“babydeals
Zwangerschap

8 Tips hoe je jouw zwangerschap verbergen kan!

Direct vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, ben je natuurlijk super blij, maar om het nu meteen aan iedereen te vertellen? Misschien wil je hier nog even mee wachten tot de eerste echo. Dat is je goed recht. Het probleem is dan alleen nog dat je jouw zwangerschap goed moet verbergen. En dat is soms lastiger dan je denkt, daarom ga ik je helpen. In deze blog handige tips hoe je jouw zwangerschap verbergen kan. Denk aan tips voor kleding en goede smoesjes.

startersbox zwitsal banner

Waarom een zwangerschap verbergen?

Wanneer jij aan mensen het prachtige nieuws vertelt dat je zwanger bent is natuurlijk geheel aan jou. Ik belde mijn ouders meteen toen ik het wist. Mijn vriendinnen en verdere familie moesten nog even wachten, want ik wilde eerst zeker weten dat ik geen miskraam had.




De kans op een miskraam is de eerste weken best hoog. Voor veel vrouwen is dat de reden om het nog niet aan iedereen te vertellen en te wachten tot na de 12 weken echo. Want mocht het mis zijn, dan moet je ook weer tegen iedereen vertellen dat je een miskraam hebt gehad. Op zich kan dat prima, maar ik vond dat niet prettig.

Lees ook: Hoe kan je een vriendin steunen bij het verliezen van baby tijdens de zwangerschap!

Tot hoeveel weken kan je een zwangerschap geheim houden?

Na 12 weken is de kans op een miskraam al vele malen kleiner en na 16 weken is deze nog maar heel klein. Veel vrouwen houden een zwangerschap geheim tot het moment dat ze verlost zijn van die zorgen en met een geruster hart kunnen genieten van de zwangerschap.

Tot de 12 weken is je buik waarschijnlijk ook nog niet zo gegroeid, zeker niet als dit je eerste kindje is. Wanneer die zwangerschapsbuik komt is per vrouw wat verschillend en het ligt er ook aan hoe vaak je al zwanger bent geweest. Na 1 kind groeit je buik sneller dan wanneer je nog geen kinderen hebt. Gemiddeld wordt de zwangerschapsbuik vanaf de 17de of 18de week pas echt zichtbaar, dus vanaf dan wordt het steeds moeilijker om je zwangerschap te verbergen of geheim te houden.

prenatal extra korting banner

Met slimme kleding een zwangere buik verbergen

Merk je dat je buik al aardig begint te groeien, maar wil je jouw zwangerschap nog even (letterlijk) verbergen, dan helpt slimme kleding enorm.

  • Wijd en oversized: Gelukkig is oversized nog steeds hip. Laat je strakke kleding dus in de kast liggen en kies voor de wat ruimere versies. Stop de oversized shirtjes half in je broek voor een nonchalant effect.
  • Los vallende blousjes: Ook losvallende blousjes en denim blousjes zijn hip en ook nog eens super leuk. Als je het in je broek stopt en een beetje plooit zie je niets van de babybuik.
  • Jasjes en blazers: Jasjes en blazers zijn ideaal om je zwangerschap te verbergen. Je leidt de aandacht af van je buik en als je het jasje dicht doet is er al helemaal niets te zien.
  • Leg het accent op je benen: Houd je bovenkleding rustig (en saai) en maak van je benen een feestje. Kies voor een felle kleur broek, ripped jeans, leren broek of een broek vol bloemetjes. Hoe meer aandacht jouw benen vragen, hoe minder aandacht er naar je buik gaat. Maak het plaatje compleet door opvallende schoenen. Is het lekker warm buiten dan kun je natuurlijk vrolijke rokjes dragen.

zwangere buik verbergen

8 Tips hoe je jouw zwangerschap verbergen kan!

Dankzij de kledingtips is het (hopelijk) niet aan je te zien dat je zwanger bent, maar dan ben je er nog niet. Want nu komt het meest moeilijke gedeelte van je zwangerschap verbergen: je sociale contacten onderhouden zonder op te laten vallen dat je niet drinkt en niet alles eet. Lastig! Maar wel mogelijk door deze tips!

  1. Goed smoesje dat je niet drinkt

    Val je in de categorie drankorgel en weet iedereen dat je ongeveer nooit een drankje afslaat, dan valt het natuurlijk heel erg op als je dat een keer wel doet. Hier wat smoesjes die kunnen helpen je zwangerschap te verbergen:

    1. ‘Ik heb last van mijn maag/darmen’. Ga jezelf na deze opmerking trouwens niet volduwen met eten, want dan klopt je verhaal niet meer zo.
    2. ‘Ik heb een alcoholvrije maand’. Ik weet niet of ze hier intrappen, maar je kan het proberen.
    3. ‘Ben aan het detoxen of vasten‘. Vooral een goeie na de kerst of carnaval.
    4. ‘Ik ben op dieet’. Kan natuurlijk ook nog. Laat je partner dan trouwens ook mee doen.
    5. ‘Voel me niet zo lekker’.
    6. ‘Ik moet rijden’.
    7. ‘Morgen moet ik heel vroeg op, beter dat ik niet ga drinken anders heb ik een kater’.
    8. ‘Ik slik medicijnen waarbij ik niet mag drinken’. Moet je alleen nog even bedenken welke medicijnen.
    9. ‘Ik heb nog een té erge kater van gisteren. Kan alcohol even niet aan’. Dan heb je jezelf natuurlijk al helemaal goed ingedekt. Laat een vriendin of je partner het verhaal bevestigen.
  2. Span samen

    Als je ergens naar toe gaat kun je het beste iemand betrekken in jouw missie om de zwangerschap te verbergen. Die persoon kan de aandacht van jou afleiden of eventuele twijfels meteen de grond in boren. Bijvoorbeeld door te roepen hoeveel jij wel niet had gedronken gisteren (kun je meteen smoes 9 inzetten). 



    Mocht je zeggen dat je gezonder wilt eten en daarom niet drinkt, betrek je partner er dan bij. Het komt raar over dat jij zogenaamd super gezond bezig bent, terwijl je partner lallend op de achtergrond staat.

    de online drogist alles voor moeder en baby banner

    Nog een manier om samen te spannen: loos jouw drankjes bij die van je partner of laat je partner stiekem een alcoholvrije variant voor je regelen.

  3. Dek jezelf van te voren in

    Word je uitgenodigd voor een etentje of feestje, geef dan aan dat je jezelf niet zo lekker voelt en nog even moet kijken of je het wel trekt. Als je eenmaal verschijnt op het feestje weet iedereen dat je ziekjes bent en is het minder raar dat je de drankjes overslaat of wat minder eet.

  4. Je hebt een ontsteking en zit aan de antibiotica

    Acht je de kans klein dat mensen gaan geloven dat je ziek bent, omdat je nooit ziek bent? Dan kun je altijd nog zeggen dat jouw tand of kies ontstoken is en je helemaal stoned bent van de pijnstillers. Of je hebt een antibioticakuur.

  5. Deal met de barman

    Willen je vrienden de kroeg in gaan, probeer het dan zelf te organiseren zodat je kunt bepalen naar welke kroeg jullie gaan. Uiteraard is dat de kroeg waar je het barpersoneel kent. Fluister tijdens het bestellen dat je zwanger bent en dat jij een alcoholvrije variant moet hebben. Zorg er dan wel voor dat jij telkens de drankjes haalt!

  6. Pak de auto

    Als de afspraak wat verder weg is dan loopafstand, kun je ook gewoon met de auto gaan. Dan is het logisch dat je niet drinkt. Mocht het raar zijn dat je met de auto komt dan zeg je dat je ergens vandaan komt of nog naar toe moet. Simpel!

  7. Zoek een plantenbak op

    Kom je niet onder de drankjes uit, dan is de plantenbak jouw beste vriend voor die avond. Je drankje meenemen naar de wc en daar weggieten kan ook nog!

  8. Goede smoesjes waarom je niet alles eet

    Bijna elk feestje heeft wel hapjes met gerookte zalm, filet americain, haring of al dat andere dat je niet mag eten als je zwanger bent. Hoe ga je dat subtiel afslaan? Nou zo:

    • ‘Ik ben vegan geworden’. In deze tijd zou het zomaar kunnen!
    • ‘Ik probeer minder vlees en vis te eten’. Misschien iets geloofwaardiger en misschien nog wel waar ook.
    • ‘Ik heb al zoveel —– gegeten de laatste tijd, ik ben er even klaar mee’.
    • ‘Ik heb al heel de week zo’n zin in chips/nootjes/whatever’. Vervolgens werk je een hele schaal weg waardoor niemand het gek vindt dat je de andere hapjes overslaat.
    • ‘Ik las laatst toch zoiets vies over filet americain/gerookte zalm etc. Nu hoef ik het echt niet meer’. Even googelen naar een vies verhaal. Die zijn er vast!
    • ‘Ik moet echt even minder koffie drinken’.

Hoe heb jij de eerste weken van je zwangerschap weten te verbergen?



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019