sale kleertjes header
Specialisten

Kies het geslacht van de baby!

“Kies zelf het geslacht van de baby”. Dat is nogal een binnenkomer! Dankzij Gender Balance kan dit namelijk en dat is aan de ene kant prachtig en aan de andere kant een flink taboe. Want dat mag niet zomaar. Dat kan helemaal niet en de man bepaalt het geslacht (aldus velen). Vandaag vertel ik hoe de Gender Balance methode werkt, hoe je kunt kiezen voor een jongen of meisje. En dat jij als vrouw zelf bepaalt of je een zoon of dochter krijgt, uiteraard in samenwerking met de man. Teamwerk voor je droom baby!

Zin en onzin over het geslacht van de baby bepalen

Er is veel zin en onzin te vinden over het geslacht van je baby. Mythes, fabels, old wive tales, ik heb ze allemaal gezien. Daar had ik geen tijd voor. En eerlijk gezegd ook de energie niet! Er heerst nog altijd een roze wolk cultuur rondom zwangerschap en bevallen. Je bent gezegend, mag niet klagen, het is een gezonde ziekte en nog meer van dat soort aanmoedigingen. Natuurlijk goed bedoelt, alhoewel?

Ik persoonlijk voelde mij niet serieus genomen tijdens en na mijn zwangerschap. Ik had pijn, echt ongelooflijk veel pijn, in mijn bekken, ribbenkast en rug. Zoveel pijn dat ik na een paar weken al geen stap meer kon zetten. Slapen ging amper. Uiteindelijk belandde ik – op heel goede dagen – in een rolstoel. De rest bracht ik half liggend door. Bekkenpijn, aldus mijn artsen, was normaal.

Maar ik wist: dit was niet normaal

En toch hoorde ik van iedereen: het hoort erbij. Ik liet het daar niet bij zitten. Ik bezocht artsen en specialisten en uiteindelijk – na vele jaren! – kwam er een antwoord. De ziekte van Bechterew. Oftewel: ontstekingsreuma in mijn gewrichten dat ervoor zorgt dat mijn kraakbeen verhard en vast groeit.

De röntgenfoto’s waren niet mals. Mijn bekken bleek dusdanig aangetast dat het een wonder was dat het niet eerder ontdekt was. Terwijl artsen en specialisten hadden gezegd dat het tussen mijn oren zat en als ik maar positief zou blijven ik weer zou kunnen lopen!




Waarom werd dit niet eerder ontdekt?

Omdat men vast blijft houden aan de norm. Aan oude gewoonten, aan protocollen en de populatie als geheel. De kans dat ik deze aandoening had was nihil. Maar ik wist het, ik opperde deze specifieke ziekte en ik bleek gelijk te hebben. Er werd niet naar mij geluisterd.

Dat was overigens niet de eerste keer. Zo heb ik ooit een hele zomer doorgebracht denkende dat ik spierpijn had. Dat was immers de conclusie geweest van meerdere artsen. Wat een aansteller was ik toch! Tot ik op een ochtend zo moest hoesten dat ik er wakker van schrok. Er lag bloed op mijn kussen. En wat bleek? Ik had een longinfarct gehad.
De “spierpijn” in mijn benen en ribben bleek trombose te zijn. De propjes in beide benen waren losgeschoten en in mijn longen belandt. Dat ik nog leef en er “slechts” heftige benauwdheid en vermoeidheid aan heb overgehouden is een wonder.

Wat is er mis met mij? Maakte plaats voor boosheid

Dit zijn slechts 2 voorbeelden maar er zijn er zoveel meer. Het zorgde in eerste instantie voor onzekerheid. Wat was er mis met mij? Waarom ik weer? Maar dat maakte plaats voor boosheid. Hoe durfden zij mij aan de kant te zetten alsof ik niet de moeite waard was?

Het heeft zo ontzettend veel gevolgen gehad voor mijn leven en dat van mijn geliefden. Dat is onacceptabel. Mijn vertrouwen in artsen verdween. Ik leerde mijn lichaam kennen, ik begon het te voelen, wist wanneer ik een stapje terug moest doen.

Maar toen gebeurde het ergste dat een mens kan overkomen: onze dochter, ons zo gewenste en geliefde meisje, stierf in mijn buik. We waren er kapot van. Gelukkig werden we later gezegend met twee zoons!

Mijn zwangerschappen waren moeilijk, pijnlijk en zwaar. Ik wilde en kon dat niet meer aan. Voor een meisje echter, zou ik nog 1 keer door die hel durven. Maar dan ook echt nog maar 1 keer! Daarom had ik geen tijd noch zin in mythes om het geslacht te beïnvloeden. Ik wilde feiten en snel! Nou dat “snel” was wat overmoedig, het heeft uiteindelijk jaren geduurd voor ik het antwoord te weten kwam.

De natuur kiest het geslacht van de baby!

Van ons allemaal! En daarbij speelt de vrouw de grootste rol. Haar voeding, haar lichamelijke conditie, haar vruchtbaarheid en zoveel meer. Ik verslond de informatie en startte mijn eigen onderzoek.

Ruim 2000 vrouwen deden mee! En wat bleek? Moeder natuur is slim. Zij heeft allerlei foefjes bedacht om ervoor te zorgen dat ons soort de beste kans maakt om te overleven. Of je als man of vrouw geboren wordt lijkt toeval maar is het zeker niet!

Ik ontdekte dat jongetjes geboren worden bij vrouwen die de ideale omstandigheden hebben om een zoon groot te brengen. Moeders van dochters stonden daar, soms sterk soms minder, lijnrecht tegenover. Ik vond vele overeenkomsten tussen deze moeders en nog meer verschillen. Hoe het dan zit met moeders die beide geslachten hebben? Of een j/m tweeling? Daarover meer in een andere blog.

Gender Balance

In 2016 startte ik “Gender Balance” omdat ik een balans zocht in jongens en meisjes. En omdat ik een ander ook gun om het geslacht van de baby te kiezen. Want ik bleek niet de enige met deze wens. Ik sta voor kwaliteit boven kwantiteit, feiten boven fabels, hard werken boven passief afwachten.

Elke vrouw en man die bij mij komt, leert alle tools die belangrijk zijn. Het zijn er veel! Per factor die van invloed is, leg ik uit hoe en waarom het werkt. Ik deel de kennis en jij leert hoe je dit toepast in jouw leven.
Het succes hangt 100% af van je eigen inzet. Jouw partner (of donor) kan ook het een en ander doen. Maar het leeuwendeel van het werk ligt, net als tijdens de zwangerschap zelf, bij de vrouw. Lees hier meer over mijn werk als Gender Balance Coach.

Zij bepaalt het geslacht

kleertjes sale 70

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019