header luiers van pampers met 50% korting
Baby

Babyshower voor mannen: de dadchelor!

Als je zwanger bent, heb je een grote kans dat je verrast wordt met een babyshower. Helemaal in stijl van het geslacht van je kindje, als dat al bekend is natuurlijk. Maar veel glitter, glamour, roze en blauw is gegarandeerd. Spelletjes als blind een luier om doen en babyhapjes proeven mogen niet ontbreken. En natuurlijk veel lekkere hapjes voor jou, je familie en vriendinnen. Maar waar blijven de vaders in dit verhaal? Die hoeven niet meer vergeten te worden, organiseer een ‘dadchelor’ party! Lees onze tips met leuke ideeën.

beste babyfoon bol.com

Hoe ziet een typische dadchelor party eruit?

Uiteraard is ook dit fenomeen overgewaaid uit Amerika. Na de babymoon, gender reveal party en de babyshower is er nu dus ook een dadchelor party. En op zo’n party wordt echt niet alleen maar gezopen.

Je partner krijgt op zo’n dadchelor party even de kans om (zonder vrouwen) te praten over zijn zorgen over het vaderschap en over de dingen waar hij zich juist op verheugt. Zijn vrienden en familie kunnen hem tips geven, want er zijn vast al meer vaders in zijn omgeving. Verder hoort uiteraard lekker eten, wat drinken en het doen van leuke activiteiten bij een dadchelor party. “De laatste avond waarop je dronken thuis kan komen” wordt er ook wel eens gezegd. Niet helemaal waar uiteraard, al voelt een kater met een baby in huis wel 10x erger!

prenatal extra korting banner

Wie organiseert dit geboortefeest voor de aanstaande vader?

Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om een dadchelor party voor je partner te organiseren. Omdat jij vindt dat hij ook een leuk feestje verdient. Maar je zou ook een voorzetje kunnen geven bij zijn vrienden, broers of zwagers. Misschien vinden de mannen het een veel beter idee om de organisatie zelf op zich te nemen. Want wie weet nou beter wat mannen willen dan de mannen zelf?
Tips voor een geslaagde dadchelor party!

In principe zijn veel mannen al erg blij met bitterballen, bier en hun vrienden. Maar misschien willen zij (of jij) toch iets meer uitpakken. Daarom hier wat tips en ideeën voor een geslaagde party!

 1. Zorg dat je de volgende dag niet te veel van hem verwacht

  Dus zet je klussenlijst even opzij en schuif je hormonen aan de kant. Hij hoeft op de dag na zijn feestje niet ineens met knallende hoofdpijn het wiegje in elkaar te zetten toch?

 2. Plan de dadchelor party op tijd

  Weet je dat er een hoop drank komt kijken bij de dadchelor party van je partner? Zorg er dan voor dat hij niet te laat in de zwangerschap zijn feestje krijgt. Het zou een beetje knullig zijn dat hij dronken bij de bevalling aanwezig is…

 3. babyshower mannen luiertaart

 4. Een leuke activiteit mag zeker niet ontbreken

  Zo kan je er een poker avond van maken, maar ook paintballen of quad rijden kunnen de meeste mannen wel waarderen. En natuurlijk een paar potjes bier en barbecue na.

 5. Versier de ruimte met babyversiering

  Slingers met flesjes en kinderwagens, zo heeft het wel iets weg van een babyshower, maar het mag iets mannelijker.

 6. Geef een leuk cadeau op de dadchelor party

  Voorleesboekjes voor de baby, of een leuk boek voor de aanstaande vader zelf, maar een goede fles drank of zijn favoriete droge worst is natuurlijk ook prima.

 7. De ‘papa to be outfit’ mag natuurlijk niet ontbreken

  Want aan jou kan iedereen wel zien dat je de aanstaande moeder bent. En leuk shirt of een pet? Heeft hij meteen een leuke herinnering aan deze dag.

 8. babyshower voor vaders ideeen

 9. Babyshower spelletjes die mannen kunnen doen!

  Op een mannelijke manier uiteraard. Babyflesjes vullen met bier en zo snel mogelijk leeg drinken. Of elkaar geblinddoekt voeren? Wie kan het snelst een luier verschonen? Of kleed je partner aan in een dikmaak pak, zo weet hij ook eens hoe het voelt om niet zelf te veters te kunnen strikken.

dadchelor party ideeen en tips
Ga jij jouw partner ook verrassen met een dadchelor party? Of ga je zijn vrienden strikken om dat te doen? Misschien vind je het wel grote onzin en wil je zelf niet eens een babyshower. Aan de andere kant, iedere reden voor een feestje is er een toch? 😉

Lees ook: Handige bevalling tips voor aanstaande vaders!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019