banner header biostime 2
Zwangerschap

Dingen die niemand je vertelt over zwanger zijn!

“Ooh wat heerlijk, geniet van deze bijzondere tijd!” Ja, bijzonder is het zeker, zwanger zijn. De ene vrouw loopt fluitend negen maanden door. Terwijl de ander eerst vier maanden kotsend boven de pot hangt om daarna plat te moeten liggen door bekkeninstabiliteit. Maar, een wonder is het! Toch zijn er een aantal dingen die niemand je vertelt over zwanger zijn. Nou, wij wel 😉

beste babyfoon bol.com

Twintig dingen die niemand je vertelt over zwanger zijn!

 1. Je heel veel nieuwe woorden gaat leren die je nog niet kende voor de zwangerschap. En die je nooit meer gaat vergeten en zelfs heel normaal gaat vinden.
 2. Dat je constant het gevoel hebt dat je een kater hebt. Terwijl je geen druppel hebt gedronken, hoe graag je dat ook zou willen.
 3. Je buik een soort attractie is. Waar je blijkbaar gewoon aan mag zitten. Of commentaar op moet geven (te groot, klein, puntig). En dat iedereen lijkt te weten of er een jongen of een meisje in zit. “Jaa, je draagt naar voren, dat is een meisje hoor.” Zucht, dat zijn van die dingen over zwanger zijn.
 4. wehkamp zwangerschap
 5. Dat iedereen overal een mening over heeft en die graag aan je op wil dringen.
 6. Het zo moeilijk kon zijn om je schoenen aan te krijgen, of je sokken. Of gewoon je kleding in het algemeen.
 7. Om over ‘even douchen’ nog maar niet te spreken. Best lastig om niet met je buik de kraan warmer of kouder te zetten. En als je helemaal afgedroogd en aangekleed bent, zweet je alweer zo dat je eigenlijk weer opnieuw kunt beginnen.
 8. Je niet wist dat je zo moe kon zijn. En dan te bedenken dat je nog veel, maar dan ook veel vermoeider gaat worden de komende tijd (jaren). Lijd ik aan postnatale depletie? 9. Dat behalve je borsten ook je tepels ME-GA kunnen worden.
 10. Pigment ineens overal zichtbaar wordt? In je gezicht bijvoorbeeld, maar ook op hele andere plekken? Om over die bruine streep vanaf je navel nog maar te zwijgen.
 11. De naam uitkiezen echt een drama kan zijn. Je komt er pas achter aan hoeveel mensen je een hekel hebt als je een naam uit moet kiezen!
 12. Je ineens niet meer kunt poepen. En nog erger, je moet gaan nadenken over hoe je moet poepen.
 13. Dat slapen zo moeilijk kan zijn. Omdat je op geen enkele manier lekker kunt liggen.
 14. En dat ‘even plassen’ in de nacht ineens een hele missie is. Voor je alle kussens aan de kant hebt, jezelf uit bed hebt gehesen en bij het toilet bent. Daarna moet je weer terug, het bed weer in. En dan ook nog in de goede houding zien te komen met alle kussens op zijn plek. Weer een half uur nachtrust minder.
 15. Het straks heel normaal vindt om voor Jan en alleman je broek uit te trekken? Zonder gene!
 16. Hoe vaak je moet plassen! Vooral als je net weer in dat bed bent gekropen.
 17. Zelf autorijden een opgave wordt? Instappen al, als je een beetje een lage auto hebt het uitstappen al helemaal. De gordel snijdt in je buik en door het intrappen van de koppeling doet je bekken pijn. Dat zijn dingen over zwanger zijn die je liever niet hebt.
 18. banner autogordel zwangere vrouwen
 19. Je midden in de nacht naar de koelkast strompelt voor een hap vanillevla, omdat je last hebt van brandend maagzuur.
 20. Dat die buik zulke immense proporties aan kan nemen. En dat je soms letterlijk het gevoel hebt dat je op knappen staat.
 21. En dat die buik er een paar dagen na de bevalling heel eng bij hangt. Zo eng dat je even denkt dat het nooit meer goed komt met die hangbuik na de bevalling.
 22. Dat je er een enorme haat-liefde verhouding mee kan hebben. Je kunt af en toe zo klaar zijn met die buik, dat brakke gevoel en het niet jezelf zijn. Maar als je dan je kindje voelt schoppen, wil je dat het altijd zo blijft.

Welke dingen die niemand je vertelt over zwanger zijn kun jij toevoegen aan dit lijstje? Vond je het geweldig of viel je van de ene verbazing in de andere? We horen het graag!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!