sale kleertjes header
Baby

Babykamer inrichten, lees onze tips

Zwanger zijn, zeker voor de eerste keer, brengt al veel spanningen met zich mee. En naast dit wonder van zwanger zijn, is het ook nog nodig om een mooie en praktische babykamer in te richten. Voor veel vrouwen (en mannen) kan dit veel stress veroorzaken en kan het daarnaast veel tijd en geld kosten. Het is natuurlijk ontzettend leuk als je de babykamer inrichten gaat om veel kleur en figuurtjes te gebruiken. Als je daarnaast ook nog schattige meubels gaat kopen, is het grootste nadeel dat veel hiervan maar een paar jaar nodig is of leuk blijft.

kleertjes sale 70

Tevens maken veel mensen de fout om de kamer niet praktisch in te richten. Als de inrichting van je babykamer niet helemaal naar wens is kun je daar dagelijks last van hebben. Lees daarom onze tips voor de babykamer zodat je jezelf geld, stress en tijd kunt besparen.

Babykamer inrichten tips:

 • Tip 1: Koop multifunctionele meubels

  Kinderen groeien snel wat betekent dat sommige meubels maar een jaar of 2 nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een commode. Het is eigenlijk zonde van je geld als je een paar honderd euro besteed aan iets dat na een tijdje overbodig is.

  banner babypark sale

  Gelukkig is dit niet nodig. Er zijn genoeg meubels beschikbaar die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo zijn er commodes die je ook als ladekast kan gebruiken. Daarnaast bestaat er ook zoiets als meegroeibedjes.

 • babykamer inrichten tips

 • Tip 2: Houdt de babykamer neutraal

  Wanneer aanstaande moeders een babykamer inrichten hebben ze soms de neiging om de kamer veel kleur, schattig behang en speeltjes te geven. Dat is de eerste jaartjes misschien leuk, maar het duurt niet lang voordat het te kinderachtig wordt.

  Hoe neutraler je de basis van de kamer houdt (verf, gordijnen, meubels) hoe langer de kamer geschikt blijft voor je kind. Dit betekent overigens niet dat de kamer geheel wit moet zijn. Als je veel leuke en kleurvolle accessoires toevoegt zoals kussens of fotolijstjes kun je de kamer nog steeds heel kleurrijk en sfeervol maken.

 • banner vitamine-D kind
 • Tip 3: Plaats de spullen op de juiste plek

  Naast tips voor de babykamer die te maken hebben met styling, hebben we ook een hele belangrijke praktische tip voor je. Bedenk van te voren goed waar je de meubels en spullen neerzet. Als je bijvoorbeeld rechtshandig bent en alle spullen liggen links is dat natuurlijk totaal niet handig.

  Tevens kan het erg onveilig zijn als je naar de andere kant van de kamer moet lopen om iets te pakken terwijl je baby op de commode ligt. Let tijdens de babykamer inrichten dus op dat de babykleding en verzorgingsproducten op een plek liggen die voor jou het meest makkelijk is.

Babykamer inrichten? Lees mijn blog voor nog meer tips voor de babykamer!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019