header banner hema
Babykwaaltjes

Sab Simplex bij darmkrampjes!

Het kan je echt tot waanzin drijven, als jouw baby last heeft van krampjes. Er zijn verschillende middeltjes op de markt die verlichting zouden kunnen bieden. Natuurlijk vooral voor de baby, maar ook voor jezelf. Heb je weleens van Sab simplex bij darmkrampjes gehoord?

beste babyfles banner

Hoe herken je of de baby last heeft van darmkrampjes?

Het is zo zielig, een kleine baby die krijst van de pijn na het drinken. Die zijn vuistjes balt en schopt met zijn beentjes. En ook voor jou als moeder is het heel vervelend. Jouw kindje zo verdrietig te zien en niet goed weten wat je daar nu tegen kunt doen. Darmkrampjes bij de baby is de reden waarom veel jonge moeders soms echt met hun handen in het haar zitten.

beste babyfles banner

Wat is Sab simplex?

Sab Simplex is een middeltje tegen darmkrampjes uit Duitsland. Het bevat dezelfde werkzame stof als Infacol, een ander middel wat tegen darmkrampjes zou moeten werken. Door je kindje voor of tijdens de voeding Sab Simplex te geven zou hij minder last van krampjes moeten krijgen.

Maar uit verschillende onderzoeken (deze en deze) blijkt dat er geen overtuigend bewijs is dat simeticon (de werkzame stof die in Sab Simplex maar ook in Infacol zit) helpt. Toch hebben veel ouders het idee dat het bij kun kindje wel verlichting geeft.

Waarom Sab Simplex bij darmkrampjes?

Het hoofdbestanddeel van Sab Simplex is simeticon. Dit is een anti-flatulent, een middel dat gasophoping in het darmkanaal zou kunnen oplossen en voorkomen. Hierdoor zou je kindje dus minder krampjes moeten krijgen. Er zijn huisartsen en consultatiebureaus die het middel aanraden en ook veel moeders zijn er erg enthousiast over.

Vanaf wanneer mag je het gebruiken bij de baby?

Sab Simplex is geschikt vanaf direct na de geboorte. Veel baby’s krijgen in de eerste weken van hun leven last van krampjes, met als hoogtepunt meestal als hij 6 tot 8 weken oud is. Dan is het fijn als je een middel hebt wat meteen geschikt is voor je baby.

Ook mag je Sab Simplex bij darmkrampjes zo lang gebruiken als nodig is, het heeft geen invloed op de ontwikkeling van het darmstelsel van je baby.

sab simplex bij darmkrampjes

Hoeveel Sab Simplex geef je aan de baby?

Je mag je kindje voor of tijdens iedere voeding 0,6ml Sab Simplex geven tegen darmkrampjes. Bij borstvoeding is het gemakkelijk om het rechtstreeks in het mondje van je kindje te druppelen, voor je begint met voeden. Als je flesvoeding geeft kan je ervoor kiezen om het in de fles te doen.

Maar als je baby zijn fles niet leegdrinkt heb je kans dat hij toch last van krampjes krijgt. Je kunt er ook bij flesvoeding voor kiezen om de baby de druppels rechtstreeks te geven. Dit kan natuurlijk ook met een lepeltje.

Lees ook: Hoe moet je een baby vasthouden bij darmkrampjes?

Wat zit er allemaal in?

Het hoofdbestanddeel van Sab Simplex is dus simeticon (69,19mg/ml). Dit wordt niet in de bloedbaan van je baby opgenomen. Verder zitten er heel veel andere ingrediënten in waarvan je misschien niet meteen staat te springen om dit aan je baby te geven.

  • Werkzame stoffen/smeermiddel: carbomeer 974.
  • Conserveermiddel: citroenzuur monohydraat, natriumbenzoaat, sorbinezuur.
  • Verdikkingsmiddel: hypromellose.
  • Voedingszuur: watervrij natriumcitraat.
  • Zoetstof: natriumcyclamaat en natriumsacharine.
  • Emulgator: macrogolstearylether.

Verder zit er frambozensmaak, vanillesmaak en gezuiverd water in Sab Simplex. De smaak is dus zoet, waardoor de meeste baby’s het met smaak doorslikken.

Waar kan je Sab Simplex kopen?

In de meeste drogisterijen zijn verschillende middelen tegen krampjes te koop. Maar daar ga je Sab Simplex waarschijnlijk niet tussen zien staan. Wel kan je het online kopen, onder andere bij bol.com.

Voor veel ouders kan Sab simplex bij darmkrampjes misschien wel dé oplossing zijn. Als je al uren met je huilende baby hebt rondgelopen, hebt gefietst met de beentjes en een pittenzakje hebt geprobeerd, is dit misschien de volgende stap. Twijfel je of je baby misschien ergens anders last van heeft dan van ‘gewone’ krampjes? Ga dan naar de huisarts!

Lees ook: 10 Tips tegen darmkrampjes bij de baby die werken!



cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019