prenatalbanner sale
Specialisten

Coaching bij het verliezen van een baby

Mijn naam is Hiske en ik werk als verliescoach voor vrouwen die een baby zijn verloren tijdens de zwangerschap of bevalling. Ik werk samen met ZoZwanger om mijn kennis en ervaring rondom het verliezen van een baby te delen. Ik zal regelmatig blogs schrijven over dit onderwerp en helpen bij de vragen die over dit thema binnenkomen.
Het verliezen van een baby

Het verliezen van je baby is een enorme ingrijpende gebeurtenis. Helaas komt dit vaker voor dan wordt gedacht. Maar liefst 1 op de 4 zwangerschappen eindigt niet in een gezonde baby. In sommige gevallen gaat het al in een vroeg stadium mis en eindigt de zwangerschap in een miskraam.

Soms blijkt de baby niet gezond te zijn tijdens de zwangerschap, waardoor je als ouders voor de onmogelijke keuze komt te staan of je de zwangerschap wilt afbreken. En heel soms overlijdt een baby tijdens of vlak na de bevalling door complicaties of door onbekende reden.

In welk stadium je je baby ook verliest, het verdriet en het gemis zijn onbeschrijflijk groot. Je verliest niet alleen je baby, maar ook de toekomst met je baby waar je zo van droomde. Zeker als om je heen al je vriendinnen gezonde baby’s krijgen, kun je je heel erg eenzaam en onbegrepen voelen. Het is dan fijn om met iemand te praten of verhalen te lezen van mensen die ditzelfde hebben meegemaakt.

Coaching bij het verlies van je baby

Ik verloor zelf mijn zoontje Hugo onverwacht tijdens de bevalling. Hij werd stil geboren na een voldragen en probleemloze zwangerschap. Daarna kreeg ik nog een miskraam. Ik weet dus heel goed hoe het is om je kindje te verliezen. Nadat ik mijn leven weer een beetje had opgepakt, ben ik mij verder gaan verdiepen in rouw en verlies. Zo ontdekte ik dat ik met mijn ervaring andere vrouwen kon helpen bij het verliezen van een baby.

Ik schrijf niet alleen voor vrouwen die zelf een kindje zijn verloren, maar ook voor de mensen er omheen. Want wat zeg je nou wel en niet tegen die vriendin die haar baby is verloren of een miskraam heeft gehad? En hoe vertel je dat je zelf zwanger bent?

Het verliezen van een baby of kindje, in welk stadium dan ook, blijft een beladen onderwerp waar nog altijd niet veel over gesproken wordt. Mensen vinden het moeilijk, weten niet wat ze moeten zeggen of zeggen juist iets dat helemaal verkeerd valt.
Ik vind het belangrijk om hier open over te praten en hoop dat mijn blogs jullie stimuleren om dat ook te doen. Wil je alvast meer weten, kijk dan ook eens op mijn website voor persoonlijke coaching bij het verlies van een kindje.de beste drogisterij aanbiedingen banner
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!