banner cheezzbaby 728x200
Baby

Leuke babyshower ideeën!

We zijn er inmiddels alweer een aantal jaren aan gewend, de babyshower! Zeker als er een eerste kindje op komst is, worden de meeste mama’s to-be verwend en verrast met een babyshower. Maar er zijn ook moeders die bij hun 4e kindje zo’n babyshower nog steeds geweldig vinden! Daarom kan je niet genoeg leuke babyshower ideeën krijgen toch?

meegroeiromper banner

Waarom een babyshower?

Dit leuke feestje is over komen waaien uit Amerika. Een momentje voor de toekomstige mama, samen met al haar vriendinnen. Nog even alleen met de meiden voordat er een baby bij komt. De mama wordt verwend met lekkere hapjes, leuke cadeaus en gewoon een heel gezellig feestje. Waar je natuurlijk op allerlei manieren invulling aan kunt geven. Wist je dat er ook een babyshower voor mannen bestaat?
Lees ook: De babyshower voor het tweede kind: De baby sprinkle!

Iets minder traditionele babyshower

Normaal gesproken zijn er bij een babyshower meestal alleen vrouwen. De (schoon)moeder van de mama to-be, (schoon)zussen, vriendinnen, buurvrouwen, collega’s, noem het maar op. Wil je op een andere manier de babyshower organiseren? Dan kan je ook de partners uitnodigen en er een gemixt feestje van maken. Of nodig de kinderen ook uit! Een leuke manier voor de toekomstige broertjes en zusjes, of neefjes en nichtjes om de nieuwe baby te verwelkomen.

Leuke babyshower spelletjes

Op een babyshower worden vaak traditionele spelletjes gedaan die alles te maken hebben met: baby’s! Hier vind je een paar voorbeelden en ideeën.

  • Babyfoto raden van de gasten: als iedereen een babyfoto van zichzelf meeneemt kan de aanstaande moeder raden welke baby wie is!
  • Combineer babynamen met beroemde ouders.
  • Vul een baby voorspel boek in: welke kleur haar krijgt de baby? Lijkt hij op papa of mama?
  • Babyhapjes proeven: je moet natuurlijk wel weten wat voor eten jij straks de baby voorschotelt.
  • Wie het snelst een luier verschoont.
  • Raden van het geslacht van de baby, of de naam of geboortedatum.
  • Het verboden woord: de hele babyshower mag het woord “baby” niet gezegd worden!
  • Babybuik omvang raden: iedereen moet een stuk wol afknippen op de lengte van de omvang van de babybuik. Wie zit er het dichtstbij?
  • Babyshower bingo! Met leuke prijzen natuurlijk.
banner vitamine-D kind

Creatieve activiteiten voor tijdens de babyshower

Niet iedereen houdt van spelletjes. Is de mama to-be helemaal geen spelletjesmens? Dan kan je misschien beter een leuke activiteit gaan doen. Doe bijvoorbeeld iets creatiefs!

Ga samen rompertjes of slabbetjes versieren of kledinghangertjes beschilderen. Je kunt ook iedereen een wit tegeltje geven en deze versieren met voorspellingen, de naam, het gewicht, de geboortedatum. Een soort geboortekaartje. Heel leuk om te bewaren voor later! Of versier mooie kaarten met een wens voor de baby. Wat ook erg leuk is om samen een gipsbuik te maken van die prachtige zwangere buik.
Babyshower idee: De culinaire babyshower!

Heel vaak worden babyshowers aangekleed met een roze of blauwe taart, cupcakes, snoepjes en chocolaatjes in babykleuren. Een beetje in high tea stijl, met allerlei lekkere zoete en hartige babyshower hapjes. Maar je kunt het natuurlijk ook anders doen.

Organiseer bijvoorbeeld een babyshower BBQ, helemaal leuk als de partners en papa to be er ook bij zijn. Of denk aan een babyshower high mocktail. Doe een workshop mocktails shaken, zo kan de toekomstige mama ook gezellig mee borrelen! Een Italian Baby Shower is ook een leuk idee. Maak samen pizza, of lekkere pasta. Een virgin-scroppino erbij en een Tiramisu zonder alcohol en het feestje is helemaal compleet.

Vergeet de aankleding niet!

Natuurlijk kleed je het geheel leuk aan, in de stijl van het feestje. Kies voor mooie slingers en ballonnen en een mooie tafelschikking. Vier je de babyshower buiten? Hang dan alle babyfoto’s van de gasten in een boom en hang overal gezellige lampionnen neer. Komen er ook kinderen? Kies dan bijvoorbeeld voor een springkussen, dan heb je er letterlijk geen kind meer aan. Versier de stoel voor de toekomstige mama en zorg ervoor dat ze een fijne stoel heeft, of misschien zelfs een yoga bal als zitten niet zo goed gaat.

Een babyshower organiseren kan dus op heel veel manieren. Het hoeft echt niet met alles roze of blauw en alleen maar vrouwen. Denk vooral aan de mama voor wie het feestje is. Waar houdt ze van? Wie wil ze er graag bij hebben? Het is haar feestje dus zij moet het natuurlijk zo leuk mogelijk hebben. Met deze leuke babyshower ideeën kom je vast een heel eind!verzwaringsdeken banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!