bol outlet banner
Baby

Je baby verzekeren! Waar moet je op letten?

Natuurlijk denk je na de geboorte van de baby niet meteen aan jouw verzekeringen. Dat hoeft ook nog niet gelijk, maar zodra de rust is wedergekeerd is het wel handig het één en ander te gaan regelen. Want zelfs je kleine onschuldige baby verzekeren is nodig. Waarvoor en wat je moet aanpassen in jouw huidige verzekeringen lees je in deze blog!

baby kleertjes banner

Waarom zou je jouw baby verzekeren?

De eerste vraag die misschien in je opkomt nu is: waarom moet ik mijn baby verzekeren? Nou hier zijn meerdere redenen voor en de eerste is: je bent hiertoe verplicht! Ja, het is echt zo. Je bent verplicht je baby aan te melden bij je zorgverzekeraar zodat ook de zorgkosten van je baby gedekt worden.

Het beste is om dit binnen 4 maanden na de geboorte te regelen, want dan zijn alle kosten gedekt die direct na de geboorte zijn gemaakt. Meld je jouw kind pas na 4 maanden aan, dan worden de kosten pas vergoed vanaf het moment van aanmelding. Mocht je kind eerder zorgkosten gemaakt hebben, dan moet je deze dus zelf betalen!
De baby aanmelden bij je zorgverzekering is dus verplicht, maar gelukkig zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Je kind wordt gewoon bij jouw zorgverzekering of die van je partner bijgeschreven. Tip: Kies voor de verzekering die het meest uitgebreid is, want alles wat jij of je partner aanvullend hebben verzekerd, krijg je baby ook. Kan altijd handig zijn 😉
Het aanmelden van je baby kan heel makkelijk telefonisch en waarschijnlijk ook via de website van je zorgverzekeraar.

Kijk ook kritisch naar de andere verzekeringen want je baby verzekeren is gewoon heel verstandig om te doen. Want mocht de baby straks wat minder hulpeloos zijn en bijvoorbeeld schade bij anderen veroorzaken (je ontkomt er bijna niet aan) of mocht er iets op vakantie gebeuren, dan is het wel heel handig dat deze kosten ook (deels) zijn gedekt.

disneybanner

Verzekeringen die je moet controleren met een baby

Er is een verzekering die je niet hoeft aan te passen aan jullie nieuwe gezinssituatie mocht je hem hebben. Ik denk dan aan de opstalverzekering van Diks als je een koopwoning hebt. De rechtsbijstandsverzekering hoef je alleen maar op gezinsdekking te laten zetten. Kijk daarnaast ook of de autoverzekering een inzittende verzekering heeft mocht er iets gebeuren.

Een andere verzekering die je zeker moet controleren nu je vader of moeder bent geworden is de overlijdensrisico verzekering. Wat als je partner alleen achter blijft met de baby? Kan hij of zij dan nog wel alle maandelijkse lasten blijven betalen? Hoe zit het later met de studie van je kind? Dit kan je allemaal opvangen als je een overlijdensrisico verzekering afsluit voor jou en je partner. Duur? Nee hoor voor €8,85 per maand ben jij en je partner (30 jaar oud) 30 jaar lang verzekerd bij overlijden en wordt er €100.000 uitgekeerd.
waar kan je de baby voor verzekeren

Waar kan je een baby allemaal wel voor verzekeren?

Naast de zorgverzekering zijn er nog een aantal andere verzekeringen die je moet nalopen als je gezinsuitbreiding krijgt. Als je een van onderstaande verzekeringen hebt, laat dan het aantal personen in je huishouden of de verzekerde waarde aanpassen voor:

 1. Schade bij anderen
  Vanaf het moment dat je kindje kan lopen, gaat er een deur open naar allerlei nieuwe gevaren en ongelukjes. Wat als dat ongelukje bij iemand anders is? Zoals die dure vaas die je kind aan diggelen gooit? Zou fijn zijn als die kosten gedekt zijn toch? Zorg daarom voor een gezinsdekking op je aansprakelijkheidsverzekering van Diks.
 2. Waarde van de inboedel
  De totaalwaarde van babyspullen zoals meubels, kinderwagen en maxi cosi kan al snel oplopen naar €10.000. Waarschijnlijk moet je daarom de verzekerde waarde van je inboedelverzekering ophogen zodat je niet onderverzekerd bent.
 3. Reisverzekering
  De kans op een ongeval tijdens vakantie is misschien niet zo groot maar extra medische kosten met een baby zijn zo gemaakt. Laat daarom je baby verzekeren en bijschrijven op je reisverzekering en check of je kind is meeverzekerd.
 4. Uitvaart
  Ik weet het, het is absoluut niet leuk om over een uitvaartverzekering voor je baby na te denken, maar bij sommige verzekeraars loont het om je baby al vroeg aan te melden. Zo krijg je bijvoorbeeld een lagere premie. Je kunt het maar gehad hebben toch?
monuta banner sponsored

Volgens de zorgverzekeringswet ben je dus alleen verplicht om de baby te verzekeren voor zorgkosten en je baby verzekeren bij de andere verzekeringen is optioneel. Maar zo vrijblijvend is het nou ook weer niet want je verzekering aanpassen naar gezinsdekking is vanuit de verzekeraar gewenst.

Lees hier nog meer tips wat je als vader moet regelen na de bevalling!

(Dit is een samenwerking)

Lees ook: De beste zorgverzekering voor zwangere vrouwen!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019