sale kleertjes header
Zwangerschap

Babyshower voor tweede kind: de baby sprinkle!

Zoals zoveel feestjes is ook de baby sprinkle over komen waaien uit Amerika. We kennen al een tijdje de gender reveal party’s, de babymoon en de babyshower. Je hebt er vast wel eens eentje meegemaakt, mooi versierde kamers met een heleboel vrouwen. Meestal vriendinnen, collega’s en familie van de aanstaande moeder, met veel cadeaus, lekkere babyshower hapjes en spelletjes. Bij een eerste kindje is een babyshower organiseren tegenwoordig bijna standaard, maar hoe zit dat met een babyshower voor een tweede kind? Vier je die dan gewoon nog een keer?

beste babyfoon bol.com

Babyshower voor tweede kind

Misschien vind je het heel overdreven, of kan je juist helemaal niet wachten. Het kan best zijn dat je helemaal niet zit te wachten op een babyshower. Je houdt er misschien helemaal niet van om in de spotlights te staan, hebt geen zin in die drukte om je heen of vindt het gewoon overdreven. Maar als je een babyshower voor je eerste kindje wel heel leuk vond, zit je dan een paar jaar later wel te wachten op weer net zo’n feestje?
Het voelt vaak een beetje raar om weer een feestje te geven, aangezien alles nog zo vers in het geheugen ligt. Waarschijnlijk ligt de zolder nog vol met babyspullen. Dus ook een cadeau verzinnen is dan nog niet zo gemakkelijk. Tenzij het geslacht bekend is en deze tweede baby niet hetzelfde geslacht heeft als de eerste baby natuurlijk. Dat maakt het shoppen ineens een stuk gemakkelijker. Toch krijgen steeds meer moeders ook voor hun tweede kindje een babyshower. Alleen noemen we dit dan ineens een “baby sprinkle!

nutricia actie banner

Lees ook: Dé babyshower voor mannen: De Dadchelor!

Baby sprinkle: Wat is het en hoe vier je het?

Ook dit fenomeen is uiteraard over komen waaien uit Amerika. Daar vonden ze een babyshower niet genoeg en verzonnen ze de baby sprinkle. Een feestje voor moeders die een nieuw kindje toevoegen aan hun gezin. Bij een babyshower word je vaak overladen met cadeaus, die dan ook nog eens heel nuttig kunnen zijn. Als je je eerste kindje krijgt heb je natuurlijk alles nog nodig. Flesjes, luiers, kleertjes, alles is welkom. Bij een tweede kindje heb je de meeste spulletjes waarschijnlijk nog in huis.

Lees ook: De top 5 babyshower cadeautips!

De cadeautjes die je tijdens een baby sprinkle zult ontvangen zullen dan ook meer leuk dan nuttig zijn. Het is een feestje om ervoor te zorgen dat jij je weer even extra bijzonder voelt, dat dit kindje net zo welkom is als het eerste kindje. Een ander verschil is dat je een baby sprinkle in een kleinere kring viert dan een babyshower. Alleen de allerbeste vriendinnen en de naaste familie is aanwezig.
tips voor een baby sprinkle

Tips voor een baby sprinkle

 1. Relaxed

  Een babyshower is vaak een drukte van belang. Er worden allerlei activiteiten gedaan, denk bijvoorbeeld aan het versieren van een rompertje. Ook speel je vaak spelletjes zoals “wie het snelst de luier kan verschonen;” “proef het babyhapje” en “raad de babyfoto.”

  Hoe leuk het ook is, voor een hoogzwangere vrouw is het misschien ook best vermoeiend. Houd het daarom bij een baby sprinkle lekker relaxed. Die spelletjes kennen jullie nu wel. Geniet van een lekker hapje en een drankje, pak wat cadeaus uit en heb gewoon een gezellige middag zonder al te veel poespas.

 2. Betrek de grote broer of zus erbij

  Vaak draait bij een tweede zwangerschap alles om de nieuwe baby. Daardoor kan de grote broer of zus zich wel eens achtergesteld gaan voelen. Denk daarom ook aan de eerstgeborene. Neem een klein cadeautje mee zodat niet alles alleen maar om de baby draait. Betrek je oudste kindje bij de babyshower, bijvoorbeeld als gastvrouw of gastheer. Nodig ook andere kindjes uit en maak een speciale kindertafel. Vier het bij mooi weer lekker buiten, zodat de kinderen heerlijk kun gang kunnen gaan.

 3. Geen afdankertjes

  Koop ook nieuwe kleertjes voor de baby als dit kindje wel hetzelfde geslacht heeft als de grote broer of zus. Een tweede kindje krijgt vaak al genoeg ‘afdankertjes’.

 4. Maak foto’s!

  Je zult merken dat je van een tweede kindje minder vastlegt en ook minder de moeite neemt om bijvoorbeeld fotoalbums te maken. Zonde! Leg dan ook de baby sprinkle vast zodat je kindje later kan zien dat ook naar zijn of haar komst werd toegeleefd.

Een babyshower voor een tweede kind; of je vindt het heerlijk of je vindt het zwaar overdreven. Toch is elke zwangerschap het waard om gevierd te worden. Of het nu je eerste of je vijfde kind is. Elk kindje is een wonder, waarom zou je dan alleen de komst van de eerste baby uitgebreid vieren? De baby sprinkle is dan een leuk alternatief!banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019