bol 10 daagse banner
Baby

Tips bij het verbouwen van de kinderkamer!

Met een gezin heb je vaak ruimte te weinig in huis, hoe groot je huis ook is. Is er een kindje op komst? Of is een van je kinderen zijn kamer ontgroeid en wordt het tijd voor verandering? Er zijn meerdere manieren om je kinderen een fijn eigen plekje in huis te geven. Wij geven je tips bij het verbouwen van de kinderkamer.

woning isolatie banner

Waar begin je mee bij het verbouwen van de kinderkamer?

Een plan! Verzin eerst een plan. Bedenk dus eerst eens goed wat je nou echt nodig hebt en wat je graag zou willen. Krijgen jullie je eerste kindje en moet er dus een babykamer komen? Maak dan eerst een plan. Heb je een kamer die dienst kan doen als babykamer? Of heb je een zolder die je kan gebruiken? Misschien heb je eigenlijk geen ruimte voor een babykamer en maak je eerst een plekje op jullie eigen kamer. Een baby heeft immers nog niet zo veel ruimte nodig.

Misschien is je kind al wat ouder en toe aan een grotere kamer. Of delen je kinderen een kamer en wordt het tijd voor een eigen plek? Kijk goed naar je huis en denk ook eens anders. Heb je een donkere, krappe zolder? Een dakkapel kan er een mooie lichte ruimte van maken. Soms is het ook mogelijk om van een grote kamer twee kleinere kamers te maken. Maar het kan ook zo zijn dat je kinderen liever op een kleine kamer samen slapen in een stapelbed, en in een andere kamer een speel, studeer of chillruimte willen.

Tips bij het verbouwen van de kinderkamer!

 • Opbergruimte

  Als je kindje groter wordt krijgt hij of zij ook steeds meer spullen. Kleding, speelgoed, knuffels, schoolboeken… noem maar op. Al die spullen hebben een plekje nodig. Opbergruimte is in de kinderkamer dus van levensbelang. Inbouwkasten zijn natuurlijk ideaal, maar ook een kastenwand met schuifdeuren zorgt dat de kamer er altijd netjes uit ziet.

  banner beste luchtreiniger babykamer

  Natuurlijk zijn er ook andere slimme manieren om opbergruimte te creëren. Denk eens aan schuifdeuren of gordijntjes onder de schuine kant, of een lade onder het bed.

 • Licht

  Het is voor je kind fijn als het lekker licht is op de kamer. Om een boekje te kunnen lezen, of huiswerk te maken. Zeker als een kamer klein is zorgt licht ervoor dat het groter en frisser lijkt. Heb je een zolder met schuine kanten? Denk dan eens aan een dakkapel op de kinderkamer.

  Hierdoor krijg je extra hoogte (en dus ruimte) en daglicht. Zorg er wel voor dat het daglicht goed te verduisteren is door verduisterende gordijnen of rolluiken. Kinderen slapen vaak beter (en langer) als het donker is.

 • Gladde vloer

  Hoe warm en behaaglijk vloerbedekking ook is, een gladde vloer is op een kinderkamer zo veel makkelijker. Zeker als ze baby zijn en ze soms vol over je rug spugen, of als je ze in hun kamertje in bad doet. Een peuter die nog net niet zindelijk is, handig met ongelukjes, je poetst het zo weer droog. Grotere kindjes die samen met hun vriendjes willen picknicken op hun slaapkamer, met alle smeerboel die daar bij komt kijken. Of als ze uiteindelijk puber zijn en met hun kater het toilet niet halen? Die gladde vloer is een uitkomst. Wat ze ook uithalen, het is binnen no time weer schoon.

 • Tweedehands

  Nieuwe kinderkamer maken duur? Niet als je slim zoekt. Weggeefhoeken op social media, sites die tweedehands spullen aanbieden, de kringloop. Je trekt misschien je neus op voor die ‘vieze muffe rommel’ maar je zal verbaasd zijn hoeveel mooie, bijzondere en goede dingen er te vinden zijn.

babykamer laten verven banner

Welke verbouwingen voor de kinderkamer worden het meest gedaan?

Er zijn dus meerdere redenen voor het verbouwen van de kinderkamer. Maar er zijn ook genoeg klussen die er bij zouden kunnen komen kijken. Zeker bij oudere huizen rol je vaak van de ene verbouwing in de andere. Bijvoorbeeld als je het huis gaat isoleren, zodat de baby straks lekker warm in zijn bedje kan liggen zonder tocht. Om dat nieuwe glas moeten ook nieuwe kozijnen, meteen maar kunststof kozijnen doen dan?
En als er dan toch nieuwe gordijnen moeten komen, zullen we dan ook meteen maar zonwering plaatsen? Dan blijft het in de zomer ook lekker koel op de kinderkamer. Toe aan een nieuwe vloer? Dan is het misschien wel praktisch om meteen vloerverwarming aan te laten leggen.

Natuurlijk hoeft het verbouwen van de kinderkamer meestal niet zo drastisch. Als je een kamertje over hebt is het vaak gewoon een kwestie van leuk aankleden. Plak een nieuw behangetje, of schilder de muur in een mooie kleur. Met mooie gordijnen, een lekker zacht vloerkleed mooie en leuke accessoires maak je al snel van een saaie kamer een mooie kinderkamer.

banner beste luchtreiniger babykamer

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!