sale kleertjes header
Baby

Babyvriendelijke locaties voor de zomervakantie!

Misschien ben je wel bezig met het plannen van de zomervakantie of heb je alles al geboekt. Maar misschien ben je wel zwanger of heb je net een baby gekregen. Dan wordt de komende vakantie de eerste met een baby! Daarom hebben we de meest babyvriendelijke locaties voor de zomervakantie op een rijtje gezet!

kleertjes sale 70

Waarom op vakantie met de baby?

Niet iedereen vindt het vanzelfsprekend om met een baby op vakantie te gaan. Maar waarom eigenlijk niet? Je wilt er zelf ook even lekker uit, even naar een andere omgeving, en dat kan juist prima met een baby.

Jouw baby loopt nog niet weg, verveelt zich niet snel en zal niet gaan vragen hoelang de reis nog duurt. Veel baby’s slapen nog voornamelijk en meer dan wat eten, een schone luier en veel liefde, hebben ze eigenlijk niet nodig. Heel fijn, want dat kan overal! Of je nu gaat vliegen met een baby of met de auto op vakantie gaat, deze babychecklist is dan super handig!

prenatal extra korting banner

De meest babyvriendelijke locaties voor de zomervakantie!

 1. Alle parken van CenterParcs zijn babyvriendelijk

  Je vindt de welbekende parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Veel jonge ouders zien het helemaal niet zitten, met je gezinnetje naar CenterParcs, hoe degelijk wil je het hebben?

  Nou, dat valt reuze mee! Op de parken is namelijk heel veel te doen, ze liggen op mooie locaties en de cottages zijn super de luxe. Zo zijn er zelfs speciale baby cottages. Hier vind je onder andere een ledikant, babybadje en alle andere babybenodigdheden. Dat scheelt je een heleboel bagage meenemen! Bovendien vind je in de restaurants gratis potjes babyvoeding en kan je zelfs lessen babyzwemmen volgen in de tropische Aqua Mundo!
 2. Alle hotels van keten “Familielotel”

  Deze Duitse kinder hotelketen heeft hotels in Duitsland, Italië, Hongarije, Oostenrijk en Zwitserland. Alle kamers zijn voorzien van babybenodigdheden. Maar er is ook kinderanimatie en een oppasservice. In het restaurant serveren ze kleine porties en is een snelle bediening.

 3. Italië

  Italianen zijn gek op jouw bambino. Je zult dan ook op handen gedragen worden als je een baby bij je hebt. Met het vliegtuig ben je er zo, met de auto ben je iets langer onderweg. Italië heeft prachtige regio’s. Ga bijvoorbeeld naar het Gardameer, er zijn genoeg kindvriendelijke campings, maar ook fijne hotels en resorts.

 4. Lanzarote (en de andere Canarische Eilanden)

  Op de Canarische Eilanden is de temperatuur altijd aangenaam. Je vliegt er binnen een paar uurtjes naartoe en je vindt er de mooiste stranden. Van de Canarische Eilanden is Lanzarote het meest kindvriendelijk voor een vakantie. Hier vind je relatief weinig uitgaansgelegenheden, en dus minder lawaaiige jeugd. Maar wel vind je er veel laagbouw en kinderactiviteiten.

 5. Menorca

  Dit Spaanse eiland wordt niet voor niets “buggy eiland” genoemd. Wij vlogen hier naartoe toen onze oudste dochter bijna 1 jaar was. Je vindt er prachtige natuur, helder water en schone stranden in mooie baaitjes.

  Iedereen is er gek op baby’s en je kindje wordt dus ook door al het horecapersoneel vermaakt. In ieder restaurant vind je een speelhoekje, of soms zelfs een hele speelkamer. Bovendien vlieg je er in twee uurtjes naartoe. Een ideale babyvriendelijke locatie voor de zomervakantie!

 6. Waddeneilanden

  Wil je wel naar een eiland maar heb je geen zin om in een vliegtuig te stappen? Onze eigen Waddeneilanden zijn ook prachtig! Met de boot vaar je er zo naartoe en dan ben je meteen helemaal in vakantiestemming. Huur een mooi vakantiehuis, een tinyhouse op Terschelling of zoek een gezellig vakantiepark waar je van alle (baby)gemakken voorzien bent.

 7. Oostenrijk

  En dan voornamelijk Hotel Babymio. Dit bijzondere babyvriendelijke hotel is volledig gericht op een vakantie met baby’s. Hier zijn echt alle voorzieningen die je kunt bedenken aanwezig.

  Je hoeft dan ook zelf heel weinig bagage mee te nemen. Van babyfoons tot kinderwagens, van fietsen met babyzitjes en babybedjes en commodes, alles is aanwezig. Ook kan je er babymassages doen en babyzwemmen in het heerlijke warme zwembad. Er is kinderopvang en je vindt er ruime kamers.

 8. Tropische bestemmingen zoals Curaçao

  Ver vliegen met de baby hoeft geen probleem te zijn. Voeden kan aan boord, een luier verschonen ook en je kindje kan lekker tegen je aan in de draagzak slapen. Een vriendin van me legde een verschoningskussen op het tafeltje voor haar stoel, baby erop en slapen maar. Zo makkelijk kan het zijn.

  Let er bij verre en tropische bestemmingen wel op of er vaccinaties nodig zijn. Baby’s mogen deze nog niet allemaal hebben. Kies dan ook niet voor een malaria gebied of een plek met extreem hoge temperaturen.

 9. Turkije

  Lekker all inclusive vakantie vieren, dan heb je als ouders ook echt vakantie. Geen eten koken maar gewoon lekker aanschuiven, niet afwassen en alles wordt voor je gedaan. In Turkije vind je veel mooie resorts met ruime familiekamers. Er zijn campingbedjes en er is kinderopvang.

Ben jij van plan om met de baby op vakantie te gaan komende zomervakantie? Dan zijn wij heel benieuwd waar je naartoe gaat. Of heb jij ervaring met een land of plek waar je heerlijk kunt vertoeven met je baby? Lees hier meer tips als je met kleine kinderen op vakantie gaat. Maar ook deze blog op vakantie zonder kinderen! Zou jij het doen?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019