sale kleertjes header
Zwangerschap

Een babyshower organiseren? Zo doe je dat!

Wil jij binnenkort een babyshower organiseren? Wij helpen jou om er een groot succes van te maken. Zo zorg je er in ieder geval voor dat je weet wanneer de babyshower gegeven kan worden, hoe je iedereen kunt uitnodigen met leuke kaartjes en wat je kunt doen op de grote dag zelf. Succes!

startersbox zwitsal banner

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een Amerikaanse traditie die is overgewaaid naar Nederland. Het oorspronkelijke doel is om de moeder in spe te overladen (daarom de naam ‘shower’) met praktische cadeaus voor de baby. Zo hoeft ze niet alles zelf te kopen. De cadeaus die gegeven worden komen meestal van de baby uitzetlijst en zijn dus vooral praktisch en hoognodig.

Tegenwoordig willen vrouwen een babyshower organiseren, omdat het gewoon hartstikke gezellig is en ze zo de kans krijgen om de zwangere vriendin goed in het zonnetje te zetten. Over het algemeen worden er praktische cadeaus gegeven zoals kleertjes, hydrofiele doeken en vergeet niet de zelfgemaakte luiertaart.
Daarnaast worden er ook mooie cadeaus gegeven zoals armbandjes, een babynestje of een mooie boxmobiel. Kijk hier voor meer babyshower cadeau tips!

Een babyshower draait overigens niet alleen om de cadeaus, maar ook om de hapjes, want geloof me maar: ongeveer elke zwangere dame wil lekker veel en stiekem wat ongezond eten hebben op de babyshower. Pak dus lekker uit met diverse snacks en zoetigheden.
Vergeet ook niet de ruimte leuk aan te kleden met ballonnen, slingers en ga zo maar door.

Lees ook: De baby sprinkle: De babyshower voor een tweede kind!

babyshower wanneer organiseren

Wie gaat de babyshower organiseren?

Oorspronkelijk is het de bedoeling dat een vriendin van de moeder in spé de babyshower gaat organiseren, maar ja… eigenlijk maakt het geen snars uit wie de organisatie op zich neemt. In principe staat de zwangere zelf natuurlijk ook vrij om een babyshower te organiseren!

Toch is het natuurlijk leuker als iemand anders het doet en misschien is het zelfs nóg leuker als het een verrassing is. Controleer dit trouwens wel van te voren bij de moeder. Een vrouw die tjokvol zit met zwangerschapshormonen zit soms niet bepaald op een verrassing te wachten.

Lees ook: Dé babyshower voor mannen: De Dadchelor!

cheezzbaby banner

Babyshower wanneer organiseren?

Het beste kan je een babyshower organiseren op een moment in de zwangerschap dat de kans op complicaties of een miskraam het kleinste is en de zwangere vriendin niet op barsten staat. Het advies is om de babyshower in het derde trimester te organiseren, zo ongeveer in week 30 of de zevende maand van de zwangerschap. Later moet je zeker niet doen.

Babyshower tips voor een geslaagd feest!

Je wilt voor je vriendin/(schoon)zus of nicht natuurlijk een geweldige babyshower organiseren. Om ervoor te zorgen dat je feestje slaagt heb ik hier wat tips voor je:

 1. Zorg voor een leuke uitnodiging

  Een leuke uitnodiging is cruciaal voor een gezellige babyshower, anders zit er namelijk niemand. Je kunt natuurlijk iedereen een whatsapp sturen, maar dat is stiekem super saai.

  Pak het daarom origineel aan en stuur iedereen een officiële uitnodiging voor de babyshower met bijvoorbeeld de kaartjes van Greetz.
  Als je het helemaal leuk wilt aanpakken laat je de zwangere dame op de voorkant van de uitnodiging stralen. Heb je meteen een prachtig aandenken!

 2. greetz babyshower uitnodiging

 3. Heerlijke hapjes en drankjes

  Elke zwangere vrouw houdt extra van eten tijdens de zwangerschap, dus met heerlijke babyshower hapjes (kijk hier voor inspiratie) kan je haar super blij maken.

  Vergeet alsjeblieft niet dat de zwangere vriendin niet alles mag eten. Laat de gerookte zalm en serranoham dus zeker thuis. Dit geldt overigens ook voor de alcoholische versnaperingen. Wat je wél kunt doen is lekkere alcoholvrije cocktails maken.

 4. Heb jij ervaring met een babyshower organiseren en tips die je wilt delen? Laat het ons weten in de reacties

 5. Spelletjes en versiering

  Als je een babyshower gaat organiseren moet je ook de versiering niet vergeten. Dat maakt het natuurlijk extra feestelijk. Daarnaast is het leuk om wat spelletjes te doen (als de aanstaande moeder hiervan houdt).

 6. Goede cadeaus

  Het gaat niet om de cadeaus, maar als deze gegeven worden is het wel belangrijk dat ze gewaardeerd worden. Vraag dus aan de moeder in spe of ze een lijstje wilt maken met cadeaus die ze nog graag wilt hebben. Je kunt losse cadeautjes geven, maar jullie kunnen ook met zijn allen geld neerleggen voor een groter cadeau.

Kijk hier voor nog meer tips voor een goede babyshower voorbereidingbanner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019