header banner hema
Baby

In 5 stappen de babykamer van je dromen inrichten!

Ik ga er geen doekjes om winden: ik vind het best moeilijk om de babykamer in te richten. Dat komt omdat ik graag de aller, aller, allermooiste babykamer wil voor mijn kleine meisje. Maar hoe ga ik dat aanpakken?! Er is namelijk zoveel! Zoveel kleuren! En doen we behang of gaan we schilderen? En wat gaan we doen qua meubels en wat is de stijl? Pfff, lastig hoor. Maar ik ben eruit gekomen. In deze blog laat ik je in 5 stappen weten hoe ik dat heb gedaan. En hoe ook jij de babykamer van je dromen inrichten kunt.

beste babyfoon bol.com

Stap 1: Doe inspiratie op

Het eerste wat je moet doen is rustig de tijd nemen om inspiratie op te doen. Als je ergens inspiratie voor wilt opdoen, dan moet je echt op Pinterest zijn. Pinterest is mijn vriend en heeft me al regelmatig geholpen om lastige keuzes te maken.

Zo heeft Pinterest me geholpen om de trouwjurk van mijn dromen te vinden, mijn trouwkapsel te bepalen en de juiste vaas te vinden voor op de kast. Toen ik ideeën wilde opdoen voor mijn babykamer (of ja, die van mijn dochter), was Pinterest de eerste plek waar ik ben gaan zoeken.

Stap 2: Bepaal welke stijl je aanspreekt

Wat ik fijn vind bij Pinterest is dat je kunt gaan zoeken volgens het ‘trechter-principe’ (ik verzin dat woord nu ter plekke). Wat het principe inhoudt is dat je begint met een globaal zoekwoord zoals ‘babykamer’.

Vervolgens verfijn je de zoekopdracht naar ‘babykamer meisje’. Je krijgt dan al snel heel je scherm vol met afbeeldingen. Ik ben toen wat afbeeldingen op mijn prikbord gaan opslaan. Ondertussen moet je goed opletten welke stijlen je aanspreken.

Ik ontdekte bijvoorbeeld dat pastelkleuren mij aanspraken en ik vaak de foto’s mooi vond die strak gestyled waren. Als je bij jezelf een bepaalde stijl herkent, kun je deze kenmerken gebruiken om je zoekopdracht nog verder te verfijnen. Ik ging verder zoeken op ‘pastel’ en ‘Scandinavisch’. Ondertussen blijf je telkens de foto’s opslaan die je mooi vindt.

banner babypark sale

Stap 3: Maak een selectie voor je basis

Ik ben van tijd tot tijd bezig geweest met het verzamelen van foto’s op mijn prikbord met de naam ‘babykamer’. Je moet dit ook niet in één keer doen. Neem echt de tijd. Het komt namelijk vaak voor dat je opeens ergens iets ziet, wat je ook heel mooi vind. Het gaat er dus om dat je de inspiratie altijd laat binnenkomen. Zo las ik een stuk over een zolderkamer inrichten en zag ik weer een paar dingen die ik super mooi vond. Daar ben ik later dan weer op gaan zoeken op Pinterest.

Af en toe bekijk ik de foto’s op mijn prikbord en verwijder er een aantal die ik toch niet meer zo mooi vind. Als je vaker even naar je prikbord kijkt, dan ga je echt een paar afbeeldingen zien als je meest favoriete. Dat zijn de inspiratiebronnen waar je telkens weer blij van wordt. Als je dit keer op keer blijft houden, dan ben je eruit: je moet je babykamer inrichten zoals die afbeeldingen.

De babykamer van je dromen inrichten gaat niet zomaar, neem er rustig de tijd voor. Soms kom je later iets tegen wat nog leuker is, dus koop niet gelijk alles wat je ziet!

Dan is het tijd voor de allerlaatste check: je partner erbij betrekken. Je laat dus jouw selectie zien aan je partner en bespreekt samen wat het mooiste is. En zo waren wij allebei fan van een foto van een babykamer waar er roze stippen op de muur zaten. Die wilde ik ook hebben. Dus heb ik me rot gezocht naar die stippen. Uiteindelijk heb ik ze via Etsy laten overkomen uit Canada. Maar ik heb ze! Dezelfde stippen als op Pinterest en ze zijn werkelijk fantastisch! De rest van de kamer hebben we wit gehouden.

banner billendoekjes waterwipes

Stap 4: Van stijl naar inrichten

Wat zo fijn is aan Pinterest is dat je ontdekt van welke stijlen je houdt. Ik hou van de Scandinavische stijl met een beetje een speels karakter. Als je weet welke stijl je aanspreekt, is dat een stuk makkelijker zoeken.

Ik wilde mijn babykamer rustig houden door alle meubels wit te houden en een vloer in de babykamer van mooi hout. Dit werd de basis. Het speelse karakter heb ik erin verwerkt door de roze stippen op de muur en door het schommelstoeltje. Als je de basis hebt, dan ga je over naar de accessoires.

Stap 5: Accessoires en finetunen

De laatste stap zijn de accessoires om de babykamer van je dromen inrichten en de kamer verder helemaal te finetunen. Ik heb het geluk dat ik voor ZoZwanger mocht schrijven over het merk ‘Done by Deer’. Toen ik spullen van dat Scandinavische merk ging bekijken, was ik meteen verliefd. Ik ben toen verder gaan kijken naar andere accessoires van het merk en andere Scandinavische merken en kwam zo bij het merk Ferm living.
Scandinavische babykamer meubels
Mijn man en ik hebben een wit bankje op het kamertje gezet (ook een idee dat ik van Pinterest heb) en daar heb ik kussentjes voor gezocht. Bij Ferm Living heb ik dé kussentjes gevonden die ik geweldig vind staan in de babykamer. Maar geloof me: daar ben ik wel even mee bezig geweest hoor! Ook hiervoor heb ik een selectie gemaakt van alle kussens die ik mooi vind en ben ik later selectie na selectie gaan maken totdat ik er 3 heb overgehouden waar ik helemaal weg van ben.

Neem de tijd voor de babykamer van je dromen inrichten!

Op dit moment zitten mijn man en ik nog steeds in stap 5. En dat is prima. Over 9 weken ben ik uitgerekend, dus we hebben nog tijd zat om tegen leuke dingen aan te lopen of om iets te kopen.

Dat is ook meteen mijn belangrijkste tip voor je: neem de tijd en het hoeft niet meteen perfect af gestyled te zijn. Soms heb je het gevoel dat je alles meteen moet afmaken, maar dat is totaal niet waar. Juist wanneer je de tijd neemt voor het interieur, kom je tot de leukste inspiratie en het beste resultaat.

Soms moet je tegen iets aanlopen dat perfect in de kamer past. Ik heb al een aankleedkussen, kussen voor op de schommelstoel en opbergmandjes op het oog, maar ik wacht nog even. Misschien kom ik nog iets anders leuks tegen en dan zou het zonde zijn als ik mijn geld aan iets heb uitgegeven dat ik achteraf toch niet zo mooi vind.
Ik ben nu in ieder geval al super blij met de babykamer en kan er optimaal van genieten.

Wat vind jij van mijn babykamer?! En hoe zou jij de babykamer van je dromen inrichten? Laat me de foto’s zien op Facebook.

roos babykamer zo zwanger
babykamer inrichten ideeen
babykamer inspiratie voorbeeld

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019