“waterwipes
Baby

Baby bouncer: Vanaf welke leeftijd en is het gevaarlijk?

Een populaire wipstoel voor jonge baby’s is de baby bouncer. Alleen de naam klinkt al ontzettend schattig en gezellig. De baby bouncer ervaring van menig ouder is dat het een fijn en leuk stoeltje is, maar pas wel op: er zitten kleine risico’s aan vast. Als je hier rekening mee houdt dan kan er vrijwel niets gebeuren en kan ook jouw baby lekker ‘bouncen’ in de bouncer.

hema rompers

Wat is een baby bouncer?

Een baby bouncer is een soort van springstoeltje of veredelde wipstoel die je met een klem kunt ophangen in nagenoeg elke deurpost of aan het plafond. Je hebt er geen schroeven voor nodig, dus de boormachine kun je achterwege laten. Dit betekent dus ook geen lelijke gaten in je deurpost. De wipstoel heeft een comfortabel stoffen stoeltje in een beveiligingsharnas. Deze is met een elastiek verbonden aan de klem.

Voor welke leeftijd is de bouncer?

De baby bouncer is geschikt voor baby’s vanaf ongeveer 4 maanden oud die zelfstandig hun hoofdje goed overeind kunnen houden, maar nog niet kunnen lopen. Wel kan je baby zich met zijn of haar teentjes afzetten van de grond. De bouncer kan een gewicht aan van maximaal 12 kilogram.
welke leeftijd baby bouncer

Is een baby bouncer gevaarlijk?

In principe is de bouncer niet gevaarlijk maar dan zijn er wel een aantal dingen waar je goed op moet letten:

  • Zorg dat de veren goed zijn afgeschermd zodat de vingertjes er niet tussenkomen.
  • Check, check en dubbelcheck of het stoeltje goed is opgehangen en bevestigd is.
  • Hang het goed in het midden van de deur anders kan je baby tegen de deurpost aan botsen.
  • De bouncer is niet om in te schommelen.
  • Blijf altijd bij je baby als hij of zij in de bouncer zit en laat je baby er niet in slapen.
  • 20 Minuten per dag in dit gekke stoeltje is meer dan genoeg.
  • Zorg ervoor dat de teentjes de grond kunnen aanraken.
  • Zet de deur goed open en vast zodat deze niet dicht kan vallen!
  • Je baby kan verstrikt raken in de touwen, laat hem dus nooit alleen en berg de bouncer op als deze niet in gebruik is.

baby bouncer gevaarlijk

Baby bouncer kopen tips

Wil je jouw baby ook vrolijk laten veren in deze wipstoel? Er zijn genoeg winkels waar je de bouncer kunt kopen. Maar let dan wel op de kwaliteit en bekijk altijd of er een duidelijke gebruiksaanwijzing bij zit. Je wilt immers niet dat er iets met je baby gebeurd als hij of zij in dit hangstoeltje zit. Nog een goede tip is de reviews lezen van andere ouders om zo de beste baby bouncer te vinden.

prenatal banner weekaanbiedingen

Check ook of je plafond of deur wel in goede staat zijn en de deurpost de juiste dikte heeft. Verder moet het zitje niet kunnen kantelen en in hoogte verstelbaar zijn. Zodra je baby wat is gegroeid moet je namelijk het zitje kunnen verhogen. Let er ook op of de bouncer geen buizen of gaatjes heeft die tussen de 5 en 12 millimeter zijn.

Los van dit alles kan je kind wel ontzettend veel speelplezier hebben en is het een goede oefening voor de ontwikkeling van de beenspieren. Maar uiteraard komt veiligheid van jouw baby altijd op de eerste plek!
baby bouncer kopen tips

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019