld worden. Opvouwbaar tot een klein pakket, gemaakt van aluminium en in opvallende gele kleur. Voor een prijs van €136,- kan je hem hier bestellen.

 2. Thule Glide 2 Kinderwagen

  Thule Glide 2 Kinderwagen
  Sportieve kinderwagen van dit Zweedse merk met grote banden en ook bij deze hardloop buggy kan je het voorwiel vastzetten. Reflecterende banden en een verstelbare rugleuning voor de kleine. Voordeel van deze wagen is dat je er een aparte reiswieg bij kunt kopen waardoor je lang plezier hebt van deze wagen. De baby mag vanaf 6 maanden tot een gewicht van 32kg in deze kinderwagen zitten. Andere voordelen zijn lichtgewicht, grote banden, 5-punts gordel en een verstelbare rugleuning. Nadeel is de prijs: €585,- en je kan hem hier bestellen.

 3. Thule Chariot CX

  thule chariot cx
  Eigenlijk is dit een fietskar, outdoor wandelwagen en hardloop buggy in een. Dus als je toch al een fietskar wilden kopen om met de baby te gaan fietsen, dan is dit de beste keus. Met de bijpassende joggerkit is deze buggy helemaal af.
  Voor €799 bestel je hem hier en staat hij morgen bij je thuis maar vergeet dan niet om deze joggerkit erbij te bestellen.

Kleertjes.com korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!