“waterwipes
Baby

Welke verfkleur past bij jouw kinderkamer?

Er is een kleine baby op komst en je wilt beginnen met de kinderkamer. Maar weet jij welke verfkleuren passen bij jouw kinderkamer? Het lijkt soms zo simpel, maar als je eraan begint wordt je in één keer bedolven door de hoeveelheid aan keuze die je hebt. Kies je voor zachte of felle kleuren? Ga je voor donkere tinten of houd je het licht? Lees hier onze tips over welke verfkleur past bij jouw kinderkamer.

hema rompers

Welke verfkleur past bij jouw kinderkamer en hoe kies je?

Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk dat je een idee hebt welke uitstraling je aan de ruimte wilt geven. Dit klinkt misschien vreemd, maar kleur kan een ruimte een bepaald gevoel laten uitstralen. Wil je dat de kamer rust en warmte creëert of wil je er een vrolijke boel van maken? Het gevoel dat je wilt uitstralen bepaalt welke verfkleur past bij jouw kinderkamer.
Blauw is een rustgevende kleur. Rood en paars zijn mooie warme kleuren en geel en groen geven de kamer een vrolijke uitstraling. Pasteltinten zijn ook erg mooi voor een kinderkamer omdat ze de kamer een mooie rustige, vrolijke en lichte uitstraling geven.

Een ander belangrijk element is dat de kleur ook bij het interieur van de kamer moet passen. Als je het interieur wat rustig houdt, zou je meer kunnen uitpakken met de kleuren op de muur. Ga je erg uitpakken met wanddecoratie en muurstickers op de babykamer, dan is het misschien beter om rustige kleuren te kiezen.

Als laatste bepaalt de ruimte ook welke verfkleur past bij jouw kinderkamer. Als de kamer niet heel groot is, is het wellicht beter om niet voor donkere kleuren te kiezen want dan lijkt de ruimte nog kleiner. Let ook op met felle kleuren, want die kunnen in een kleine kamer erg op je af komen. Lichte kleuren laten een ruimte groter lijken.

libido banner

Rustgevende kleuren kinderkamer

Als het om de babykamer gaat, is het eigenlijk beter om te kiezen voor rustgevende kleuren en niet helemaal los te gaan. Een babykamer is toch wat anders dan de rest van het huis en inrichting.

Een baby heeft namelijk rust nodig en moet niet te veel geprikkeld worden. Wil je wat kleur toevoegen, kies dan voor een prachtige pastelkleur. Pastel is erg rustgevend, fris en vrolijk en tevens goed te combineren met andere kleuren.
Wil je toch liever wat felle kleuren? Schilder dan 1 muur in een felle kleur en kies voor de muur bij het hoofdeinde van het bedje zodat je baby er niet de hele tijd naar kijkt.

Kinderkamer verven voorbeelden

Kom je er zelf niet uit? Misschien heeft je kind wel een idee over welke verfkleur past bij jouw kinderkamer! Maak een moodboard met diverse kleuren en kijk ook eens voor inspiratie in woonmagazines of op pinterest.

Heb je een paar kleuren waar je nog tussen twijfelt? Tegenwoordig zijn er kleurentesters verkrijgbaar. Je kunt dan de kleur op de muur testen voordat je meteen een hele pot verf koopt.

Gratis woonbrochures online

De beste manier om te bepalen welke verfkleur past bij jouw kinderkamer is flink wat inspiratie opdoen op het internet, woonbladen of kijk eens naar deze gratis woonbrochures. Je kunt zelf bepalen welke woonbrochures je aanspreken en zo de inspiratie en tips ontvangen die passen bij jouw kinderkamer!

Wil je nog meer tips? Lees dan mijn blog met tips over het inrichten van de babykamer en het verbouwen van de kinderkamerbaby kleertjes banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019