“waterwipes
Baby

Het juiste baby speelgoed kiezen

Natuurlijk wil je jouw kleine wondertje verwennen met leuk speelgoed. Maar het juiste baby speelgoed kiezen is nog niet zo makkelijk. En vanaf hoeveel maanden kan je baby met baby speelgoed gaan spelen? Je leest het allemaal in deze blog waarin ik wat speeltips geef voor het beste baby speelgoed van 0 tot 9 maanden!

beste babyfoon bol.com

Het beste baby speelgoed kiezen voor baby’s van 0 tot 6 maanden

Wanneer je kleine jongen of meid net geboren is, is de wereld nog een grote waas. Je baby kan nog niet goed zien of kleuren onderscheiden en alles wat verder is dan 30 centimeter is onscherp. Het zicht wordt de eerste maanden al snel een stuk beter en je baby kan dan langzamerhand kleuren en details van elkaar onderscheiden.
welk baby speelgoed kiezen

Tip: Lees hier wat het beste stimulerende speelgoed voor de baby is!

Vanaf 4 maanden oud kan je baby speeltjes en voorwerpen herkennen. Vanaf dat moment heeft je baby ook meer aan speelgoed. Tevens gaan vanaf dat moment de zintuigen zich meer ontwikkelen. Zo gaat je baby bewegingen volgen, geluiden herkennen en naar objecten grijpen. Het is daarom goed om door middel van baby speelgoed de zintuigen nog meer te prikkelen. Maar let erop dat je jouw baby weer niet overprikkelt door hem of haar te beladen met speelgoed. Kies voor 4 vaste speeltjes en wissel deze geregeld af.

banner vitamine-D kind

Geschikt speelgoed baby tot 6 maanden

Speelgoed en andere babyspullen zijn goede manieren om de zintuigen van je kindje te stimuleren. Speelgoed dat erg geschikt is voor je baby is Bumba speelgoed of Bumba televisieshows. Bumba speelgoed is speciaal voor baby’s en peuters. Maar je kunt natuurlijk ook voor ander baby speelgoed kiezen. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende afwisseling hebt in het soort baby speelgoed zodat je diverse zintuigen van je kindje stimuleert.

  • stoffen knuffels of lappen (voelen);
  • activity-center, speelkleed (beweging);
  • liedjes, rijmpjes zingen of een muziekdoosje, cd’s met kinderliedjes (luisteren);
  • mobiel, kartonnen boekjes (kijken);
  • eendjes voor in bad, rammelaar, rammelarmband, kinderwagenslinger, duikelaar (grijpen);
  • bijtring, toeter, speelgoed gemaakt van natuurlijke grondstoffen (in de mond).

beste babyspeelgoed kopen

Speelgoed baby 6 maanden

Als je baby 6 maanden oud is kan hij objecten sneller volgen met zijn of haar oogjes. Daarnaast werkt de oog- en handcoördinatie beter en kan hij of zij speelgoed of andere dingen oppakken. Alles wat hij kan oppakken gaat regelrecht naar het mondje. Het is dus verstandig om kleine spullen uit de buurt van je baby te houden. Je baby gaat nu ook meer op ontdekking uit en kan rollen en ook al gaan kruipen. Het kruipen kun je stimuleren door baby speelgoed iets verder weg te leggen.

Baby speelgoed kiezen voor een baby van 6 maanden

  • spiegeltje, stevige boekjes, prentboekje (zien);
  • muziekjes, trommel, doosjes en bakjes die rammelen (horen);
  • speeldoek en boekjes met reliëf, hout speelgoed (aanraken);
  • speelgoed waarbij je baby gaatjes kan vullen (coördinatie).

Speelgoed vanaf 9 maanden

Als je baby 9 maanden oud is kan hij of zij voorwerpen al met één hand oppakken. Dat komt omdat de motoriek steeds beter wordt. Kleinere objecten worden nu steeds interessanter omdat je baby deze nu kan oppakken. Het is goed om deze fijne motoriek te stimuleren door kleiner speelgoed te kopen zoals bouwspeelgoed, sorteer- of stapelspeelgoed.

Beste speelgoed ben je zelf

Je kindje leert het meeste van zijn of haar ouders en daar hoef je geen baby speelgoed voor te kiezen. Het is dus van essentieel belang dat je dagelijks met je kindje speelt zoals kiekeboe spelen, veel praten tegen je baby, verstoppertje, voorlezen en ga maar door.

Lees ook: Tips voor het leukste buitenspeelgoed!

Looprek baby

In principe kun je vanaf ongeveer 6 maanden een looprek voor je baby kopen, maar hier zijn veel tegenstrijdige berichten over. Hoewel ze in Nederland nog verkrijgbaar zijn, is een looprek baby in Canada verboden. De American Academy of Pediatrics raadt het gebruik van een looprek ook af omdat het de motoriek van je kindje juist kan vertragen en rugproblemen kan veroorzaken. Tevens is het risico van vallen behoorlijk groot. Een wipstoel of baby bouncer is wel goed om de spiertjes in de benen van je kindje te helpen ontwikkelen. Je vindt ze hier.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019