header luiers van pampers met 50% korting
Baby

Babyshower voorbereiden

Heb je de opdracht gekregen om een babyshower te organiseren? Dan heb je een ontzettend leuke en misschien een beetje lastige taak gekregen. Zeker als je zelf nog nooit een babyshower hebt gehad of meegemaakt. Maar maak je geen zorgen, in deze blog krijg je handige tips zodat deze babyshower voorbereiden een fluitje van een cent wordt. En daarnaast natuurlijk super leuk!

baby kleertjes banner

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een traditie overgewaaid uit Amerika. Vermoedelijk was het vroeger al ontstaan om moeders in spé alle benodigde spullen te geven zodat ze die niet zelf allemaal hoefden te kopen. In de meeste gevallen krijgen de aanstaande moeders dus cadeaus van de babyuitzet en dat scheelt ze een hoop kosten.

Een babyshower wordt tegen het einde van de zwangerschap georganiseerd, zo ongeveer rond de 30ste week van de zwangerschap (niet veel later!). Het duurt een uurtje of twee en vindt meestal in de middag plaats zodat jullie lekker kunnen brunchen, lunchen of een high tea kunnen voorbereiden.

Babyshower voorbereiden en organiseren moeilijk? Helemaal niet met deze tips voor een geslaagd feest!

banner vitamine-D kind

Wat doe je op een babyshower?

Als je een babyshower gaat voorbereiden zal je waarschijnlijk 1 grote vraag hebben: wat moet je eigenlijk doen op zo’n babyshower? Nou dat is eigenlijk heel simpel: lekker, veel en een tikkeltje ongezond eten en de zwangere dame lekker verwennen en veel cadeaus geven. Dat is de essentie van het hele gebeuren.
Het is een mooie gelegenheid om alle favoriete babyshower hapjes van de zwangere op tafel te zetten, alleen daar zal ze al ontzettend blij mee zijn!

Lees ook: De baby sprinkle: De babyshower voor een tweede kind!

originele babyshower ideeen

Originele ideeën babyshower

Wil je een babyshower voorbereiden die meer inhoud heeft dan eten en cadeaus geven, dan kan je nog leuke spelletjes doen. Leuke en originele spelletjes die je kunt doen tijdens de babyshower zijn:

  • Raadspelletje: Raad wat in de doos zit. Je laat de zwangere voelen en raden wat er in een doos zit. In de doos kun je flesje, speen, bijtring of andere babyspullen doen.
  • Situaties uitbeelden zoals nachtvoeding, rompertje aantrekken, boertje laten etc.
  • Een quiz met vragen. Deze vragen kunnen jullie zelf bedenken.
  • Raadspelletje: Laat iedereen babyfoto’s van zichzelf meenemen, gooi op een hoop en raad welke foto bij wie hoort.
  • Rompertjes versieren: Een wit rompertje versieren met watervaste stiften en kledingverf.
  • Baby pictionary: Maak kaartjes met voorwerpen of andere woorden die goed getekend kunnen worden zoals luier, flesje, romper, muts etc. Maak twee teams en neem het tegen elkaar op.

Lees ook deze blog als je nog meer inspiratie en ideeën voor een babyshower wilt!

Versiering bij een babyshower

Wil je echt een top babyshower voorbereiden, vergeet dan zeker niet de versiering! Je kunt diverse winkels afstruinen voor vlaggetjes, confetti en ballonnen, maar tegenwoordig kun je ook alles heel makkelijk online bestellen.

Online kun je ontzettend veel leuke babyshower versiering kopen. Van ballonnen, tot borden, bestek, hangdecoraties, lint en slingers. Met een paar klikken heb je de meest leuke en originele versiering in huis!

Babyshower versiering pakket

Vind je het lastig om bij het babyshower voorbereiden te bedenken welke versiering je nu echt nodig hebt? Het is mogelijk om online een babyshower versiering pakket te bestellen. Zo’n pakket bestaat vaak uit vlaggen, letterslingers, uitnodigingen, bekers, servetten en ballonnen.

Het lijkt super handig, maar vaak zijn de hoeveelheden van bijvoorbeeld de bekers, te weinig. Als je even rustig de tijd neemt en rondkijkt bij bijvoorbeeld Tuf Tuf, kom je zelf ook veel leuke dingen tegen die jouw babyshower extra bijzonder en uniek maken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke pinata, traktaties en andere feestartikelen!

verzwaringsdeken banner
vadersschapsverlof 2019