“de
Zwangerschap

Wat zijn de geboortekaartjes trends voor 2021 en 2022?

Als je op zoek gaat naar een geboortekaartje voor jullie kindje, wil je natuurlijk dat het perfect wordt. Het kaartje moet bij jullie passen en bij de naam van jullie kindje. Je hebt misschien al een idee in je hoofd, of je weet niet waar je moet beginnen. We kunnen je een beetje op weg helpen door de laatste geboortekaartjes trends met je te delen. Dus jouw zoektocht naar het perfecte geboortekaartje begint nu!

zwitsal box banner

De geboortekaartjes trends voor 2021!

 1. Ouderwetse kaartjes

  Pak je eigen geboortekaartje er eens bij en die van je partner. Lijken ze toevallig heel veel op elkaar? De stijl van de oude kaartjes komt weer een beetje terug. Met mooie pentekeningen en lieve details. Je kunt ervoor kiezen om jullie kaartjes te restylen, maak er een mooie mix van, hoe toepasselijk is dat?

 2. Geboortekaartjes met folie

  Met een geboortekaartje met folie heb je meteen een soort luxe look op je kaartje. Het glimmende van de folie maakt het kaartje chic maar ook modern.
  geboortekaartje met folie
  Je kunt spelen met de folies door bijvoorbeeld twee tinten te kiezen en voor kleine details te gaan. De meest gekozen kleuren folie zijn zilver, goud, zwart en rosé goud. Maar koper is ook erg hip dit jaar!

 3. nutricia actie banner
 4. Dieren

  Olifantjes zijn al jaren gewild en een trend in geboortekaartjesland. Maar er komen heel veel dieren voorbij op het moment; lieve dieren zoals hertjes en beertjes bijvoorbeeld.

  Wil je liever een meer exotisch dier? Flamingo’s zijn erg hip dit jaar, maar ook een giraf of andere safaridieren vallen goed in de smaak. Wil je helemaal hip zijn? Dan ga je voor een eenhoorn, het liefst in combinatie met een regenboog.

 5. Onder water

  We blijven nog even bij de dieren, maar dan in de zee. De onderwaterwereld is hot! Schelpen, zeepaardjes, walvissen en zeesterren. Of toch een schildpad? Met de mooie groenblauwe tinten krijgt een geboortekaartje in dit thema vaak een hele mooie rustige uitstraling.

geboortekaartje met onderwater dieren

Wat zijn de verwachte trends voor 2022?

 1. Natuurlijke materialen

  Duurzaam is hip, zo ook in de trends voor geboortekaartjes. Denk bijvoorbeeld aan houten geboortekaartjes. De kans dat dit kaartje bij de ontvangers snel in de papierbak belandt is klein, sterker nog: zo’n mooi houten kaartje wordt al snel een eyecatcher in de woonkamer. Ook heel leuk om op de babykamer te laten staan als accessoire.

 2. houten geboortekaartje als trend

 3. Het gezin

  Prachtige tekeningen van je complete gezin, we zien het steeds vaker voorbijkomen. Soms levensecht, soms meer in cartoonvorm. Hoe mooi is het om ook de broertjes en zusjes uit te beelden op het kaartje? Ook kan je kiezen voor een herkenbare plek uit de geboorteplaats van je kindje, of je eigen huis.

 4. Label geboortekaartjes

  Als je echt wilt opvallen met je kaartje, ga dan voor een label geboortekaartje. Je kunt kiezen voor een los vel met foto’s die door een mooie paperclip wordt samengebonden met het kaartje. Of voor een klein label aan de kaart met bijvoorbeeld de naam of geboortedatum.

 5. Sterren en het heelal

  In combinatie met een folie is dit helemaal prachtig. Een kaart met donkere ondergrond en gouden foliesterren bijvoorbeeld. Maar ook maantjes zien we nog steeds.

 6. kaartje met koperfolie

 7. Simpel

  Geen poespas, een effen achtergrond, de naam en de datum. Dat is ook iets wat je veel tegenkomt. Less is more en de naam is ook het meest belangrijk toch? Lees hier wat er op een geboortekaartje moet staan!

Je bent weer helemaal op de hoogte van de geboortekaartjes trends. Opvallend is dat de kaartjes met foto een beetje lijken te verdwijnen. Op zich fijn, het scheelt je weer een fotosessie voordat de kaartjes naar de drukker kunnen. Heb jij al enig idee wat voor soort geboortekaartje je zoekt of ga je zelf een geboortekaartje maken?

nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!