header banner hema

Gender Balance coach

Hallo allemaal! Een nieuwe blogger in jullie midden: leonie gender balance coachLeonie, mama van een lief engeltje en 2 bengeltjes, en oprichtster van Gender Balance. Wat ontzettend leuk dat ik mag schrijven op Zozwanger als expert, maar eh expert in wat eigenlijk? Want ik coach niet zomaar vrouwen die zwanger willen worden. Ik help hen bij het realiseren van een wat bijzondere maar toch veel voorkomende droom. Namelijk specifiek het verwekken van een zoon of een dochter. Toegespitst op het geslacht van de baby dus.

Geslacht beïnvloeden? Taboe!

Ja, op het geslacht beïnvloeden daar rust een taboe op. Veel reacties zullen onder andere neerkomen op ‘wees dankbaar dat je überhaupt kinderen kunt krijgen!’ En ik begrijp dit, meer dan je denkt. Daarom wil ik er graag meer over vertellen. Zo kunnen we hopelijk meer begrip kweken voor elkaar en vrouwen die deze gevoelens in stilte met zich meenemen, een hart onder de riem te steken. Je bent niet alleen.

Met jou zijn er duizenden vrouwen (en mannen!) die dromen van een kind van een bepaald geslacht. Vrouwen die al 2 of meer dochters hebben en vurig wensen op een zoon. Moeders met zonen die zo graag de moeder-dochter band willen ervaren met een meisje. Maar ook vrouwen en stellen die nog geen kinderen hebben en op voorhand hun gezin hopen in te richten zoals zij dat voor ogen hebben.
geslacht beinvloeden jongen of meisje

Vergis je niet: ook wij hebben verdriet

Dat klinkt als een luxe wens en in zekere zin is dat ook zo. Want hoe gaaf is het dat je zelf het geslacht van je kind kunt beïnvloeden? Maar vergis je niet, er gaat veel verdriet schuil in deze groep. Ook wij, mensen met een voorkeur voor een bepaald geslacht, hebben verlies gekend in ons leven. Sommigen van mijn klanten hebben, net als ik, een kind verloren. Het maakt dat ze verlangen naar een kind van hetzelfde geslacht.

Anderen hebben moeite met zwanger raken en blijven en weten dat ze minder kans maken op een droom gezin. Weer andere stellen verloren een vader of moeder en hopen eenzelfde band te mogen ervaren met hun eigen kind.

Is de wens voor een voorkeur voor het geslacht altijd gelinkt aan drama? Gelukkig niet. Vaak weten mensen niet waarom ze zich zo voelen, slaan ze zichzelf voor het hoofd en denken: waarom kan ik niet gewoon vooral dankbaar zijn met wat ik wel heb?
De meeste berichten die ik krijg beginnen met de zin ‘ik hou zoveel van mijn kinderen maar ik voel mij niet compleet…’ waaruit een schuldgevoel spreekt dat zwaar op hen leunt.

Lieve moeders, natuurlijk houden jullie van je kinderen! Dat regelt de natuur wel, wow, die liefde die je overvalt wanneer je voor het eerst je kind in je armen krijgt.

Het kan altijd erger

Maar niet veel later komen soms toch gevoelens van falen, schuldgevoel naar de andere kinderen toe, angst om nooit een zoon of dochter te krijgen, druk vanuit de maatschappij om toch vooral een van beide geslachten te produceren. Zo’n ideaal reclame beeld: een zoon en een dochter!

Maar je mag die wens helemaal niet uitspreken, want er zijn mensen die het erger hebben. En daar wil ik absoluut niet aan voorbij gaan. Misschien ook juist omdat het hier ook allemaal niet vanzelf is gegaan noch gaat. Ons eerste kind overleed, onze zoons zitten beiden ‘op het spectrum’ en vervolgens besloot mijn lichaam dat het klaar was met het krijgen van kinderen.
Nadat ik uit het dal geklommen was, ontstond daar Gender Balance, met een doel: het uit laten komen van dromen. Hopelijk op een mooie dag ook die van mijzelf. Maar dit keer met een beetje hulp vanuit het ziekenhuis, op naar een knalroze wolk!

gender balanceIn mijn blogs hoop ik jullie mee te kunnen nemen in een stukje van mijn leven, als moeder en mens, vol liefde en ook een klein beetje gek is. Wat ik mee maak als Gender Balance coach, hoe het kiezen van het geslacht in zijn werk gaat en alles wat erbij komt kijken. Lezen jullie mee?

Liefs,

Leonie
Gender Balance coach

Ondertussen benieuwd geworden? Lees meer over het kiezen van het geslacht van je baby op www.genderbalance.nl En volg mij vooral op Instagram en Facebook

vadersschapsverlof 2019