header luiers van pampers met 50% korting
Vruchtbaarheid

Ovulatie app en de vruchtbaarheidsgrafiek

Als je elke ochtend jouw temperatuur opneemt, het cervixslijm en de positie van de baarmoedermond controleert, zegt deze informatie alleen iets over jouw huidige menstruatiecyclus. Als je deze informatie enkele maanden lang verzamelt in een ovulatie app, dan kan je dit gebruiken om te voorspellen wanneer je vruchtbare dagen zijn.

blije doos banner

Ovulatie app of handmatige vruchtbaarheidsgrafiek

Het bijhouden wanneer je vruchtbaar bent kan heel handig met een vruchtbaarheidsgrafiek of een ovulatie App. Je kunt dit handmatig met een uitgeprinte tabel doen, maar het kan ook met verschillende online programma’s en ovulatie apps Hieronder vind je enkele populaire ovulatie apps om je eisprong te berekenen.
Ovulatietest online bestellen banner

Wat is de beste App om zwanger te worden?

De beste Ovulatie App om zwanger te worden is op dit moment:

 1. Ovulatie App: Fertility Friend

  Deze website biedt je de mogelijkheid om gratis online een vruchtbaarheidsgrafiek bij te houden, waarin je elke ochtend je temperatuur, cervixslijm en stand van je baarmoedermond kunt invullen.

  Daarnaast kan je aangeven welke soort test je gedaan hebt. Bijvoorbeeld een ovulatietest, speekseltest of zwangerschapstest. De eerste 30 dagen ben je VIP lid. Als VIP kan je gebruik maken van extra opties zoals het gedetailleerder invullen van je symptomen gerelateerd aan jouw vruchtbaarheid. Na deze 30 dagen wordt je automatisch een gewoon gratis lid en vervallen er een aantal opties. Deze opties heb je niet direct nodig om je gegevens bij te houden. Als je VIP lid wilt blijven moet je betalen. Een grafiekje van Fertility Friend kan er bijvoorbeeld zo uitzien:
  fertility friend ovulatie app

  De ovulatie App Fertility Friend geeft zelf met een rood kruis aan wat hij denkt dat jou ovulatiedag is. Hij baseert dit op de gegevens die jij invoert.

  Als het programma zeker van zijn zaak is dan zie je een dik rood kruis. Is hij niet zeker, dan zal hij een gestippeld kruis laten zien. Deze kruizen verschijnen pas als je drie dagen na elkaar een verhoogde lichaamstemperatuur hebt. Zo geeft hij geen ovulatiedag aan terwijl je per ongeluk een verkeerde lichaamstemperatuur hebt gemeten.

 2. Ovulatie App: Ovagraph

  taking charge of fertility ovulatie app Naar aanleiding van het gelijknamige boek, dat vertaalt “Krijg controle over jouw vruchtbaarheid” heet, is er ook een programma en ovulatie app beschikbaar in samenwerking met Ovagraph.

  Dit ovulatie programma download je van de site en je kunt het eerst 15 dagen proberen. De ovulatie app is zowel op iPhones als Android toestellen te gebruiken. Wil je het daarna blijven gebruiken dan zul je het moeten kopen.

  Deze ovulatie voorspeller biedt bijna hetzelfde als Fertility Friend maar is iets gebruiksvriendelijker. Het geeft wat gedetailleerdere informatie over je cyclus en je eventuele zwangerschap.

  Daarnaast kan je het ook gebruiken om te berekenen wanneer je zou moeten vrijen als je een kindje rond een bepaalde datum wilt krijgen. Je kunt jouw chart telkens uploaden naar een account op hun website. Op het forum kan je dan hulp vragen aan andere vrouwen en specialisten.

Lees ook: Net als Tinder: Een app om een baby te maken!

Het bestseller boek “Taking charge of your Fertility” kan je makkelijk online bestellen voor €21,99 en indien op voorraad heb je hem morgen al in huis. Leuk om kado te geven. Bestel hem hier

Zo zijn er nog meer Ovulatie App’s en ovulatie programma’s op de markt om je vruchtbaarheidsgrafiek bij te houden.
Wat is volgens jou de beste app om zwanger te worden?

Lees ook alles over de ovulatie symptomen herkennen!de beste ovulatietest direct bestellen banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!