“babydeals
Baby

Wat neem je allemaal mee op wintersport met een baby?

Een ware volksverhuizing. Zo wordt een tripje met een baby meestal ervaren. Toen Yinthe 2 maanden was ging ik 1 nachtje met mijn moeder en haar naar een hotel in Delft. Mijn auto zat vol, bomvol. En mijn moeder en ik hadden allebei 1 tasje voor ons zelf. Drie keer raden voor wie de rest was. Dat was dus voor een nachtje, laat staan wat je dan allemaal mee moet slepen als je een week weg gaat, of langer. Op wintersport met een baby, wat neem je allemaal mee?

beste babyfoon bol.com

Wintersport met een baby is dat handig?

Tja, handig. Wat is handig. Het is maar net wat je gewend bent, en wat je graag wilt. De ene ouder vindt het al een uitdaging om met een baby naar de supermarkt te gaan, en de ander stapt zonder blikken of blozen in het vliegtuig met en baby voor een vlucht van 16 uur.
Heel persoonlijk dus. Maar als je een echte wintersporter bent, en je hebt een baby, dan laat je dat vast niet weerhouden om die sneeuw op te zoeken. Gesleep of niet, er zal geskied worden!

Op zich kunnen baby’s prima mee op wintersport. Al zal dat betekenen dat er iemand niet kan skiën of snowboarden. Want om de baby nou alleen onderaan de piste te laten staan? Dat is ook wat cru. Een draagzak om knopen en de berg af roetsjen lijkt me ook niet heel verstandig, dus er zal iemand ‘beneden’ moeten blijven om op te passen. Dit kan je natuurlijk prima afwisselen. En als je met een groter gezelschap gaat is het natuurlijk nog gemakkelijker.

prenatal banner weekaanbiedingen

Kinderwagen in de sneeuw tips

Zeker met meerdere gezinnen met (kleine) kinderen is een verdeling zo gemaakt. Maar een kinderwagen in de sneeuw, dat is vast niet zo handig. Waar het niet dat daar zelfs een oplossing voor is gevonden! Je kunt mini skies huren voor onder de wielen van je kinderwagen, zo glijdt je kinderwagen super makkelijk door de sneeuw!

Een andere ‘life hack’ die ik zag is tie-rips om je wielen heen doen, zo maak je een soort sneeuwkettingen en kan je makkelijk rijden over gladde stukken. Je moet er maar op komen!
Wat natuurlijk ook werkt is gewoon een draagzak meenemen en de baby daar in doen. Let wel op dat je zelf niet onderuit gaat tijdens het lopen in de sneeuw.

korting zwitsal banner

Wat neem je allemaal mee op wintersport met een baby?

Veel dus. Afhankelijk van waar je verblijft en hoe lang je weg gaat natuurlijk.

 • De wasmachine:

  Nee, die neem je natuurlijk niet mee. Maar is er een mogelijkheid tot wassen?
  Zo nee: sleep je halve baby garderobe maar mee. Je zult zien dat ze 3 setjes per dag onderspugen/poepen/plassen en je na 3 dagen geen schone kleertjes meer hebt.

  Zo ja: mooi! Elke dag even wassen en de helft bagage minder. Je kunt natuurlijk ook wasmiddel meenemen en af en toe een handwasje doen, kleertjes op de verwarming of voor de open haard en ze kunnen wel weer een rondje.

 • Campingbed:

  Is er een campingbedje aanwezig of moet je die zelf meenemen? Hetzelfde geldt voor bedlinnen. Als je kindje nog erg klein is kan je ervoor kiezen hem in de kinderwagenbak te laten slapen als er geen campingbed is, dat scheelt weer bagage.

  Wel een campingbedje mee? Mijn ervaring is dat het rotdingen zijn, maar tegenwoordig heb je hele handige (zeggen ze) pop-up campingbedjes die heel makkelijk op te zetten zijn. Staat nog op mijn verlanglijstje. Kijk hier voor de beste campingbedjes van dit moment.

 • Voeding:

  Als je geen borstvoeding geeft natuurlijk. Voeding, flesjes, eventueel de flessenwarmer of een thermosfles zodat je onderweg makkelijk een fles kunt maken. Je hebt zelfs flessenwarmers zoals deze die je op de aansteker van je auto kunt aansluiten, dus als je lang moet rijden kan dat ook een uitkomst zijn.

 • Luiers/billendoekjes/verzorgingsspullen:

  Ligt er ook een beetje aan hoe merkvast je bent. Uiteraard is alles overal te koop, maar als je hecht aan bekende spullen, waarvan je weet dat je baby er goed op reageert wil je waarschijnlijk gewoon genoeg bij je hebben.

Dit is slechts een greep uit wat je mee kunt nemen. Ik zag ook de tips om een verschoningskussen mee te nemen, tja. Dat kan. Zelf zou ik het niet doen, je kunt de baby ook prima op het bed verschonen, en als je ergens bij een restaurant bent is er vast wel een ruimte voor. En anders is een kussen, dekentje of jas zo gepakt.

zwitsal box banner

Inpaklijst wintersport met een baby

Om je een beetje te inspireren en op weg te helpen volgt hieronder een inpaklijst met wat je mee zou kunnen nemen op wintersport met een baby. Natuurlijk kun je de lijst lekker aanpassen naar je eigen wensen.

 • Campingbedje of wieg van de kinderwagen;
 • Lakentje(s) en dekentje(s), + een extra plaid voor als je naar buiten gaat;
 • Wandelwagen of drager;
 • Muts, wandjes, sjaal;
 • Flessen, speen, flessenwarmer;
 • Voeding, vitamines voor je kind, thermosfles, doseerbakjes;
 • Luiers, billendoekjes, billencrème/talkpoeder;
 • Washandjes, vochtige doekjes;
 • Kleding: rompers, broekjes, shirtjes, sokjes (tip: doe je kind laagjes aan, zo kan je gemakkelijk iets aan of uit trekken als je van buiten naar binnen gaat);
 • Hydrofiele doeken, spuugdoekjes.

Tip: En wat ik zelf altijd heel handig vind, een pedaalemmerzak in je tas. Als je kindje alles onder plast kan je de vieze kleertjes ergens in stoppen zonder dat je hele tas vies wordt. En het is ook handig in de auto als vuilniszak, als je grotere kinderen bij je hebt die knijpfruitjes, chips, koekjes en andere rommel half op eten.

Zo zie je maar, wintersport met een baby is goed te doen. Een goede voorbereiding is het halve werk. En ben je iets vergeten? Dan is het vast op de plaats van bestemming wel te koop, of op een andere manier op te lossen.
Fijne vakantie!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!