header luiers van pampers met 50% korting
Zwanger wat nu?

Leuke ideeën om te vertellen dat je zwanger bent!

Je bent zwanger! Dat is natuurlijk geweldig nieuws dat je het liefst van de daken wilt schreeuwen. Toch wachten veel vrouwen nog even met de aankondiging van dit fantastische nieuws totdat de kans op een miskraam is afgenomen. Dat wordt een hele zware periode van veel op je lip bijten, je partner dronken voeren omdat hij ook jouw drankjes moet opdrinken en etentjes vermijden omdat je alleen bij de geur al moet kokhalzen. Om deze slepende periode iets leuker te maken, heb ik hier wat leuke ideeën om te vertellen dat je zwanger bent voor jou verzameld. Kan je jezelf daar alvast op concentreren!

kleertjes sale 70

Lees ook: Wanneer vertel je dat je zwanger bent aan vrienden en werkgever?

Originele manieren om te vertellen dat je zwanger bent!

 1. Vertellen dat je zwanger bent met een foto

  Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden, daarom is dit een leuke manier om je zwangerschap aan te kondigen. En daarnaast heb je een mooi excuus voor een leuke fotoshoot.
  Je kunt bijvoorbeeld een foto maken van jullie voeten met daarbij een paar babyschoentjes. Of wat dacht je van een leuke foto van je kind die een shirtje aanheeft met de tekst: ‘ik krijg een broertje of zusje’ of ‘niet meer enig kind’.

 2. Foto van jouw echo

  Als je twaalf of dertien weken zwanger bent, krijg je de 12 weken-echo. Er wordt dan ook een foto gemaakt van de baby. Hoe leuk is het wel niet om deze eerste foto te gebruiken om het nieuws te vertellen aan opa en oma? Hoe je de foto gebruikt kan je helemaal zelf bepalen. Je kunt het bijvoorbeeld verstoppen in een bosje bloemen of babyflowers!

 3. vertel het met de echo

 4. Speciaal wijnetiket

  Een hele originele manier om je zwangerschap aan te kondigen is door een wijntje te geven met een speciaal wijnetiket. Op het wijnetiket staat dat je een kindje krijgt, hoe uniek is dat?! Dat verwacht werkelijk niemand! Je kunt het wijnetiket hier bestellen.

 5. zwangerschap aankondigen wijnetiket

 6. Stuur ouderwets een kaartje

  Wie vindt het nou niet leuk om een leuk kaartje in de brievenbus te krijgen, en al helemaal als het kaartje de aankondiging van je zwangerschap bevat! Kijk bijvoorbeeld eens bij hippe-geboortekaartjes of Kaartje2go voor leuke kaarten.
  En als je straks de babyshower geeft dan kun je bij kaartenhuis gepersonaliseerde babyshower uitnodigingen maken!
  Maar wat misschien nog leuker is: zelf je kaart maken!

 7. zwangerschapsaankondiging origineel

 8. Bedruk een shirtje

  Kleding kan je natuurlijk nooit genoeg hebben. Bedruk daarom een kledingstuk met een leuke tekst die aan geeft dat je zwanger bent. Bijvoorbeeld: ‘Hollands next top mama.’ Je kunt ook een shirt of trui voor je ouders laten maken met de tekst ‘de coolste opa/oma’ en die cadeau geven.

 9. beste babyfoon bol.com
 10. Vertel het met een zwangerschapstaart of cupcakes!

  Binnenkort eens gezellig op de koffie bij je ouders? Vertel je prachtige nieuws dan met een zwangerschapstaart of met cupcakes. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met bakken, maar je kunt het natuurlijk ook bestellen.
  vertel dat je zwanger bent met cupcake of zwangerchapstaart
  Misschien dat je lokale bakker je verder kan helpen. Mocht dit niet lukken dan heb je natuurlijk altijd nog het internet. Bekijk deze pagina als je zelf je taart wilt ontwerpen. Hier hebben ze ook leuke zwangerschapstaarten. Als je googelt op ‘zwangerschapstaarten’ kom je vast nog meer leuke websites tegen.

 11. Vertel het met een mok

  Stiekem wil iedereen wel een eigen beker hebben, dus waarom zou je er niet ééntje bedrukken voor je broers, zussen of ouders met daarop een persoonlijke tekst. Zoals ‘Ik heb de coolste oma’. Eens kijken hoe lang het duurt voordat ze het doorhebben.
  zwangerschap aankondiging mok
  Nog leuker: druk de tekst ‘ik ben zwanger’ op de bodem van het kopje. Overigens kun je tegenwoordig alles bedrukken. Denk ook aan sleutelhangers, pennen, telefoonhoesjes en ga maar door.

Hoe heb jij verteld dat je zwanger bent?

Deel hieronder jouw ideeën met onze lezers. Wil je nog meer inspiratie kijk eens op onze Pinterest pagina voor nog meer originele zwangerschapsaankondigingen.prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

Een reactie

 1. Mariska
vadersschapsverlof 2019