luieraanbiedingen header
Blogs

Week 12 en 13: Iets te veel aangekomen en uitslag NIPT

In week 12 heb ik mezelf na een maand maar weer eens gewogen en dat viel eventjes tegen. Ik moet dus echt op mijn voeding gaan letten en dat is zwaar, want ik heb nog steeds ontzettend veel zin in eten. Toch is het me wel gelukt! In week 12 heb ik ook bloed laten prikken voor de NIPT en in week 13 kreeg ik al de uitslag!

baby kleertjes banner

Op de weegschaal

Sinds ruim een maand besloot ik weer eens een keer op de weegschaal te staan en ik schrok me kapot. Ik was drie kilo aangekomen in mijn eerste trimester! Dat is wel een stuk boven het gemiddelde. Eigenlijk had ik het kunnen weten, want de hoeveelheid eten dat ik naar binnen heb geduwd was stukken meer dan ik voorheen deed. Maar telkens dacht ik: ik voel me rot, ik ben zwanger of deze ‘ach, alleen vandaag nog’. Maar die ‘alleen vandaag’ duurde een paar weken.
Ik kwam er niet meer onderuit: ik moest echt op mijn gewicht gaan letten en minder snoepen. En dat was heel lastig, want ik had nog steeds heel de dag super veel zin om te eten. Deze week bijvoorbeeld droomde ik de hele week van bosbessen muffins en bakken drop. Daarom besloot ik het iets anders aan de pakken dan mijn gewoonlijke (mega saaie) lunch van 3 boterhammen met beleg. Vanaf nu ging ik lekker lunchen met een lichte salade, zelf gesneden zuurdesembrood en lekker beleg. Daar kon ik mezelf dan elke dag op verheugen en het was gewoon gezond. En daarnaast mocht ik elke dag een klein reepje KINDER chocolade. Op hoop van zegen!
gezonde lunch zwangerschap

NIPT

Deze week heb ik ook flink wat buisjes bloed afgegeven voor de NIPT. Dit is een bloedtest waarbij ze testen op onder andere het syndroom van Down en Edwardssyndroom. Het afnemen van het bloed stelt werkelijk niets voor. Je hoeft overigens geen NIPT te doen als je dat niet wilt. Een week later belde mijn verloskundige al met de uitslag en alles was goed! Ik kreeg spontaan tranen in mijn ogen van blijdschap!

banner vitamine-D kind

Week 13 van mijn zwangerschap

Het is de 13de week van mijn zwangerschap en dus ook de laatste week van mijn eerste trimester. Eindelijk de laatste week! Wat heb ik hier naar uitgekeken, zeker in week 9 toen ik me beroerd, half depressief en super moe voelde. ‘Nog even doorzetten’ zei ik dan tegen mezelf ‘over twee of drie weekjes moet ik mezelf beter voelen’. En verdraaid nog aan toe: ik voel mezelf echt beter! Of in ieder geval: beter dan toen!

Hoewel ik wel eerlijk moet zijn dat ik mezelf soms heel goed voel en dan de volgende dag denk: ‘Oh nee, toch niet’. Sommige dagen ben ik nog wel een beetje misselijk of erg moe, maar over het algemeen voel ik mezelf fitter. Het sporten gaat stukken beter dan een paar weken geleden waardoor ik mijn sportregime alweer heb opgeschroefd. Zo goed voel ik me.
Ik heb nu eigenlijk minder het gevoel dat ik zwanger ben, maar omdat ik weet dat dit de super fijne bijkomstigheid is van het tweede trimester, tel ik voornamelijk mijn zegeningen.

Opschroeven sportschema

Ik voel mezelf zoveel energieker en fitter dan ik mijn sportschema heb opgeschroefd. En daar ben ik blij om, zeker gezien het feit dat er ondertussen alweer 3 kilo extra Roos is om van te houden. Nu weet ik dat ik nog meer ga aankomen, maar dan geen vetkilo’s meer. Alleen babykilo’s.

Voorheen volgde ik een sportschema voor zwangere vrouwen maar dat vind ik nu te simpel. Dus ben ik weer naar mijn vertrouwde trainingen gegaan. Bij deze trainingen houd ik rekening met mijn zwangerschap. Zo spring ik niet, zorg ik dat mijn hartslag niet zo hoog is dat ik geen zin meer kan zeggen en train ik niet meer mijn rechte buikspieren.

Ik geniet nu echt van het feit dat ik weer wat normaler kan sporten en dat heeft me meteen motivatie gegeven om mijn voeding nog verder aan te passen. Ik eet nu wat meer groenten over de dag, iets meer eiwitten en iets minder koolhydraten. Door mijn nieuwe drive lukt het me zelfs om niet meer zoveel te snoepen en zijn mijn cravings echt stukken minder geworden. Raar hè, hoeveel er kan veranderen in een week.

Vorige week was ik diep teleurgesteld omdat mijn man niet de muffins meenam waar ik al dagen naar uitkeek. Nu hoef ik ze totaal niet meer en kijk ik meer uit naar mijn gezonde maaltijden. Ligt het aan de hormonen of ligt het ook aan het feit dat ik mezelf weer gezonder en fitter voel? Ik denk beide. Het is voor mij nu een goede manier om de grammetjes vet die ik ben aangekomen een beetje eraf te snoepen of er in ieder geval voor te zorgen dat er geen vet meer bijkomt!

Lees ook: Goede oefeningen tijdens de zwangerschap!

tweede echo en roos half jaar getrouwd

Half jaar getrouwd

Als afsluiter van deze week vierden mijn man en ik dat we een half jaar getrouwd waren. Een half jaar alweer! In sommige gevallen gaat de tijd heel snel, maar dat is vaak vooral met zaken waar je niet zo heel veel mee bezig bent.
Iets zoals je zwangerschap schiet daarentegen niet zo op. Om het te vieren zijn mijn man en ik op zondag gaan lunchen. En dan natuurlijk niet een broodje kroket, maar een overheerlijk 4 gangen menu.
Oh wat houd ik hiervan. Gezellig uitgebreid eten, want ik hou van eten. En nu ik zwanger ben is dat alleen maar meer geworden.

Volgende keer kun je lezen over dat ik mijn normale kleding moet inruilen voor zwangerschapskleding, mijn zoektocht naar kwalitatieve zwangerschapskleding voor een laag prijsje en mijn alcoholvrije mini-carnaval.

Mijn tweede echo Week 14 – 15Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

2 Reacties

  1. Brechtje
  2. Roos

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!