“header
Baby

Een draaiende autostoel, wat is dat precies?

Ben je telkens weer aan het klungelen om je steeds zwaarder wordende kind goed in het autostoeltje te krijgen? Dé oplossing is een draaiende autostoel. Zonder veel moeite zet je jouw kind zo in het stoeltje. Een uitkomst!

beste babyfoon bol.com

Een draaiende autostoel, wat is dat precies?

Gelukkig staan de ontwikkelingen nooit stil en hebben ze ook nu weer iets fantastisch bedacht om een veelvoorkomend probleem aan te pakken. Namelijk dat gedoe om je redelijk zware dreumes of peuter goed in het autostoeltje te krijgen zonder een hernia op te lopen. Bij de meeste stoeltjes, moet je namelijk met kind en al een draai naar binnen maken om zo je kleintje in de stoel te zetten. Best lastig soms.

Een draaiende autostoel is een stoel die je 90 of 360° (afhankelijk van het model) kunt draaien. Zo kan je de stoel in de richting van de deur draaien, zodat je jouw kind er makkelijk in kan zetten. Vervolgens draai je de stoel terug en zit je kind veilig in het stoeltje in voorwaartse of achterwaartse positie. De meeste stoeltjes zijn met isofix bevestiging.
voordelen draaibare autostoel

Wat zijn de voordelen van een draaiende autostoel?

Je kind in een autostoel tillen waarbij je die draai moet maken, is allesbehalve ergonomisch. Slecht voor je rug dus. En daarnaast komt het geregeld voor dat je kind niet goed zit of met het hoofdje tegen het plafond van de auto beland. Wat een gedoe. Je bent dus uit dit lijden verlost met een draaibare autostoel!

lAlles voor je baby banner

Alle stoeltjes kunnen naar rechts en naar links draaien, het maakt dus niet uit aan welke kant van de familie auto je het zet. Waar wel verschil in zit, is het aantal graden dat de stoel kan draaien. Er zijn er die 90° kunnen draaien, wat in principe genoeg is om je kind goed in de stoel te zetten. Daarnaast bestaan er varianten die maar liefst 360° kunnen draaien. Dan wordt het in- en uitstappen natuurlijk nog makkelijker! Bij deze stoelen kan je meestal ook wisselen tussen de posities waarin je jouw kind zet: met de rijrichting mee, of tegen de rijrichting is.
Erg handig, want het beste is je kind tot de 15 maanden tegen de richting in te zetten.

Lees ook: Tips hoe je een baby in een autostoeltje moet vervoeren!

Welke merken hebben een goede draaibare autostoel?

Draaibare autostoelen zijn helemaal hot op dit moment, dus waarschijnlijk heeft over een tijdje bijna elk merk een variant en zijn de rechte stoelen niet eens meer verkrijgbaar. Maar goed, als je er nu één wilt dan heb ik onderstaand een lijstje met goede draaibare autostoelen die je onder andere hier bij Babylux kunt kopen.

Dit zijn de beste draaibare autostoelen van dit moment:

 1. Britax Römer:

  Britax Römer Swingfix M i-size beste autostoel draaibaar De Britax Römer Swingfix M i-size is de beste baby en peuter autostoel volgens de Consumentenbond! De stoel kan 90° draaien en is geschikt vanaf de geboorte tot 4 jaar. Prijs €499,-

 2. Recaro Salia autostoel:

  recaro salia autostoeltje
  Dit draaibare autostoeltje van Recaro is 360 graden draaibaar en voldoet natuurlijk aan alle veiligheidseisen. Maar dit stoeltje gaat nog een stapje verder en beschermt je kind ook tegen zijwaartse aanrijdingen! Al deze veiligheid en comfort maakt het stoeltje wat duurder dan de rest. Maar als je het kan betalen? Prijs €499,- voor kinderen tot 4 jaar (18 kilo)

 3. Maxi Cosi:

  Maxi-Cosi AxissFix Plus i-Size De Axiss Fix Plus is een bekende draaiende autostoel die zowel geschikt is voor isofix als gordelbevestiging! Ook deze stoel kan 90° draaien. Prijs €299,-

 4. Cybex Sirona S i-Size:

  Cybex Sirona S i-Size autostoeltjeHet stoeltje is een beetje zwaar, maar wel veilig en kan tot je kind 4 jaar is, achterwaarts geplaatst worden. Lekker veilig dus en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Prijs €369,-!

 5. GB Vaya iSize draaiende autostoel:

  GB Vaya iSize 90 graden autostoelHet merk heeft een draaiende autostoel, maar de beste is het zeker niet. Hij is ook niet makkelijk te verkrijgen.

 6. Nania Revo SP:

  Nania Revo SP autostoel 360 gradenHeb je geen isofix in je auto, dan is deze Nania een goede optie. Het is een stoel met gordelbevestiging die je toch kunt draaien! De stoel kan je zowel tegen als in de rijrichting zetten. Zeer geschikt model voor mensen met een kleiner budget! Prijs €129,-

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!