“waterwipes
Verzorging

De beste oppasbureaus van Nederland!

We hebben allemaal wel eens een oppas nodig. Misschien heb je de afgelopen twee jaar thuisgewerkt en ga je nu weer naar kantoor. Het kan zijn dat je toen de kinderopvang stop hebt gezet en je nu op zoek bent naar een oppas of babysit. Hoe kan je gemakkelijk een oppas zoeken en wat is het beste oppasbureau van Nederland?

banner winkelpromo

Waarom kiezen voor een oppasbureau?

Jouw kinderen uit handen geven is voor sommige ouders best een grote stap. Natuurlijk wil je als ouders zeker weten dat er een betrouwbare oppas op je kinderen komt passen. Want je wilt dat de kinderen in goede handen zijn en dat een oppas weet wat ze moet doen.

Zeker als er iets onverwachts gebeurt, zoals een ongelukje of een kind dat ineens ziek wordt. Als je een oppas boekt via een goed oppasbureau, weet je zeker dat je een ervaren en gescreende oppas in je gezin krijgt.
Maar ook als je zelf als oppas aan de slag wilt is het handig om dit via een oppasbureau te doen. Je hebt namelijk veel voordelen als je oppast via een oppasbureau. Zo kan je zelf bepalen wat je wilt verdienen, wanneer je kunt oppassen en in welke regio je wilt werken, bijvoorbeeld oppassen Amsterdam.

Kijk eens bij de beste oppasbureaus van Nederland! Want er zijn een hoop dingen waar je op moet letten bij het vinden van een oppas!

Hoe werkt een oppassite of oppasbureau

Hoe werkt een oppassite of oppasbureau?

Er zit een behoorlijk groot verschil tussen een oppassite en een oppasbureau. Een oppassite is een platform dat ouders en oppassen aan elkaar koppelt. Als ouders maak je een profiel waarin je omschrijft wie je bent, hoe je gezin eruit ziet en wat voor soort oppas je zoekt. De oppas doet hetzelfde en op die manier kan je zoeken naar profielen die bij jou lijken te passen.

verzwaringsdeken banner

Een oppasbureau heeft oppassers in hun database, die ze gescreend hebben en waarvan ze zeker weten dat het betrouwbare oppassen zijn. Bij een oppasbureau boek je de oppas via het bureau, en lopen ook de betalingen via een app, of via het bureau zelf.
Een oppassite kun je dus zien als een soort ‘datingssite voor ouders en oppassen’ en een oppasbureau als een soort uitzendbureau.

babykleding hema banner

De 4 beste oppasbureaus en oppassites van Nederland

In Nederland zijn een aantal oppasbureaus en oppassite actief, ook voor een oppas tijdens de nacht. Maar welk oppasbureau is het beste en wat zijn de beste oppassites?

 1. Charley Cares

  Een vertrouwde en goede oppasservice met persoonlijk gescreende Oppas Angels. Na iedere oppasdienst kan je ratings en reviews geven, waardoor je bij iedere Angel kunt zien hoe ze beoordeeld wordt.
  Deze service biedt verschillende soorten Angels aan.

  • De Vaste Oppas Angel: Voor rust en regelmaat. Een Naschoolse Oppas Angel, die je kinderen uit school haalt, leuke activiteiten met ze doet, helpt bij het maken van huiswerk en ook nog eens een heerlijke maaltijd kookt!
  • De flexibele Oppas Angel: Aan te passen aan je gezinsrooster.
  • De Last Minute Oppas: Ideaal voor een spontaan avondje uit, of een belangrijke meeting. Je kunt zelfs tot 3 uur van tevoren te boeken.

  Er zijn ook speciale Oppas Angels met babyervaring, omdat het spannend is om zo’n kleintje achter te laten. Maar ook voor Au pairs, Nanny’s en vakantie-oppas ben je hier aan het juiste adres. Je kunt jouw oppas boeken en betalen via de app. Alle Angels worden gescreend en moeten een referentie tonen en er is een 24/7 klantenservice.

 2. Oppasland

  Dit is geen oppasbureau maar een oppassite. Een online platform om ouders, oppassers en gastouders met elkaar in contact te brengen. Je maakt een profiel aan waarin je omschrijft wie je bent, hoe oud je kinderen zijn en wat voor soort oppas je zoekt. Daarna kan je zoeken in de database.

  Niet iedere oppasser wordt gescreend en je zult zelf afspraken moeten maken over betalingen en dergelijke.

 3. Care

  Nog een platform dat zorgaanbieders en zorgvragers aan elkaar verbindt. In dit geval gaat het niet alleen om ‘gewone’ oppas, maar kan je ook kiezen voor bijles, speciale zorg en huishoudelijke hulp.

  Behalve zorg voor de kinderen biedt Care ook ouderenzorg en zelfs dierenzorg aan. Ook hier maak je zelf een profiel aan en de zorgverlener doet dat ook. Een soort datingsites voor oppassen en oppaszoekers! 😉

 4. Sitly

  Een oppassite uit Nederland die al een paar jaar bestaat en actief is in 13 landen. Ze adverteren in Google als de grootste oppassite in Nederland. Via hun website kom je in contact met de juiste oppas of gastouder die bij jouw gezin past.

  Ook bij deze oppassite screen je zelf jouw oppas en houd je een sollicitatie gesprek. Door het grote netwerk is er altijd wel een oppas bij jou in de buurt.

Lees ook: Wat kost een oppas of babysitter tegenwoordig?

Een oppasbureau kan dus een enorme aanvulling zijn op je toch al zo drukke gezinsleven. Maar als je daarvoor kiest, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je het beste oppasbureau hebt gekozen. Alleen zo kan je met een gerust hart je kinderen achterlaten en weten dat ze in goede handen zijn. Want er is niets belangrijker dan betrouwbaarheid als het op de oppas van je kinderen aan komt. Lees ook deze blog over een flexibele oppas als je geen vaste werktijden hebt.prenatal extra korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019