“babydeals
Lezers bloggen

En toen waren er ineens twee knalroze streepjes!

Hallo allemaal, hier een niet geplande (maar oh zo welkom) aanstaande moeder van 31 jaar. Mijn naam is Saritha en ik word mama! Ja, ik word mama. Had ik al geschreven dat ik mama word? Om precies te zijn ben ik op 26 april 2019 uitgerekend. Maandag 20 augustus 2018 was de dag dat het leven van mij en mijn vriend voorgoed is veranderd door een klein wit apparaatje met twee knalroze streepjes erop. Zwanger worden is een bijzonder moment, maar voor mij helemaal. Ik zal je vertellen waarom.

lAlles voor je baby banner

Twee dagen overtijd en twee wasjes verder

Tijdens het huishouden bedacht ik mij laat ik eens een zwangerschapstest doen. Ik heb er ergens nog eentje liggen en die ligt hier toch maar stof te vergaren. Zwanger ben ik toch niet.
Ik ben namelijk wel vaker overtijd dus dit keer zal het niet anders zijn. Omdat ik al meer dan een jaar gestopt ben met de pil wegens klachten, heb ik alles netjes bijgehouden in een menstruatie en vruchtbaarheids app. Zo kan ik bijhouden wanneer mijn menstruatie is geweest, we gemeenschap hebben gehad. en wanneer ik het vruchtbaarst ben.
Ik keek even snel in m’n app en ik kwam erachter dat ik dus de periode dat we samen op vakantie waren het niet heb bijgehouden.

Maar nog was ik best naïef want ik kan gewoon niet zwanger worden dacht ik! Ik was naïef omdat ik in 2010 kanker (Hodgkin) heb gehad en behandeld ben met chemotherapie.

De arts heeft destijds wel tegen mij gezegd dat ik gewoon kinderen kan krijgen maar toch geloofde ik het niet. Ook niet na 8 jaar en helemaal schoon verklaard te zijn.

blogster saritha

Twee knalroze streepjes

Tadaaa daar ligt die dan op tafel, een klein wit apparaatje met twee knalroze streepjes erop!!
Eenmaal de zwangerschapstest te hebben gedaan en na zes keer de gebruiksaanwijzing te hebben gelezen was het al vrij snel duidelijk dat ik dus echt zwanger ben!

Ik kon het echt niet geloven, tranen rolden over m’n wangen van geluk “WoW mijn lichaam werkt gewoon!” maar ook van “wat nu?”.

Tja, en nu moest ik het nog mijn vriend vertellen waarmee ik al bijna 5 jaar een geweldige relatie heb. Want zoals je hebt kunnen lezen was dit niet gepland. Wat zou zijn reactie zijn als hij straks thuis komt van zijn werk? Hoe ga ik vertellen dat ik zwanger ben?
Nou ik ga het dus echt niet zo tussen neus en lippen door vertellen dat ik zwanger ben. Dit wil ik dus op een leuke grappige manier doen, zoals je weleens ziet op het internet en televisie.
Niet wetende dat mijn romantische idee niet zo in de smaak zou vallen bij hem.

beste babyfoon bol.com

Dit had ik toch moeten weten na bijna 5 jaar een relatie met hem

Ik heb de zwangerschapstest ingepakt in een mooi doosje waar ooit een sieraad in heeft gezeten en deze weer verpakt in kleurrijk cadeau papier. Ik vond het hilarisch en romantisch tegelijk. Ik kon niet wachten om het te geven aan hem maar ik moest nog een paar uur wachten voordat hij thuis zou komen van zijn werk. Ijsberend liep ik door het huis en langzaam begon ik aan het idee te wennen.
De voordeur gaat open en daar is hij dan mijn prins op het witte paard !

“Schat, ik heb een cadeautje voor je! Ik kan het alleen niet meer omruilen of geld ervoor terug krijgen”

wehkamp zwangerschap

Hij scheurde het cadeautje open als een kind zo blij van 10 jaar. Eerst het cadeau papier en daarna opende hij het doosje. Hij fronste zijn wenkbrauwen. “WAT is DIT?” Vroeg hij.

Mannen komen dus echt van mars en vrouwen echt van Venus dacht ik. Na een uitgebreide uitleg over hoe een zwangerschapstest werkt en eruit ziet, geloofde hij nog steeds niet dat ik zwanger ben.

Ik moest maar een nieuwe test gaan halen om het opnieuw te controleren. Dit heb ik dus gelijk gedaan en maar gelijk een dure van clearblue genomen waarop je met letters ziet staan “ZWANGER”.
Na deze test te hebben gedaan en er met grote letters “+3 ZWANGER” stond, was hij toch ook wel overtuigd. Hij was net als ik erg geschrokken en er ging een dag overheen om het allemaal te laten landen.

7 weken echo saritha

7 weken echo

De volgende dag toen we allebei aan het idee gewend waren geraakt dat we voor het eerst papa en mama worden, heb ik meteen de verloskundige gebeld.

Ik kon met zeven weken zwangerschap langs komen voor de eerste echo. We moesten dus nog een paar weekjes wachten tot de afspraak met de verloskundige. We waren al snel gewend aan het idee dat we ook al aan het fantaseren waren hoe het allemaal gaat lopen als de baby er eenmaal is.

Maar toch had ik nog steeds in mijn achterhoofd dat het hartje niet zou kloppen, puur om het feit dat ik na mijn ziekte nooit meer vertrouwen heb gehad in mijn eigen lichaam.

De dag van de afspraak voor de eerste echo

Wat waren we zenuwachtig! Het is sowieso allemaal nieuw voor ons. Zit je ineens in zo’n wachtkamer met alleen maar baby, baby en nog eens baby informatie om je heen. Het was ook wel een beetje ongemakkelijk allemaal maar dat komt omdat we totaal niet voorbereid waren op dit moment.

Daar lag ik dan met mijn buik bloot, tijd voor een echo! Mijn vriend zat met zijn telefoon al het bewijs te filmen dat we echt zwanger zijn. En ja hoor, daar is hij of zij dan! Een klein erwtje met een mooie zichtbare hartslag. Wat een ontzettend mooi moment! Ik moest weer huilen en ik dacht “Mijn lichaam werkt goed”. Ondanks alle ellende die ik met die rotziekte heb meegemaakt.

Op naar een nieuw avontuur in ons leven…

Ik zal de voortgang van mijn zwangerschap met jullie delen hier op Zo Zwanger. Mijn verhaal is bijzonder omdat ik na het winnen van de strijd tegen die rotziekte toch zwanger ben geworden! Lees gelijk mijn volgende blog: Het van de daken willen schreeuwen!blije doos banner

3 Reacties

  1. Maria Mulkens
  2. Brigitte
  3. Willie van Dorp

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!