header banner hema
Baby

Dingen die niemand je vertelt over het eerste jaar met een baby!

Het eerste jaar met een baby is letterlijk life-changing! Alles is anders, maar dan ook écht alles. Overal moet je over nadenken, spontaan de deur uit rennen is er niet meer bij. Maar dat is niet alles, er zijn nog veel meer dingen die niemand je vertelt over het eerste jaar met een baby.

verzwaringsdeken banner

Zeven dingen die niemand je vertelt over het eerste jaar met een baby!

 1. Slapen slapen?

  Sla-pen? Wat was dat ook alweer? Met een beetje pech heb je de laatste weken van de zwangerschap al niet best geslapen. Omdat omdraaien amper lukt, je rug pijn deed en je steeds kramp kreeg in je kuit. En met een baby in huis wordt slapen er niet beter op.

  Foto’s van stralende moeders die de “hoera, mijn baby slaapt door!” mijlpalen kaart showen, terwijl hun baby krap 6 weken is? Tja, die baby heeft op goed geluk 6 uur achter elkaar geslapen (want ja, dat is de definitie van doorslapen).

  Maar dat hem dat een tweede keer weer lukt? Dat is niet gezegd en dat gaat die perfect ogende mama vast niet delen. Nee, slapen is niet meer vanzelfsprekend vanaf het moment dat je kinderen hebt. Ook niet als ze ouder worden trouwens.
 2. Eten zal nooit meer hetzelfde zijn

  Ten eerste draait alles om het eten van jouw baby. Borstvoeding of flesvoeding? Dat is al de eerste keuze. Iedereen heeft er een mening over en wil die graag met je delen, of je het nu horen wilt of niet.

  Maar met een newborn in huis zelf een fatsoenlijk prakkie eten lijkt wel onmogelijk. Want zodra er een bord warm eten voor je neus staat, heeft de baby je nodig. Of hij valt boven op je in slaap en jij kunt niet meer bewegen. Natuurlijk wordt hij pas wakker als je eten koud is.

  Als je kindje groter wordt, moet hij vaste hapjes gaan eten, waarover ook graag iedereen zijn mening geeft. En je kind zelf ook, want hij zal niet alles lekker vinden wat je hem voor zet. Kan je vast wennen voor de jaren erna.

 3. prenatal banner weekaanbiedingen
 4. Nooit meer zorgeloos!

  Dat je leven gaat veranderen met de komst van een baby, dat heb je vast al bedacht. Maar vanaf nu ben je nooit meer zorgeloos. Je bent een moeder met een enorme verantwoordelijkheid. Een dagje met je vriendinnen op pad? Dan moet je eerst bedenken waar je de baby laat. En of je wel een hele dag zonder je kindje wilt.

  De baby voor het eerst naar de opvang of een nachtje uit logeren? Waarschijnlijk check je om de 5 minuten je telefoon. En met de baby in de auto? Reden die auto’s om je heen altijd zo hard? En waarom zit die vent achter je zo dicht op je bumper? Er ligt een baby achterin hoor!

 5. Onzekerheid

  Misschien ben je nog nooit onzeker geweest in je leven. Fladderde je altijd overal vrolijk tussendoor en vond je alles prima. Heb je je helemaal niet druk gemaakt om wat andere mensen van je vinden. Maar als moeder kan je zomaar onzeker zijn over moederschap en moeder worden.

  Want wanneer weet je nou of je het goed doet? Waarom stopt jouw baby niet met huilen? Is hij niet te zwaar? Of heeft hij het niet te warm? Moet ik hem nu wakker maken of juist laten slapen? Het moederschap is een groot vraagteken voor de meeste jonge moeders en die onzekerheid kan erg vermoeiend zijn.

 6. Je fotocamera draait overuren

  Iedere seconde en alle mijlpalen worden vastgelegd. Waarschijnlijk staat de filmrol van je telefoon vol met maar een onderwerp: de baby! Dat je zoveel foto’s kan maken, wist je niet eens. Evenals het feit dat je al die mijlpalen van de baby maar wat graag deelt met je sociale media-vrienden. Ook al had je nog zo gezegd dat je niet zo’n moeder zou worden.

 7. Aanbieding: Wil je ook leuke babyfoto’s leren maken net als een echte babyfotograaf? Gebruik kortingscode ZoZwanger voor 30% korting en betaal geen €19,95 maar slechts €13,95 voor de cursus babyfotografie!

  cheezzbaby banner
 8. De wasmand is nooit meer leeg

  Wist jij dat zo’n klein mensje zo veel was kon produceren? Je blijft maar wassen. Van beddengoed tot hydrofiele doeken tot de zoveelste rompertjes waarin een spuitluier is ontploft.

 9. Shoppen voor jezelf?

  Wasda? Heb je het eindelijk voor elkaar dat je met een vriendin de stad in gaat, zonder kinderen. Gaat het alsnog de hele middag over de kinderen en kom je thuis met een tas vol kinderkleding. Heb je voor jezelf ook iets gekocht? Nee, niet nodig. Als die kleine er maar leuk bij loopt.

Heb jij het moederschap onderschat? Of wist je precies wat je te wachten stond en viel het je eigenlijk wel mee? Sommige moeders gaat het echt heel gemakkelijk af, vinden het heerlijk en hebben niet het idee dat ze iets hebben moeten inleveren. Maar er zijn er genoeg die dat eerste jaar met een baby maar wat pittig vinden!

Lees ook: In 8 stappen de deur uit met je baby?!aerosleep babymatras veilig slapen
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!