“banner
Zwangerschap

Wanneer komt die echte zwangerschapsbuik?

Ik ben nu 15 weken zwanger. En ik vraag me echt af: wanneer komt die echte zwangerschapsbuik? Er begint nu wel langzaam iets te groeien hoor, maar ik zou ergens willen dat er al meer te zien was. Dat iedereen meteen kan zien dat ik zwanger ben en niet eerst denkt: ‘Jeetje wat is die dik geworden’. Ik wil die babybuik zien! Ik wil de baby zien en voelen bewegen! Wat lijkt me dat heerlijk! Wanneer komt die echte zwangerschapsbuik? Wanneer was het bij jou goed zichtbaar?

smartphoto banner

Een klein begin

Sinds de 14e week van mijn zwangerschap begint er wel een buikje te groeien. Of ja een buikje… Ik zie dat alles wat begint op te zetten, maar het is nu nog geen zwangerschapsbuik. Het lijkt een beetje op de buik die je hebt als je al een aantal dagen niet goed naar de wc bent geweest (als je begrijpt wat ik bedoel) en net een 5 gangen diner op hebt. Zo’n opgezette buik.
Deze buik had ik ook al toen ik 8 weken zwanger was en de hele tijd een opgeblazen gevoel had (en te veel at). Soms heb ik het idee dat ik nu best een zwangerschapsbuik heb, als ik van bovenaf kijk. Maar als ik mijn man dan een foto laat maken van de zijkant dan zie ik alleen een wat opgezette buik. Geen zwangerschapsbuik.

banner babypark sale

Waarom kunnen we niet wachten op onze zwangerschapsbuik?

Mijn man snapt niet zo goed dat ik zo verlang naar die zwangerschapsbuik. ‘Dat gaat toch alleen maar in de weg zitten straks? Nu kun je nog vrij bewegen’. Dat is waar en nu kan ik ook nog heerlijk op mijn buik slapen, lekker sporten en ik heb geen pijn van schopjes. Maar toch verlang ik ernaar.

Ik verlang erna om zichtbaar zwanger te zijn!

Misschien omdat ik mezelf nu totaal niet zwanger voel omdat ik fitter ben en niet meer misselijk. Misschien omdat ik aan heel de wereld wil laten zien dat ik zwanger ben. Al zal ik er geen reactie op krijgen als ik in de supermarkt loop, toch wil ik dat iedereen het weet. Ik ben er trots op, ik ben er blij mee en dat wil ik laten zien.
Ik vraag me echt af of iedere vrouw die voor de eerste keer moeder wordt dit ook op deze manier voelt.

cheezzbaby banner

Gewone kleding te klein, positiekleding te groot!

Er is nog een kleine praktische reden dat ik met ongeduld zit te ‘wachten’ op mijn echte zwangerschapsbuik: mijn kleding past niet!

wanneer zwangerschapsbuik

Mijn gewone kleding is nu echt te klein. Ik heb het tot een week geleden nog gedragen maar op een gegeven moment leek ik er net een rolmops in. Toen mijn man zei: ‘Roos eigenlijk kunnen deze kleren niet meer’ was ik er ook klaar mee. Hop naar de zolder. En om eerlijk te zijn… Dat was best een opluchting. Want toen ik wat zwangerschapskleding aandeed die ik van mijn schoonzusje had gekregen, voelde dat extreem comfortabel. Niets knelde, ik voelde mezelf geen rollade, mijn kortere truien waren geen naveltruitjes meer geworden en ik hoefde geen knoopjes open te doen tegen het einde van de dag.

Heerlijk! Maar of de zwangerschapskleding nu echt goed staat? Dat ook nog niet. Ik zit er nu tussenin. Ik krijg mezelf niet meer goed in mijn normale kleding geperst of het ziet er heel duidelijk uit dat ik mezelf erin heb geperst. Aan de andere kant zit de zwangerschapskleding nog een beetje te los en sommige vesten zijn duidelijk nog te groot. ‘Je moet jurkjes dragen’ zegt iedereen, maar ik draag dus nooit echt jurkjes dus heb ik geen jurkjes om zo doordeweeks aan te doen.
Dus ja: kom maar door met die zwangerschapsbuik! Ik ben er klaar voor!

wehkamp zwangerschapskleding sale banner

Wanneer zwangerschapsbuik?

Onlangs heb ik een stuk geschreven over de groei van je buik tijdens de zwangerschap. Vanaf de 17de en 18de week van de zwangerschap wordt je buik echt zichtbaar. Dat is voor mij nog 2 à 3 weekjes en dan heb ik het gevoel dat alles pas echt gaat beginnen.
Wat eigenlijk heel stom is, want mijn zwangerschap was al meteen echt begonnen vanaf het moment dat het zaadje versmolt met mijn eitje. En toch heb je zichtbare bevestiging nodig. Een heerlijke zwangerschapsbuik. Misschien moet je me tegen de tijd dat ik 35 weken zwanger bent nog maar eens vragen hoe blij ik ben met dat zwangerschapsbuikje!

Ik ben super benieuwd naar jullie meningen over de zwangerschapsbuik en wanneer het bij jullie zichtbaar werd. Konden jullie ook niet wachten?

Week 12-13 Week 14-15Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

8 Reacties

  1. Kimberley
    • Roos
  2. Edith
  3. Renee
  4. Ann
  5. Muffinindeoven
  6. Marion
  7. Gertie

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!