banner cheezzbaby 728x200
Baby

Tips voor goede zomerschoenen voor jouw peuter!

Tijdens de zomer is het weer tijd om de zomercollectie tevoorschijn te halen of aan te schaffen. Dit geldt natuurlijk ook voor de kinderschoenen. De kans is vrij groot dat jouw peuter de zomerschoenen van vorig jaar niet meer aan kan, dus kan je weer fijn op pad. Om je te helpen, heb ik hier wat tips voor goede zomerschoenen voor jouw peuter of kind.

baby kleertjes banner

Waarom zijn goede zomerschoenen voor een kind belangrijk?

Goede zomerschoenen voor jouw peuter zijn heel belangrijk. Namelijk voor de vorming van de voeten, want goede schoenen voorkomen lichamelijke klachten als je kind ouder wordt. Maar dat hoeft overigens niet te betekenen dat het ook meteen dure schoenen moeten zijn. Er zijn veel schoenen voor kinderen voor een mooie prijs te verkrijgen die ook heel goed zijn.

Tips voor goede zomerschoenen voor jouw peuter!

 1. De maat

  Het is heel belangrijk dat jouw kind de goede maat schoenen aan heeft. Een peuter moet voor in de schoen voldoende ruimte hebben om de tenen te kunnen spreiden, buigen en wiebelen. Je kunt dit testen door met je duim op de neus van de schoen te drukken. De regel is dat er ongeveer 1 centimeter ruimte bij de teentjes moet zitten.

  Ook is het belangrijk dat de breedte van de schoen klopt: niet te wijd, maar ook niet de smal. Lees deze blog als je meer wilt weten over de schoenmaat van je kind en de schoenmeter.
 2. Goed aansluiten op de hiel

  Voor kinderen die gaan lopen is het belangrijk dat ze een schoen hebben met een verstevigd hielstuk. De rest van de schoen hoeft niet per se heel stevig te zijn.

 3. Soepele schoenen

  Het hielstuk moet dus verstevigd zijn, maar het overige deel van de schoen mag best van een soepele stof zijn. Dit is goed voor de natuurlijke ontwikkeling van de voetjes.

 4. Hoge wreefsluiting

  De wreef is een gedeelte van de voet, de bovenkant dus. Een goede schoen heeft een hoge wreefsluiting.

Welk soort zool past bij welke leeftijd?

Een baby die nog niet kan lopen hoeft echt geen schoenen aan, maar dat zal je zelf al snel door hebben. Hoe schattig die eerste schoentjes ook kunnen zijn…

Ook als je baby begint met staan, is het nog niet nodig om te investeren in schoenen. Sokjes of zachte slofjes zijn gewoon goed. Maar nog beter is je kind gewoon op blote voeten of op noppensokjes te laten wiebelen. Zo kan je baby beter de balans vinden.

Pas wanneer je baby echt leert lopen en de eerste stapjes zelfstandig gaat zetten, is het een goed moment om te investeren in goede zomerschoenen voor jouw peuter.Goede zomerschoenen voor kinderen hebben een flexibele zool en geen harde schoenzool. Het is heel belangrijk dat jouw peuter leert het voetje goed af te wikkelen bij elke stap, anders gaat jouw kind een verkeerd looppatroon aanleren. Verder is het bij deze eerste schoentjes belangrijk dat de hiel verstevigd is, de schoen verder soepel is en dat de maat klopt.
leukste zomerschoenen jongens meisjes

Wat zijn de leukste zomerschoenen voor meisjes?

Slippers, hakjes, regenlaarzen, ballerina’s en boots, de keuze is reuze als het om meisjes schoenen gaat. Zorg er altijd voor dat je dochtertje minsten één paar goede schoenen heeft die voldoen aan de eisen die ik eerder heb benoemd.

Schoenen met hakjes zoals deze babypumps kunnen best een keer, maar zijn uiteraard niet geschikt om lang op te laten lopen. Hetzelfde geldt voor ballerina’s, mits de hiel verstevigd is en de stof van leer of canvas is (koop geen schoenen van een stof die niet ademt).

Slippers mogen, maar laat je kind ze niet langer dragen dan 2 uurtjes en trek voor wandelingetjes andere schoentjes aan. Goede slippers zijn die van Birkenstock, die bieden de voetjes namelijk voldoende steun aan de zool wat bescherming biedt tegen rommel op straat en op het strand.

Wat zijn de leukste zomerschoenen voor jongens?

Er zijn heel veel stoere schoentjes voor jongens verkrijgbaar en het is een kwestie van smaak welke je graag wilt kiezen. Let er wel op dat voor de kleine kinderen de schoen stevig is, maar weer niet te stevig. Te stevige schoenen belemmeren de natuurlijke voetontwikkeling en looppatroon.

Goede zomerschoenen voor jouw peuter of kind zijn gemaakt van leer of canvas. Deze stoffen ademen en dat voorkomt huidbeschadigingen. Tevens kunnen schimmels en bacteriën minder goed overleven in schoenen van natuurlijke stoffen. In de zomer is het ook goed om twee paar schoenen te hebben zodat je kind kan afwisselen. Zweet in schoenen heeft ongeveer 24 uur nodig om goed op te drogen.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!