“babydeals
Zwangerschap

20 Originele Gender Reveal ideeën!

Wil jij het geslacht van jullie baby op een onwijs leuke manier kenbaar maken of zoek je een excuus voor een feestje? Geef een gender reveal party en onthul het geslacht van jouw baby op een unieke wijze! Ben je nog op zoek naar leuke en originele gender reveal ideeën voor jouw feest? Ik heb er hier maar liefst 20 voor je verzameld!

Alles voor moeder en kind banner

Wat is een gender reveal party?

Een gender reveal party is een feest dat je geeft waarbij het geslacht van de baby onthuld wordt. Soms weten de ouders zelf het geslacht al en maken ze het op hun gender reveal party bekend aan vrienden en familie. Maar je kunt het ook voor jullie zelf nog een verrassing laten zijn. Dat maakt het natuurlijk extra spannend.

Je laat in dat geval de verloskundige of iemand anders die de echo maakt een envelop meegeven met daarin een briefje waarop het geslacht staat. Je kunt ook vragen of die persoon belt naar de bakker of het bedrijf waar je jouw gender reveal object bij gaat bestellen. Wat ook kan is de verloskundige een vriend of familielid laten bellen die het verder voor jullie regelt. 

Hoe je het ook gaat doen, een gender reveal party is een erg leuke manier om dat bijzondere moment en die hele grote vraag die iedereen stelt te beantwoorden: ‘wat is het geslacht van de baby?`

Het geslacht van de baby voorspellen! Kan dat?

ideeen gender reveal feestje

20 Originele gender reveal ideeën

De meest bekende manier om het geslacht van de baby bekend te maken is middels een taart. Maar er zijn ook nog heel veel andere gender reveal ideeën die super leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan ballonnen, bruisballen of kraskaarten. Benieuwd? Ik heb alvast de leukste gender reveal ideeën voor je verzameld!

Kleertjes.com korting banner

De meest originele gender reveal ideeën

Laat ik beginnen met de, in mijn ogen, meest originele gender reveal ideeën. Andere ideeën die ik later zal benoemen zijn ook leuk, maar iets minder origineel.

 1. Bruisballen

  Een super leuke manier om het geslacht te onthullen is met een bruisbal. Deze is aan de buitenkant wit. Als ze in een vaas of bak met water komen kleurt het water roze of blauw. Hier kan je de Gender Reveal bruisballen bestellen. Voordeel is dat het super spannend is omdat je even een minuutje moet wachten voordat de bal gaat bruisen. En daarnaast heb je geen troep en afval (zoals dat wel is met ballonnen of confetti).

 2. gender reveal bruisbal

 3. Kraskaart

  Maak een leuke kraskaart en deel die uit aan je gasten. Iedereen moet tegelijk gaan krassen en ziet dan wat het geslacht wordt. Je kunt de kraskaarten bestellen of zelf maken met een mengsel van acrylverf en afwasmiddel. Je kunt de kraskaarten natuurlijk ook versturen!

 4. gender reveal kraskaart

 5. Thee

  Ook zo’n leuk idee, onthul het geslacht met thee! De blue chai tea kan dit! Deze thee wordt namelijk gemaakt van een bloem die een blauwe kleur geeft. Maar als je er citroen in doet, kleurt de thee roze. Je kunt de thee met pipetjes serveren. Als de thee blauw moet blijven doe je hier water in. Moet het roze worden, dan doe je er citroen in.

 6. blue Chai thee gender reveal

  Graffiti

  Dit vond ik ook een leuke manier: je maakt samen met je vrienden/familie een groot schilderij met graffiti. Zet verschillende bussen graffiti neer in neutrale kleuren zoals zwart, goud, grijs of zilver. Eén bus bevat roze of blauwe graffiti. Van te voren zeg je dit niet. De persoon die deze spuitbus pakt gaat zeker meteen gillen en roepen: ‘het is een……!’

vertel het geslacht baby met taart

Vertel het geslacht met taart of andere lekkernijen

Volgens mij werd er in het begin altijd een taart gebruikt om het geslacht te onthullen. De buitenkant zag er neutraal uit. Als je de taart open ging snijden kon je aan de binnenkant de kleur van het geslacht zien. Hierbij werd er gekozen voor roze of blauwe cake, maar je kan er ook roze of blauwe smarties of M&M’s in laten stoppen. Super lekker!

Je kan zelf aan de slag gaan, maar tegenwoordig kun je ook jouw taart bij een bakker of online bestellen. 

Naast een taart kun je tegenwoordig via allerlei andere lekkernijen het geslacht onthullen. Hieronder nog een hele lijst met lekkere gender reveal ideeën:

 1. Oreo’s

  Deze heerlijke koekjes kun je heel makkelijk gebruiken voor jouw gender reveal party. Je kunt ze makkelijk zelf maken. Koop de oreo’s, haal het koekje uit elkaar en doe roze of blauwe hagelslag op de vulling. Zet het koekje er weer op en doop het geheel in gesmolten chocolade. Super leuk toch?!

 2. gender reveal chocolade oreo koekjes

 3. Chocolade zoenen met roze of blauwe muisjes erin

  Je kunt dit zelf doen door het topje eraf te snijden, de muisjes erin te doen en het topje er dan weer op te zetten.

 4. chocolade zoen gender reveal party

 5. Popcorn

  Vertel het met popcorn! Heerlijk voor bij de koffie. Je maakt het met mais, suiker en eetbare kleurstof.

 6. gender reveal popcorn

 7. Cakepops of cupcakes

  Dit is een beetje net zoals de taart: aan de buitenkant zijn ze neutraal en aan de binnenkant is de cake blauw of roze. Je kunt dit zelf maken, maar cakepops (kleine cakejes op een stokje) kun je ook online bestellen.

 8. gender reveal cakepops

 9. Gelukskoekjes

  Het geslacht staat op een briefje dat in het gelukskoekje zit. Ook een mega leuke manier! Je kunt deze op het internet bestellen! Zelf maken kan ook.

gelukskoekje gender reveal party

Gebruik ballonnen om te vertellen of het een jongen of meisje wordt!

Er zijn ook veel gender reveal ideeën waarbij er ballonnen worden gebruikt, dit kun je allemaal online bestellen (of laten bestellen). Denk bijvoorbeeld aan:

 1. Doos met ballonnen

  In de doos zitten roze of blauwe ballonnen. Als de doos wordt opgemaakt zweven de ballonnen eruit. Super leuk idee, maar wel een beetje minder goed voor het milieu.

 2. geslacht bekend maken baby met ballonnen

 3. Ballon prikken

  Je hebt één grote ballon waarin roze of blauwe confetti zit. Als de ballon wordt doorgeprikt weet je het geslacht van de baby!

 4. Ballon darten

  Een grote ballon hangt op een bord. In de ballon zit roze of blauwe verf. De vader (moeder mag ook) moet vervolgens gaat darten om zo de ballon door te prikken.

Gender reveal ideeën voor confetti fans

Is er voor jou geen feest compleet zonder confetti, dan heb ik hier nog een paar leuke gender reveal ideeën met confetti!

 1. Doos met confetti

  Je hangt een doos vol confetti op. Je hoeft alleen maar aan het touwtje te trekken en je wordt overladen met confetti in de kleur van het geslacht.

 2. ideeen geslacht baby bekend maken met confetti en ballonnen

 3. Confetti shooters

  Nog een leuke en vooral knallende manier om met confetti het geslacht bekend te maken, is door confetti shooters te gebruiken. Koop het zelf of laat een vriend(in) het doen (die het geslacht van de verloskundige heeft doorgekregen). Super leuk om dit in het bijzijn van vrienden te laten ‘ontploffen’.

 4. gender reveal confetti shooter

 5. Twee dozen met confetti

  Ook leuk is om twee dozen te gebruiken. Een roze en een blauwe doos. Samen met je partner open je tegelijkertijd de doos. Uit de doos met het juiste geslacht komen slingers en confetti. Dit is trouwens ook heel leuk als je een tweeling verwacht.

gender reveal confetti ballon

Knallende manieren voor gender reveal

Nog andere knallende (en rokende) gender reveal ideeën en manieren om het geslacht te onthullen:

 1. Met een rookbom
 2. idee geslacht baby bekend maken rook confetti

 3. Een watergevecht met waterpistolen die roze of blauwe vloeistof bevatten. Vooral leuk met de andere kinderen. Trek witte kleding aan!
 4. Met een voetbal, golfbal of tennisbal die gevuld is met roze of blauwe poeder. Zodra er tegen de bal wordt geslagen of geschopt ontsnapt de poeder als een kleine wolk.
 5. Met een rookpoederkanon

Lees ook: Leuke ideeën om te vertellen dat je zwanger bent!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!