“header
Lezers bloggen

Janneke is zwanger – week 21!

Man, wat gaat de tijd snel ineens. Week 21, over de helft alweer, de nesteldrang heeft zijn ding gedaan. Zo weinig als ik een paar weken geleden nog had gedaan qua voorbereiding, zo klaar ben ik er nu voor. Lees je mee in mijn nieuwe update van mijn zwangerschap?

Kleertjes.com korting banner

Hoest nou?

Letterlijk dus, dit. Yinthe hoest al een paar weken (maanden?) de longen uit haar lijf. Helaas voor ons vooral ’s nachts. Frank is weken geleden al eens met haar naar de dokter geweest. “Virusje, niks aan de hand, neusspray en het gaat vanzelf over”. Nou, niet dus. Vandaag was ik er na weer een slapeloze nacht klaar mee, zeker toen de gastouder appte dat ze weer koorts had.
Nu blijkt dus dat mevrouw oor- en keelontsteking heeft en dat haar longen niet schoon zijn. We hebben dus eindelijk antibiotica gekregen en daar ben ik vanavond mee begonnen. Ook een drama trouwens, ze vindt het overduidelijk niet lekker. De eerste dosis zit er nu in en hopelijk slaat dit gauw aan. Op dit moment slaapt ze al een uur, wat nu al langer is dan ze gisteravond aan een stuk geeft gehaald, ik duim even verder! Ze heeft Frank en mij ook al lekker aangestoken. De zeehondencrèche in Pieterburen is er niks bij, wat een geblaf bij ons in huis.

Twintig weken echo

janneke week 21 zwangerVorige week hadden we de 20-weken echo. Toch wel weer spannend, zeker omdat ik net een artikel had geschreven over mogelijke testen tijdens de zwangerschap. Er zat nog heel vers in mijn geheugen wat er allemaal “mis” kan zijn met je kindje en op welke punten allemaal gelet word.

Gelukkig zagen we al snel het ene na het andere punt in positieve vorm voorbijkomen. Een prachtige rug, buik, mooie botjes in de benen en armen, een hart dat goed lijkt te werken, nieren en darmen die op de goede plek zitten, een gesloten bovenlip. Terwijl de kleine meid (ja, ze is nog steeds een meisje) heerlijk rondsprong in mijn buik maakte de echoscopiste de ene na de andere foto. Ik heb nog nooit zoveel echo foto’s gehad van een zwangerschap.

Dat compenseert een klein beetje het feit dat ik nog maar een paar buikfoto’s heb, en verder nog weinig heb bijgehouden qua invulboeken e.d. Ons meisje groeit in ieder geval goed, is heel druk en alles zit er (voor zover dat te zien is uiteraard) op en aan. We hebben er verder voor gekozen geen andere tests te laten doen, dus voor nu is dit alles wat we weten. En dat is genoeg.

baby kleertjes banner

De babykamer

Die is dus af. Afgelopen weekend ging ik als een malle tekeer en klaar is het. Ik bestelde een mooie muursticker van een giraf, waar ik tijdens het plakken ruzie mee kreeg. Die heb ik dus zo weer ingepakt en teruggestuurd en een makkelijker uitziende sticker besteld. Onze kleine dame heeft vanaf nu een aapje boven haar bed. Ook leuk, al zeg ik het zelf.
janneke babykamer is af
Ik heb in een weekend denk ik 20 wasjes gedraaid, en alles ligt netjes opgevouwen in de kast. Een rondje winkelcentrum zorgde dat ik ook de luiers, babyolie en al die spulletjes klaar heb liggen en de rust is wedergekeerd. Mijn kraampakket is zelfs al binnen (ik heb alleen nog niet de moed gevonden hem open te maken). Frank werd al lichtelijk gestoord van het feit dat alles in een keer gedaan moest worden.

Helaas heb ik van dichtbij gezien dat je zwangerschap heel anders kan lopen dan je denkt. Dat je bijvoorbeeld ineens plat moet liggen en niks meer kan, dan vind ik het een fijn idee dat alles klaar is. Nou, dat is in ieder geval gelukt. Tuurlijk moeten er nog wel wat kleine dingen, zoals de kinderwagenbak en het wiegje opmaken, de box in elkaar zetten en het bed op klossen. Maar om dat nu al te doen gaat zelfs mij te ver.

De grote zus

Yinthe is niet weg te slaan uit de babykamer, vindt alle kleertjes geweldig en haar baby born (baby Noor) heeft een klein jasje aan die vroeger van Yinthe is geweest. Ze wil steeds foto’s kijken op mijn telefoon van toen ze zelf een baby was. Daar kan ze geen genoeg van krijgen. 
In haar winkeltje verzamelt ze allemaal fruit waar ze “moesjes” van maakt. Baby Noor moet dan op haar tripp trapp zitten en krijgt een fruithapje. Netjes met een slabbetje om.
Ik ben benieuwd of ze straks ook nog zo enthousiast is als de baby er echt is. Zeker als ze ons dan moet delen en blijkt dat de baby niet mee weg gaat, we gaan het zien!

Bijna op de helft! Week 25!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!