luieraanbiedingen header
Zwangerschap

Autogordel tijdens zwangerschap! Wat veel vrouwen niet weten!

Autorijden en zwanger zijn, hoe zit dat nou? Het dragen van de autogordel tijdens de zwangerschap levert geen gevaar op voor de baby. Jouw baby zit immers lekker in het vruchtwater en dit levert een mooi stootkussen op mocht je een ongeluk krijgen. Maar toch zijn er dingen waar je rekening mee moet houden als je met een dikke buik gaat autorijden. Want uit onderzoek is gebleken dat ruim 60% van de zwangere vrouwen de autogordel op de verkeerde manier dragen!

banner autogordel zwangere vrouwen

Autogordel bij zwangerschap verkeerd dragen

Omdat de autogordel steeds ongemakkelijker zit, zou je kunnen overwegen om helemaal geen gordel meer te dragen, of alleen de heupgordel om te doen. Echter bij een ongeval is er 5 x keer meer risico op het overlijden van je baby als je GEEN gordel draagt!

Het dragen van een driepuntsgordel is sinds 2006 ook verplicht voor zwangere vrouwen. Uit onderzoek is gebleken dat er geen gevaar is voor het ongeboren kind. De autogordel zou alleen iets onprettig kunnen zitten voor de moeder.
Maar let op: Als je de autogordel tijdens zwangerschap op de verkeerde manier draagt dan loopt je ongeboren baby wel degelijk gevaar!
autogordel tijdens zwangerschap speciale autogordel voor zwangere vrouwen

Autogordel tijdens zwangerschap

Het dragen van autogordel en zwanger autorijden gaat prima samen als je je houdt aan een paar regels. Het dragen van de autogordel tijdens zwangerschap moet dus op de volgende manier:

  • De heupgordel moet ONDER je buik, over je heup lopen!
  • De borstgordel loopt over je schouder (niet in je nek), tussen je borsten door, langs de zijkant van je buik. Ook deze gordel mag NIET over je buik heen lopen.
  • Trek de gordel altijd strak aan.
banner autogordel zwangere vrouwen

Autogordel voor zwangere vrouwen

Er is een speciale autogordel voor tijdens de zwangerschap waardoor bij plotseling remmen GEEN druk wordt uitgeoefend op je zwangere buik. Naast dat je baby in de auto geen gevaar meer loopt, zorgt het systeem er ook voor dat de autogordel lekkerder zit en minder irriteert. Het voorkomt dat je als zwangere vrouw de autogordel verkeerd draagt!

Eigenlijk onmisbaar deze autogordel voor zwangere vrouwen!

Deze gordelgeleider voor zwangere vrouwen zorgt ervoor dat de heupgordel onder de buik wordt geleid en daar dus ook blijft zitten. Er zijn een paar merken die deze speciale gordelgeleider voor zwangeren leveren, zoals deze met goede beoordelingen.

banner autogordel zwangere vrouwen

Tot wanneer mag je auto rijden als je zwanger bent?

Hier zijn dus geen regels voor en je mag dus blijven autorijden tot vlak vóór de bevalling. Het is natuurlijk niet verstandig om aan het eind van je zwangerschap nog lange autoritten te maken. Zorg in ieder geval dat je genoeg pauzes inlast en dat je rekening houdt met de ongemakken van de zwangerschap zoals misselijkheid, duizeligheid en je dikke buik waardoor het autorijden lastig wordt.banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019