header luiers van pampers met 50% korting
Vaderschap

Leuke boeken voor mannen die vader worden!

Over zwangerschap zijn heel veel boeken te vinden. Maar de meeste van deze boeken richten zich op de aanstaande moeder. De vaders zijn tegenwoordig meer betrokken bij de zwangerschap dan vroeger en gelukkig spelen veel schrijvers daar op in. Er zijn steeds meer boeken over vader worden te koop. Zoek jij er een voor je partner? Dit zijn de leukste boeken voor mannen die vader worden!

beste babyfoon bol.com

De twaalf leukste boeken voor mannen die vader worden!

 1. Tuurlijk schatje – geschreven door Jasper Rombout

  tuurlijk schatje boek over vader worden
  Met zijn ervaring als jonge vader probeert hij alle andere vaders door deze ‘moeilijke tijd’ heen te helpen. Je partner weet straks precies wanneer hij extra lief voor je moet zijn, maar ook wanneer je hem wel eens zou kunnen bespringen.
 2. Kickstart je vaderschap – van Robin van Tilburg

  Kickstart je vaderschap

  Dit boek is anders dan de meeste boeken in deze lijst. Veel boeken zullen je partner door de zwangerschap heen ‘helpen’. Maar in dit boek wordt hij vooral aan het denken gezet. Vragen als “Wat voor vader wil ik zijn?” en “Hoe kan ik mijn vaderrol invullen?” Maar ook praktische zaken als het bespreken van vaderschapsverlof met zijn werkgever.

 3. Buskruit met muisjes – van Nina Veeneman-Diets

  Buskruit met muisjes

  Dit is niet een boek wat speciaal voor vaders is geschreven. Maar als je hem de blauwe kaders laat lezen die in dit boek te vinden zijn, komt hij al een heel eind. Handig dus, want dan heb je zelf ook meteen weer wat te lezen.

 4. The Dad, opvoedboek voor vaders – van Janine Breukhoven-Kho

  The Dad, opvoedboek voor vaders

  In dit boek komen de leuke, maar ook de minder leuke momenten van het vaderschap aan bod.

 5. Handboek voor vaders – van Beau van Erven Dorens

  Handboek voor vaders

  De meeste aanstaande papa’s zullen Beau zeker kennen. Als “balletje” misschien, maar ook als maker van indrukwekkende programma’s. Hij heeft ook iets kinderlijks ondeugends wat hem juist leuk maakt.

  Dit boek over vader worden zit dan ook vol met de humor van Beau, wat de meeste aanstaande vaders wel aanspreekt.

 6. Aanpakken voor aanstaande vaders – van David Borman

  boeken voor mannen die vader worden

  Je maakt het niet vaak mee, een man die verloskundige is. Maar deze man is het wel! Hij heeft een website waar hij vertelt over zijn baan. Met alle kennis die hij heeft, is hij cursussen gaan geven. Dit boek kan je partner dan ook samen met de cursus, maar ook los ervan gebruiken.

 7. Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! – van Kluun

  Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

  Deze schrijver werd bekend door zijn boek “Komt een vrouw bij de dokter.” Maar dit boek is een stuk luchtiger.

  Het boek begint met de volgende zin: ‘U hebt een vrouw zwanger gemaakt en als het meezit, is het nog uw eigen vrouw ook.’ Verdere uitleg niet nodig bij dit grappige boek over mannen die vader worden!

 8. Vader worden voor dummies – van Matthew Miller

  goed boek over vader worden
  Over ongeveer alle onderwerpen is een “voor dummies” boek te vinden. Van een cursus Excel tot dus ook een cursus vader worden.

  Met de meest bizarre details die jij als aanstaande moeder waarschijnlijk niet eens weet. Ook leuk voor de aanstaande papa, kan hij jou iets leren in plaats van andersom.

 9. Zwangerschapsboek voor mannen – van Gerard Jansen

  zwangerschapsboek voor mannen
  In dit boek gaat je partner via een tijdlijn je hele zwangerschap door. Week na week wordt hij bijgepraat, niet alleen over de ontwikkeling van de baby, maar ook over jouw hormonale veranderingen.

 10. Babymanagement voor mannen – van Henk Hanssen

  Babymanagement voor mannen
  Dit klinkt je misschien erg zakelijk in de oren. Volgens Hanssen is het gezin een onderneming, waarvan je partner als vader de manager is. Een boek waarin hij heel veel mannenhumor terug gaat vinden.

 11. Commando papa – van Neil Sinclair

  boek voor mannen die vader worden
  Van een onderneming gaan we naar een militaire operatie. Een grappig boek waarin heel veel basisinformatie is te vinden. Het voorbereiden op de baby wordt “inrichten van het basiskamp” en een vieze luier weggooien “bom opruiming.” Klinkt in ieder geval een stuk avontuurlijker.

 12. Voor het eerst papa – van Lionel Pailles

  Voor het eerst papa boek
  In dit boek komen alle kanten van de zwangerschap voorbij. En alle begrippen vind je partner lekker praktisch in de overzichtelijke blauwe kaders. Van praktische informatie over vaderschapsverlof tot hoe hij het best een fles klaar kan maken. Alles staat er in.

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Lees ook: Ik word vader voor de eerste keer!

Als zwangere vrouw word je vaak overladen met cadeautjes voor je baby, maar ook voor jezelf. Maar voor je partner is het ook best leuk om een beetje betrokken te worden bij de zwangerschap. Geef hem dus ook eens een kleinigheidje, bijvoorbeeld een van deze leuke boeken over vader worden. Steekt hij ook nog wat van op 😉

Lees ook: Dingen die elke man meemaakt als zijn vrouw zwanger is!disneybanner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019