luieraanbiedingen header
Zwangerschap

Dingen die je gaat doen na de bevalling!

Zwanger zijn is heel bijzonder, maar soms is het ook bijzonder storend als je dingen moet laten waar je zó van houdt. Sommige dingen mis je nu eenmaal heel erg als je zwanger bent, en dan kunnen die negen maanden best lang zijn. Welke van deze 10 dingen ga jij zo snel mogelijk doen na de bevalling?

beste babyfoon bol.com

10 Dingen die je gaat doen na de bevalling! Ja jij ook!

 1. Genieten van je bewegingsvrijheid

  Oke, je springt vast niet meteen weer als een hinde door de kamer. Maar na verloop van tijd is het heerlijk. Al die kleine dingetjes waar je nog nooit eerder over na dacht maar die je zo hebt gemist. Opstaan zonder gesteun en gekreun; normaal uit je auto stappen als je hem lekker strak in hebt geparkeerd; bukken zonder dat er een buik in de weg zit.

  banner autogordel zwangere vrouwen

  En dat autorijden op zich is al een feest. Geen buik klem tegen je stuur, normaal je gordel kunnen dragen. Fijne bijkomstigheid is dat de meeste baby’s heerlijk rustig worden van auto rijden. Dat wordt kilometers vreten!
 2. Je veterschoenen dragen

  Puur om het feit dat je nu zelf je veters kan strikken. Of je hoogste hakken dragen, omdat je niet meer topzwaar bent. En als je dan toch bezig bent kan je meteen je voeten even onder handen nemen. Je teennagels lakken, en je benen scheren tot ver onder je knie.

 3. zelf veters kan strikken na zwangerschap

 4. Alles eten waar je zin in hebt

  Carpaccio, biefstuk, filet americain. En voor de liefhebbers van rauwe vis, sushi! Je zult heel wat gemist hebben die laatste maanden, maar nu mag alles weer. Vooral sushi is iets wat de meeste zwangere vrouwen erg missen. Mocht je net als ons in de buurt van Den Bosch wonen: sushi restaurant Sakana in Den Bosch is echt een aanrader. De heerlijkste nigiri, of verse sashimi. En dan ook nog zoveel als je wilt, heer-lijk!

 5. Bewegen

  Hoewel er genoeg zwangere dames zijn die tot de laatste dag fanatiek blijven bewegen, is dat niet bij iedereen het geval. De laatste weken werd dat bij mij toch echt wel minder. Lange stukken wandelen werden drie hele korte stukjes op een dag. En wat is het dan heerlijk als je weer gewoon een stuk kan wandelen na de bevalling (trots achter je kinderwagen natuurlijk) of voor het eerst op je nieuwe mamafiets kan (en durft).

 6. cheezzbaby banner
 7. Boodschappen doen, alleen

  Ja, echt. Voor veel net bevallen vrouwen is dit het eerste uitje buiten de deur. Naar de supermarkt. Heerlijk, helemaal in je eentje. Hoewel, ik hoorde toch echt de baby huilen terwijl ik alleen, zonder baby, in de supermarkt was. En ik stond mijn karretje met boodschappen te wiegen bij de kassa. Maar hey, ik was de deur uit!

 8. Drinken

  Een glas wijn, biertje, cocktail? Waar je ook zin in hebt, het kan weer als een van de dingen die je doet na de bevalling. En als je borstvoeding geeft? Stiekem een half glaasje wijn meteen na het voeden, je zult echt niet de enige zijn. Of kolf een flesje af, dan heb je iets meer tijd. Je zult vast geen halve fles wijn achterover slaan, na een paar maanden nuchtere toestand.
  Al smaakte mijn glas wijn 7 uur (oeps) na de geboorte van Myrah wel naar meer.

 9. Koffie drinken!

  De baby in je buik is geen reden meer om te minderen met koffie. Sterker nog, die baby in de wieg is een reden om heel veel koffie te drinken (vanwege slaapgebrek). Alle koffie die je zó hebt gemist. En die nu ook weer veel lekkerder smaakt, zonder maagzuur.

 10. banner billendoekjes waterwipes
 11. Op je buik slapen

  Ook al deed je het eerder nooit, nu wel. Gewoon, omdat het kan. Omdat je weer kunt liggen zoals je zelf wilt. Zonder drie kussens die je de hele nacht aan het verplaatsen bent. En draaien kan ook op een normale manier, dus dat kan je ook lekker veel doen.

 12. Nooit meer te lang op kraamvisite!

  Echt, als je het niet zelf hebt meegemaakt weet je het gewoon niet. Mensen die veel te lang blijven hangen, of een heleboel schreeuwende kinderen meenemen. Die na 2 kopjes koffie ook nog rustig om een biertje vragen. Dit doe jij dus vanaf nu nooit meer, een half uurtje, even de baby kijken, en wegwezen.

 13. Over de baby praten

  Zo veel mogelijk. En het maakt eigenlijk niet uit tegen wie. Tegen die leuke kassière van de supermarkt, je collega die niks met kinderen heeft, of een andere moeder die je helemaal niet kent, maar ook een kinderwagen bij zich heeft.

Er zijn dus heel veel dingen die je wilt doen na de bevalling. Wat heb jij allemaal gemist toen je zwanger was? En wat is het eerste wat jij weer gaat doen zodra je kunt? 😉banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!