sale kleertjes header
Blogs

Ga met mij 2018 goed tegemoet!

Als het nieuwe jaar eraan komt, gaan we evalueren en nieuwe voornemens opstellen. Bij het opstellen van nieuwe voornemens kijken we vaak vooral naar alles wat niet goed is gegaan afgelopen jaar. Dat willen we gaan verbeteren. Goede voornemens bedenken kunnen we denk ik allemaal wel. Dus stel ik voor om een keer die goede voornemens achterwege te laten en het nieuwe jaar vanuit een andere hoek te benaderen.
En ik kan je zeggen, dan begin je 2018 echt met een veel beter gevoel. Echt waar! Dus probeer het! Ik zal je straks ook vertellen waarom het zo belangrijk is om bij het positieve te blijven.

Zalando 2 75p schoenen banner

Positief naar het volgende jaar: de Tadaa-lijst

Wanneer we het afgelopen jaar gaan evalueren kijken we alleen naar de dingen die niet goed gingen in 2017. Maar laten we het dit jaar eens anders doen.

Kijk deze keer eens niet naar de dingen die niet zijn gelukt, maar naar de dingen die juist wél zijn gelukt.

Eigenlijk is het maar vreemd dat mensen de neiging hebben negatieve gebeurtenissen beter te onthouden dan positieve gebeurtenissen. Want geloof me (en psychologie magazine): ook al heb je een slecht jaar gehad, er zijn altijd wel positieve gebeurtenissen of ervaringen geweest. Ja, ook bij jou! Denk aan een leuk feest, goed gesprek of iets leuks dat je hebt gekocht.

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je jouw jaar goed afsluit ga ik je vertellen dankzij psychologie magazine.

Stap 1: wat deed je goed afgelopen jaar?

Kijk eens naar de dingen die je wel goed deed dit jaar en neem je voor om dat deze keer weer in te zetten. Vraag ook eens aan je vrienden en familie of ze jouw positieve handelingen van 2017 op willen schrijven. Doe dit ook voor hen. Op die manier kun je er een mooie avond van maken. Iedereen houdt immers van complimenten!

Stap 2: maak een ‘tadaa-lijst’

De ‘tadaa-lijst’ is bedacht door timemanagment-expert Taco Oosterkamp. Anders dan de ‘to-dolijst’ richt deze lijst zich niet op dingen die je nog moet doen, maar op dingen die je met liefde en plezier hebt gedaan. Je persoonlijke overwinningen!
Dit geldt voor alles: ervaringen, prestaties, projecten, beslissingen, uitjes, borrels, feesten…. Noem maar op. Schrijf die mijlpalen eens op en vergeet niet te lachen!

roos voornemens voor 2018

Kan je geen persoonlijke overwinningen bedenken? Ze zijn er echt hoor! Probeer de onderstaande dingen eens en ik weet zeker dat er iets naar boven komt!

  • Blader je agenda eens door. Daar staan al je afspraken in en misschien ook werkgerelateerde projecten. Er zit vast wel iets bij dat super leuk of goed was.
  • Heb je nog goede films of series gezien? De tijd genomen om een boek te lezen (wat sowieso al een overwinning is) of goede muziek geluisterd waarbij je helemaal los ging?
  • Bekijk eens al je foto’s van 2017. Niet alleen super leuk om te doen, maar ook een goede bron om goede momenten te verzamelen.
  • Maak er eens een leuk spel van met je vrienden! Laat iedereen om de beurt een mooi moment benoemen. Proost!

Of je nu de tijd neemt voor je ‘Tadaa-lijst’ of je schrijft alles in één dag op, dat is geheel aan jou. Zorg er alleen voor dat je geen waardevolle momenten vergeet!

banner vitamine-D kind

Mijn ‘downs’

Persoonlijk heb ik heel veel ups-and-downs gehad dit jaar. Ik merk zelf ook dat ik de neiging heb om in de ‘downs’ te blijven hangen zodat ze mijn 2017 zwart kleurt.

In 2017 heb ik ook een miskraam gehad en het allerergste: ik ben mijn broer verloren die pas 41 jaar oud was!

Een groot verdriet dat ik en mijn familie nog steeds elke dag met ons meedragen. Hij stierf begin juli 4 weken voor mijn bruiloft. Mijn broer was eigenlijk mijn getuige en daarnaast sowieso mijn lieve snoepie. Het was een hele zware periode en de wonden zijn nog steeds voelbaar en zichtbaar.

Het positieve

Toch wil ik niet dat 2017 in het teken staat van de dood. Want er zijn ook mooie momenten geweest zoals mijn bruiloft en daarnaast ook de wetenschap dat ik een liefdevolle en sterke familie om mij heen heb. Dat ik vrienden heb die mij steunen en altijd voor mij klaar staan.

Voor mij hebben de woorden ‘vrienden’ en ‘familie’ en veel diepere en mooiere betekenis gekregen in 2017. De warmte die ik heb gevoeld van de mensen om mij heen na de dood van mijn lieve broer, ook buiten mijn familie en vrienden, was hartverwarmend. Het is soms bijzonder hoe een slechte gebeurtenis je ook doet beseffen wat je wél hebt. En daarom wil ik ook zo graag dat we hier allemaal bij stil staan.

Ik ben trots op mijn familie, mijn zussen en mijn ouders. Wat zijn ze sterk en wat ben ik dankbaar dat ze in mijn leven zijn. En dat lieve mensen, is voor mij al een prachtige basis om elk jaar goed mee te beginnen.

Kijk dus terug op 2017 met een smile en wees dankbaar voor iedereen die in je leven is en je betekenis geeft. Want de liefde voor elkaar is sterker dan elke tegenslag die je tegenkomt.
Voor 2018: probeer nog meer mooie momenten in te bouwen, want je weet: ze zijn belangrijk.

Gelukkig, mooi, liefdevol, positief en gezond 2018 toegewenst! En lieve mensen, vergeet niet om heel veel te lachen!

Liefs van Roos.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Een reactie

  1. Berthy
vadersschapsverlof 2019