luieraanbiedingen header
Slapen

Tips voor het duurzaam inrichten van de babykamer!

Als je een baby verwacht, is de babykamer inrichten een groot project. Voor welke kleuren kies je en wat moet er allemaal nog gekocht worden? Je wilt niets dan het beste voor jouw toekomstige kindje. Met een duurzame babykamer geef je je kleintje een gezonde veilige slaapomgeving en denk je ook nog eens aan het milieu. Lees in deze blog meer over het duurzaam inrichten van de babykamer met deze 5 handige tips!

beste babyfoon bol.com

Duurzaam inrichten van de babykamer is niet moeilijk!

Een duurzame babykamer hoeft niet meer geld te kosten. Met een paar handige tips en de juiste keuzes creëer je de perfecte babykamer.

 1. Kies voor ecologische verf zonder giftige dampen!

  Voordat je begint met het inrichten van de babykamer, ga je op zoek naar de perfecte kleur. Wordt het blauw of roze? Of ga je voor een neutrale kleur zoals olijfgroen of beige? Welke kleur je ook kiest, ga voor ecologische verf. Door de muren te schilderen met ecologische verf, komen er geen giftige dampen vrij.

  Daarnaast is deze verf biologisch afbreekbaar. Zo zorg je goed voor jouw gezondheid, die van je kindje en het milieu. Vraag je schilder dus om ecologische verf te gebruiken in plaats van reguliere verf.

 2. Lees ook: Veel gestelde vragen over verven tijdens de zwangerschap!

  kleertjes sale 70
 3. Recycle meubels

  Hoe bijzonder is het om je kleintje te zien slapen in de wieg waar jij ook in hebt gelegen toen je baby was? Niet alles hoeft nieuw gekocht te worden, veel meubels gaan nog wel een paar jaar mee.

  Koop dus niet alles nieuw, maar vraag in je omgeving of mensen nog een commode en kasten hebben staan. Laat je partner de meubels opschuren en schilderen met een mooie kleur en je hebt voor weinig geld zo goed als nieuwe meubels.
 4. Een duurzame babykamer die niet alleen goed is voor de baby maar ook voor je portemonnee en het milieu! Wie wil dat nou niet?

 5. Kies voor FSC hout

  Ga je toch voor een nieuwe houten kast? Let dan goed op het FSC keurmerk dat op houten meubels zit. Hout met dit keurmerk is op een verantwoorde manier gekapt, met het oog op bosbehoud. Door te gaan voor duurzaam hout, zorg je ervoor dat je kleine opgroeit in een wereld met voldoende bebossing.

 6. Duurzaam inrichten van de babykamer

 7. Ga voor een bedje van natuurlijke stoffen

  In een duurzame babykamer hoort ook een duurzaam bedje. Kies daarom voor natuurlijke materialen, zoals een matras van kokos en lakentjes van biologisch katoen. Natuurlijke materialen ademen goed en werken vocht regulerend. Tegenwoordig betekent biologisch niet meer dat het er suf uitziet, er zijn veel winkels die hip beddengoed verkopen van natuurlijke stoffen.

 8. top 5 beste babyfoons banner
 9. Zorg voor goede isolatie

  Het is belangrijk dat de temperatuur op de babykamer aangenaam is, zodat je kleine zich daar prettig voelt. Door de babykamer te voorzien van goede isolatie, zorg je ervoor dat de babykamer op temperatuur blijft en de warmte niet via de muren of ramen ontsnapt. Daarnaast loop je zo minder risico dat je kindje verkouden of ziek wordt. Controleer dus of je ramen voorzien zijn van dubbel glas en check of je muren geïsoleerd zijn.

Zorg er altijd voor dat je bij het duurzaam inrichten van de babykamer rekening houdt met de veiligheid van jouw baby. Niet alleen door de keuze van duurzame materialen maar ook door het kopen van het juiste speelgoed en het correct opmaken van het ledikantje. Zo creëer je een veilige omgeving voor jouw baby!

Lees ook: Duurzaam luiergebruik en zindelijkheid met Toddy!beste babyfoon bol.com

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019