header banner hema
Zwangerschap

Het geslacht van de baby bekend maken met een Gender Reveal Party!

Dankzij Amerika hebben we er weer een feestje bij namelijk de Gender Reveal Party. Simpel gezegd is dit een feestje waarbij je aan familie of vrienden het geslacht van de baby bekend maakt. Want laten we eerlijk zijn: dat is toch iets wat iedereen dolgraag wil weten en super nieuwsgierig naar is? Met een Gender Reveal Party maak je er dus een mooi spektakel van en bouw je de spanning nog lekker even op. Maak het bekend maken van het geslacht van de baby ook spannend voor jullie zelf met deze tips!

beste babyfoon bol.com

Geslacht van de baby bekend maken met een gender reveal party!

Over de telefoon vertellen dat je een jongen of meisje krijgt is natuurlijk hartstikke saai. In ieder geval: dat vinden ze in de USA. Naast de babyshower, de cake smash fotoshoot, de baby sprinkle en de dadchelor is dus ook de Gender Reveal Party overgewaaid vanuit Amerika. En laten we eerlijk zijn: het is totaal overbodig, maar stiekem toch best leuk! Je kunt het zo groot aanpakken als je zelf wilt.
In Amerika zullen ze er waarschijnlijk een groot feest van maken om het geslacht van de baby aan te kondigen waarbij er 100 gasten komen. Wij als nuchtere Nederlanders gaan er ook een klein feestje van maken voor alleen de opa’s, oma’s, tantes en ooms. Die zullen het namelijk het meest spannend vinden.

prenatal extra korting banner

Het doel van de Gender Reveal Party is dus dat je het geslacht van jullie baby bekend maakt op een leuke manier. De meest bekende manier is met een taart. De buitenkant van de taart ziet er neutraal uit, de binnenkant heeft een roze of blauwe kleur. Dit kan roze of blauw beslag zijn, maar je kunt er ook heerlijke roze of blauwe M&M’s in doen.

gender reveal nederland party ballon
gender reveal party ideeen ballon

Tip: Maak het bekend maken van het geslacht ook spannend voor jullie zelf!

Wil je het echt super spannend maken? Laat het dan ook voor jullie zelf nog een verrassing zijn of het een jongen of meisje wordt. Hoe je dat moet doen?

Vraag aan de verloskundige of diegene die de echo maakt om het geslacht van de baby door te geven aan de bakker waar je de taart gaat bestellen.

Of je vraagt of diegene het verlossende antwoord opschrijft en in een enveloppe meegeeft. Zo kan je de enveloppe afgeven aan de bakker of aan iemand anders die jullie gender reveal party organiseert.

Hoewel het wel heel erg veel zelfbeheersing vergt om tussendoor die enveloppe niet open te maken of je bakker te dreigen het te vertellen, is het wel ontzettend leuk als jullie ten overstaan van al jullie dierbaren net zo verrast worden over het geslacht.
gender reveal feest ballon

Leuke gender reveal party ideeën

Met een taart het geslacht bekend maken is één manier, maar er zijn nog veel meer leuke mogelijkheden om de spanning lekker op te voeren om uiteindelijk het geslacht (knallend) aan te kondigen. Je vindt deze tips allemaal in deze blog met de leukste Gender Reveal Party ideeën!

Lees ook deze leuke ideeën om te vertellen dat je zwanger bent!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019