banner helpling
Zwanger wat nu?

Leuke ideeën om te vertellen dat je zwanger bent!

Je bent zwanger! Dat is natuurlijk geweldig nieuws dat je het liefst van de daken wilt schreeuwen. Toch wachten veel vrouwen nog even met de aankondiging van dit fantastische nieuws totdat de kansen op een miskraam aanzienlijk zijn afgenomen. Dat wordt een hele zware periode van veel op je lip bijten, je partner extra zat voeren omdat hij ook jouw drankjes moet opdrinken en etentjes vermijden omdat je alleen bij de geur al moet kokhalzen. Om deze slepende periode iets leuker te maken, hebben we hier leuke ideeën om te vertellen dat je zwanger bent. Kun je jezelf daar alvast op concentreren!

prenatal banner weekaanbiedingen

6 originele manieren om te vertellen dat je zwanger bent

 1. Vertellen dat je zwanger bent met een foto

  Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden, daarom is dit een leuke manier om je zwangerschap aan te kondigen. En daarnaast heb je een mooi excuus voor een leuke fotoshoot.

  Je kunt bijvoorbeeld een foto maken van jullie voeten met daarbij een paar babyschoentjes. Of wat dacht je van een leuke foto van je kind die een shirtje aanheeft met de tekst: ‘ik krijg een broertje of zusje’ of ‘niet meer enig kind’. Een foto van de echo is natuurlijk ook altijd leuk. Meer ideeën nodig? Bekijk dan eens de diverse pagina’s op Pinterest!

 2. originele ideeën vertellen dat je zwanger bent

 3. Speciaal wijnetiket

  Een hele originele manier om je zwangerschap aan te kondigen is door een wijntje te geven met een speciaal wijnetiket. Op het wijnetiket staat dat je een kindje krijgt, hoe uniek is dat?! Dat verwacht werkelijk niemand! Je kunt het wijnetiket hier bestellen.

 4. zwangerschap aankondigen wijnetiket

 5. Stuur ouderwets een kaartje

  Wie vindt het nou niet leuk om een leuk kaartje in de brievenbus te krijgen, en al helemaal als het kaartje de aankondiging van je zwangerschap bevat! Kijk bijvoorbeeld eens bij hippe-geboortekaartjes of Kaartje2go voor leuke kaarten.
  En als je straks de babyshower geeft dan kun je bij kaartenhuis gepersonaliseerde babyshower uitnodigingen maken!
  Maar wat misschien nog leuker is: zelf je kaart maken!

 6. Bedruk een shirtje

  Kleding kun je natuurlijk nooit genoeg hebben. Bedruk daarom een kledingstuk met een leuke tekst die aan geeft dat je zwanger bent. Bijvoorbeeld: ‘Hollands next top mama.’ Je kunt ook een shirt of trui voor je ouders laten bedrukken met de tekst ‘de coolste opa/oma’ en die cadeau geven.

 7. beste babyfoon bol.com
 8. Zwangerschapstaart

  Binnenkort eens gezellig op de koffie bij je ouders? Vertel je prachtige nieuws dan met een zwangerschapstaart of met cupcakes. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met bakken, maar je kunt het natuurlijk ook bestellen.

  Misschien dat je lokale bakker je verder kan helpen. Mocht dit niet lukken dan heb je natuurlijk altijd nog het internet. Bekijk deze pagina als je zelf je taart wilt ontwerpen. Hier hebben ze ook leuke zwangerschapstaarten. Als je googelt op ‘zwangerschapstaarten’ kom je vast nog meer leuke websites tegen.

 9. Zeg het op een mok

  Stiekem wil iedereen wel een eigen beker hebben, dus waarom zou je er niet ééntje bedrukken voor je broers, zussen of ouders met daarop een persoonlijke tekst. Zoals ‘Ik heb de coolste oma’. Eens kijken hoe lang het duurt voordat ze het doorhebben. Nog leuker: druk de tekst ‘ik ben zwanger’ op de bodem van het kopje. Overigens kun je tegenwoordig alles bedrukken. Denk ook aan sleutelhangers, pennen, telefoonhoesjes en ga maar door.

Weet jij nog leuke manieren om te vertellen dat je zwanger bent? Laat het ons weten

Zwangerschapskleding mamalicious banner

Een reactie

 1. Avatar Mariska

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!