“header
Nieuws

Waarom multivitamine voor je kind belangrijk is!

Baby’s en kinderen in Nederland komen niet zo snel vitaminen tekort. Toch zijn er wel wat vitaminen waarvan je kindje een boost mag hebben. Vooral vitamine K en vitamine D worden geadviseerd na de geboorte en in de eerste levensjaren van je kind. Ook multivitamine voor je kind wordt vaak aangeraden, zeker bij wat grotere kinderen. Maar waarom is dat zo?

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Multivitamine tijdens de zwangerschap

Multivitamine voor je kind is belangrijk als je kindje al geboren is. Maar wat doe je daarvoor? Dan neem je multivitamine tijdens de zwangerschap. Je kindje krijgt dan echt alle bouwstoffen vanaf het eerste moment mee.

En weet je wat zo mooi is? Jouw lichaam en dat van de baby werken goed samen. Je baby krijgt precies wat hij nodig heeft, nooit teveel en zelden te weinig. Een baby krijgt alleen te weinig vitamines binnen als je als moeder een tekort hebt. Maar zelf kun je wel last krijgen van een vitaminetekort door de zwangerschap, omdat je kindje best veel nodig heeft. Daarom neem jij multivitamine tijdens de zwangerschap. Zo heb je zelf genoeg gezonde bouwstoffen en je baby ook.

Vitamine K voor baby’s

Als je kindje net geboren is, is vitamine K heel belangrijk (voedingscentrum) Het heeft te maken met een goede bloedstolling. Een baby krijgt niet zo heel veel mee van de moeder, maar het duurt een poosje voordat het lichaam van je kindje zelf vitamine K kan maken. Je kindje krijgt het wel deels binnen via de moedermelk, maar toch is het verstandig om er wat bij te geven. Je geeft je baby dan vitamine K in de vorm van druppeltjes, zodat je kindje het gemakkelijk binnenkrijgt.

banner beste luchtreiniger babykamer

Vitamine D onder de vijf jaar

Vitamine D is een vitamine die je binnenkrijgt door zonlicht op de huid. Het zit ook wel wat in boter, maar dat is eigenlijk te weinig om echt te helpen. In Nederland is het zonlicht in de winter echter te zwak om veel vitamine D aan te maken. En bovendien mogen kindjes ook niet te lang in de zon komen in de zomer, omdat ze zich dan verbranden. Het gevolg is dat kindjes in ieder geval tot ze vijf jaar zijn dagelijks extra vitamine D moeten krijgen. Anders is de kans groot dat ze een tekort krijgen en dat is erg slecht voor de ontwikkeling van de botten en de groei van je kind.

Multivitamine voor kinderen

Veel ouders geven hun kinderen als ze groot genoeg zijn multivitamine. Dat is heel praktisch, want dan weet je zeker dat je kind geen tekort zal krijgen aan bepaalde vitamines. Vaak zijn het ook nog lekkere snoepjes die kinderen zonder probleem opeten. Het is belangrijk dat je kind één tabletje per dag neemt of het voorgeschreven aantal druppels. Neem niet meer dan die hoeveelheid, want van sommige vitamines kan je kind teveel krijgen en dat is ook niet gezond. Maar in het algemeen genomen is multivitamine voor kinderen een verstandige keus omdat het zorgt dat je kind alles nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling.

Multivitamine voor je kind is best belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling. Als je kind bepaalde bouwstoffen tekort komt, kan dat de groei remmen. Vanaf de zwangerschap is het al belangrijk om zelf de benodigde vitamines te nemen. En is je baby geboren, dan geef je hem/haar ook de vitamines die een baby nodig heeft. Zo is je kindje optimaal voorzien van alle benodigde bouwstoffen.

zwitsal box banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!