banner cheezzbaby 728x200
Beste babyproducten

De beste flessenwarmer kiezen! Waar moet je op letten?

Net zoals bij alle babyspullen zijn er ook van de flessenwarmers heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. De een nog geavanceerder dan de andere. Wil je weten welke flessenwarmer het beste past bij jouw behoeftes en die van de baby? Lees dan hier meer over de beste flessenwarmer en wat de voordelen zijn als je er een koopt. Of ga hier direct naar onze top 4!

hema rompers

Waarvoor gebruik je een flessenwarmer?

De naam zegt het eigenlijk al: een flessenwarmer gebruik je om het flesje van de baby op te warmen. Dit kan een flesje met kunstvoeding of gekolfde voeding zijn. Nu zal ik meteen heel eerlijk zijn: het is niet echt nodig om een flessenwarmer te hebben. Er zijn namelijk ook andere manieren om een flesje op te warmen. Nu denk je misschien meteen aan de magnetron, maar dat is nou net niet de juiste manier!

De magnetron is niet de beste manier om de fles op te warmen omdat het de moedermelk niet geleidelijk en verdeeld opwarmt. Dat herken je denk ik wel als je eten gaat opwarmen, dat moet je ook even omroeren zodat alles warm wordt en niet alleen de onderkant. Daarnaast kan er ook makkelijk voedingswaarde verloren gaan als je eten verhit in de magnetron. En dat wil je natuurlijk niet voor de baby! Zodra de moedermelk boven de 37 graden wordt verhit, gaan er veel voedingsstoffen verloren.

beste babyfles banner

Je zou flesjes wel op kunnen warmen door het flesje onder de warme kraan te houden en te draaien. Een andere manier is de babyfles in een kom met warm water leggen en hem regelmatig te draaien. Let erop dat het water niet te heet is. Wat een beetje lastig is van deze twee methodes is dat je erbij moet blijven, het teveel tijd kost als de baby huilt en je eigenlijk niet precies weet hoe warm de fles is.

Lees ook: Dit zijn de beste babyfoons van dit moment!

beste flessenwarmer moedermelk

Voordelen flessenwarmer

Een flessenwarmer is dan wel niet per se nodig, het is wel verrekte handig. Wil jouw baby het flesje het liefst op een bepaalde temperatuur? Dan kan je dat door middel van de flessenwarmer precies op die temperatuur instellen. Daarnaast wordt de melk gelijkmatig verwarmt en heb je tussendoor tijd om iets anders te gaan doen.

Je hoeft het gehele opwarmproces dus niet in de gaten te houden zoals bij de andere methodes van opwarmen. Als je meerdere keren per dag flesjes moet opwarmen, is een flessenwarmer wel echt heel fijn. Aangezien er meerdere varianten zijn in diverse prijsklassen, is het goed om eerst te bekijken welke voor jou de beste flessenwarmer is.

beste babyfoon bol.com

Hoe werkt een flessenwarmer?

Om te bepalen wat voor jou de beste flessenwarmer is, is het goed om er meer over te weten. Er zijn bijvoorbeeld verschillen in de wijze waarop de melk wordt opgewarmd. Deze zijn:

 1. Opwarmen met water

  In deze flessenwarmer doe je een klein beetje water. Het water wordt vervolgens op de door jou gekozen temperatuur gebracht en rondom het flesje gestuwd. Op die manier wordt de melk voor je baby op een geleidelijke en gelijkmatige wijze opgewarmd. De melk voor je kleintje op deze manier verwarmen heeft wel de voorkeur omdat er bijna geen voedingsstoffen verloren gaan. Het nadeel is wel dat je wat langer moet wachten.

 2. Opwarmen met stoom

  In deze flessenwarmer zit een soort van klein water reservoir waaruit stoom komt dat vervolgens de melk opwarmt. Voordeel van stoom is dat het flesje sneller op de gewenste temperatuur is. Het nadeel is dat er hierdoor wel voedingsstoffen verloren kunnen gaan omdat de stoom vrij heet is. Een ander nadeel is dat het flesje ook heel heet wordt waardoor je het niet meteen uit de flessenwarmer kunt halen. Je moet dus even wachten.

 3. Warmtekussen

  Nog een andere soort van flessenwarmer is het warmtekussen. Dit is een doek met verwarmingselement. Je bindt deze doek om het babyflesje waardoor de melk wordt verwarmd. Wat handig is aan een warmtekussen is dat je het makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Het nadeel is dat je niet precies weet hoe warm de melk is en je het in de gaten moet houden.

flessenwarmer beste getest

Hoe kies je de beste flessenwarmer?

Hoe kan je nou de beste flessenwarmer kiezen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben alle flessenwarmers hun voor- en nadelen. Over het algemeen is het beter om de melk geleidelijk aan op te warmen, het nadeel is wel dat je langer moet wachten.

Het blijft je eigen keuze en het is goed om de beste flessenwarmer te kiezen die bij jouw leven past. Ben je vaak onderweg, dan is het handig een flessenwarmer te kiezen die niet op stroom werkt. Andere zaken waar je op kunt letten bij het kopen:

 • Optimale voeding voor je baby: Het beste is om de melk op te warmen tot 37 °C. Niet warmer. Zo kunnen de vitamines bewaard blijven. Bekijk goed of de flessenverwarmer hierop ingesteld kan worden.
 • Gebruiksvriendelijk: Veel toeters en bellen heb je niet nodig om een flesje goed op te warmen, kies dus voor een goede, snelle en consistente flessenwarmer die je makkelijk kunt gebruiken.
 • Aanpassingsvermogen: Er zijn heel veel verschillende flesjes met verschillende vormen. Soms kan het voorkomen dat juist jouw flesje niet in de flessenwarmer past. Let er dus goed op of de flessenverwarmer aangepast kan worden op het formaat van elk flesje.
 • Makkelijk mee te nemen: Het is belangrijk dat je de flessenwarmer makkelijk kunt meenemen en het niet veel plek in beslag neemt. Misschien ook goed om te kijken of de melk ook zonder stroom opgewarmd kan worden (bijvoorbeeld wanneer je met de auto op vakantie gaat).
beste babyfoon bol.com

Andere dingen om op te letten

Op elke flessenwarmer is wel wat aan te merken en daarom is het goed om ook te kijken naar wat jij van een flessenwarmer verwacht. Sommige gebruikers geven aan dat het lang duurt voordat een flesje is opgewarmd, wel 6 minuten. Dit is natuurlijk behoorlijk lang als de baby aan het huilen is en het is midden in de nacht. Een magnetron is dan erg verleidelijk om te gebruiken. Vaak helpt het al als het water wat je gebruikt al op kamertemperatuur is en niet uit de koelkast komt.

Een ander punt om op te letten is dat de flessenwarmer de babyfles altijd op de juiste temperatuur brengt. Je kan de babyfles dan zonder problemen er langer in laten staan, mocht je baby iets later om zijn voeding vragen. Tip: Verwacht van de beste flessenwarmer geen magnetron-achtige opwarmtijden want dan kan je beter geen flessenwarmer kopen.

banner vitamine-D kind

Top 4 met best verkochte flessenwarmer!

Wij hebben de online winkels voor je bekeken en uitgezocht wat de meest verkochte en best beoordeelde flessenwarmer van dit moment is. Je vindt ze terug in deze top 4 van meest verkochte en dus vaak de beste flessenwarmer.

 1. De Alecto BW-700 flesverwarmer


  alecto bw-700

  Deze flessenwarmer van Alecto heeft de beste beoordeling van ouders bij veel online winkels. Maar liefst 4,3 sterren uit 210 reviews van consumenten. Ook op kieskeurig en bij de consumentenbond komt de Alecto BW-700 als een van de beste flessenwarmers uit de test.

  Digitaal en geschikt voor verwarmen en steriliseren van meerdere maten babyflessen. Je kan er ook potjes babyvoeding mee opwarmen. Maar liefs 500 Watt, een gunstige prijs, en snelle opwarming voor de hongerige baby. Prijs slechts: €41,99 en daarom op de eerste plek in onze top 4.

 2. Philips Avent SCF358-00


  Philips Avent SCF358:00

  Iets geavanceerder dan de nummer 1. Deze Philips flessenwarmer verwarmt de babyvoeding binnen enkele minuten op. Verwarming is gelijkmatiger omdat het flesje ronddraait tijdens het verwarmen. Gelijkmatiger is dan ook beter en voorkomt dat melk en babyvoeding oververhit raken.

  Voorzien van een voortgangsindicator, schakelt na 60 minuten uit en heeft een ontdooistand. Natuurlijk ook geschikt voor potjes voeding. Prijs: €42,52

 3. Alecto BW-12 Car+

  alecto bw-512 car flessenwarmer

  Deze flessenverwarmer kan je ook in de auto gebruiken om flesjes te verwarmen. Naast 220V werkt hij ook op 12V, handig voor een dagje weg of vakantie. Naast flesjes en babyvoeding opwarmen kan je ook flesjes steriliseren.
  Hij is iets duurder en daarom op de derde plek. Prijs: €34,99

 4. Beurer BY52

  beurer by52 beste flessenwarmer consumentenbondDeze Beurer BY52 is volgens de consumentenbond een van de betere flessenwarmers vanwege de snelle opwarmtijd en nauwkeurigheid in temperatuur. Nadeel is dat je voor elke hoeveelheid voeding weer een andere hoeveelheid water moet toevoegen. Maar dit went natuurlijk wel snel. Prijs: €36,99

 5. Lees ook: Dit zijn de best verkochte kolfapparaten van dit moment

  Actuele aanbiedingen bij onze partners:
  folder prenatal
  folder hema
  folder deonlinedrogist
  folder kleertjes
  folder mamalicious

  Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!