bol outlet banner
Bevalling

Wie maakt foto’s tijdens de bevalling?

Er zijn een aantal dagen in je leven die je gaat bestempelen als ´de mooiste dagen´. De bevalling van je kinderen is daar hoogstwaarschijnlijk één van. Van al deze dagen wordt een heel scala aan foto´s gemaakt, behalve… van de dag van de bevalling. Vaak wordt het vergeten om ook deze bijzondere dag vast te leggen. Zonde! Want ook de foto’s tijdens de bevalling zal je later ontzettend waarderen! Maar wie gaat die foto´s maken? En hoe zorg je ervoor dat deze foto’s ook daadwerkelijk mooi en smaakvol worden? Kies voor een geboortefotograaf!

beste babyfoon bol.com

Foto’s tijdens de bevalling

Misschien heb je er nog niet zo over nagedacht, de foto’s tijdens de bevalling. Maar het schijnt dat heel veel moeders achteraf spijt hebben dat dit mega bijzondere moment niet is vastgelegd. Of er zijn wel foto’s gemaakt, maar deze zijn of van slechte kwaliteit of vanuit een verkeerde hoek genomen (lees je geboortekanaal full frontal in beeld 😉 ).
fotograaf bevalling kosten
In principe is dat ook niet heel gek aangezien de fotograaf meestal je partner is die stijf staat van de spanning, of een verloskundige die stiekem wel wat beters te doen heeft dan uitgebreid een goede shot van je maken.

Als je mooie foto’s tijdens de bevalling wilt, dan is het handig om een geboortefotograaf in te schakelen. En waarom ook niet? Een fotograaf weet precies de juiste momenten prachtig en integer vast te leggen. Zo krijg je geen foto’s met onderkin, je ogen dicht, je vulva vol in beeld, slecht licht of strepen. Je krijgt foto’s waarin de prachtige emoties en gebeurtenissen van de bevalling smaakvol en geweldig zijn vastgelegd.
Zo krijg je waanzinnige herinneringen van jouw bevalling waar je daadwerkelijk van kunt genieten, in plaats van ergeren aan de slechte kwaliteit.

geboorte fotoshoot

Wie maakt foto’s tijdens de bevalling: geboortefotograaf of een gewone fotograaf?

Als je graag een professionele fotograaf wilt inschakelen om foto’s te maken tijdens de bevalling, kan je natuurlijk de dichtstbijzijnde fotograaf bellen. Maar het is beter om een professionele geboortefotograaf in te schakelen.

Een geboortefotograaf heeft ervaring met het maken van foto’s tijdens de bevalling. Hij of zij weet hoe ze zich moeten gedragen in het ziekenhuis of tijdens je thuisbevalling. Ze kennen de regels en zorgen er altijd voor dat ze niet in de weg lopen.

monuta banner

Daarnaast weten ze exact de beste momenten van jouw bevalling op een mooie manier vast te leggen. Ze hebben hier immers ervaring mee en hoeven niet uit te zoeken hoe ze alles met tact kunnen fotograferen.

Door deze ervaring missen ze ook geen enkel belangrijk moment zoals de emoties van je partner, de manier waarop je partner je steunt, de geboorte zelf, het doorknippen van de navelstreng, jullie eerste reactie na het zien van het kleine wondertje en ga zo maar door!

Lees ook: Wanneer kan je het beste een newborn fotoshoot plannen?

bevalling fotograferen

De bevalling fotograferen, hoe gaat dat in zijn werk?

Wil je een geboortefotograaf inschakelen om foto’s tijdens de bevalling te maken, dan is het verstandig om op tijd contact te zoeken met een goede fotograaf. De meeste fotografen zullen als eerste een vrijblijvend kennismakingsgesprek willen inplannen om jullie zo al een beetje te leren kennen. Het is erg belangrijk dat er een klik is tussen jou en de fotograaf aangezien die persoon wel aanwezig is tijdens één van de meest kwetsbare momenten van je leven.
Als je het wel ziet zitten met de fotograaf dan zal hij of zij ervoor zorgen dat ze vanaf de 38ste week van je zwangerschap 24 uur per dag op stand-by staan. Op het moment dat je bevalling goed op gang komt, bel je de fotograaf en die komt zo snel mogelijk naar jullie toe. De fotograaf zal de gehele bevalling aanwezig zijn tot een paar uur na de geboorte om de geboortereportage te maken.

Zo kan de fotograaf ook de eerste uurtjes van jullie nieuwe gezinnetje vastleggen. Het maakt overigens niet uit of je bevalling bijvoorbeeld 12 uur duurt: een goede geboortefotograaf blijft erbij om niets te missen.
geboortefotograaf kiezen voor foto's tijdens de bevalling

Tips om op te letten bij het kiezen van een goede geboortefotograaf!

Voordat je de eerste de beste geboortefotograaf gaat bellen, zijn er wel een paar handige tips waarop je kunt letten voordat je met iemand in zee gaat:

 1. Kies voor een professionele fotograaf

  Als je wilt dat de foto’s tijdens de bevalling smaakvol worden gemaakt en werkelijk een prachtige herinnering vormen, dan is het echt aan te raden een professionele geboortefotograaf in te schakelen. Deze fotograaf heeft ervaring in het fotograferen van bevallingen.

  Daarnaast zorgt de fotograaf er ook voor dat hij of zij de gehele dag en nacht klaarstaat om jouw bijzondere moment vast te leggen. Ze zullen op het moment suprême nooit verhinderd zijn, wel zo handig!.

 2. Plan altijd een kennismakingsgesprek

  Het is heel belangrijk dat je eerst uitgebreid kennis maakt met de fotograaf voordat je hem of haar inschakelt. Je moet jezelf op je gemak voelen bij die persoon. Voel je dit niet, dan is het niet de juiste fotograaf voor jullie bevalling.

 3. Bekijk het portfolio

  Elke fotograaf heeft een bepaalde stijl, deze stijl kan perfect aansluiten bij jouw wensen, of niet. Bekijk daarom altijd het portfolio om te bekijken of de fotograaf bij jullie past.

 4. Kies voor een fotograaf die dichtbij woont

  Aangezien de fotograaf snel naar jullie toe moet kunnen komen, is het wel handig als die betrekkelijk dichtbij woont. Let hier dus op!

Ouders die een geboortefotograaf foto’s tijdens de bevalling hebben laten maken, zeggen dat de fotograaf de kosten meer dan waard is!

bevallingsfotografie prijzen

Prijzen geboortefotografie

Eerlijk is eerlijk: een geboortefotograaf is niet heel goedkoop. De prijzen zijn niet overal hetzelfde, maar gemiddeld zal dit tussen de €700,- en €1300,- zijn. Misschien schrik je hier een beetje van, maar er is een reden waarom de prijzen wat hoog zijn.

Het aantal uren dat de fotograaf met deze klus bezig is, kunnen behoorlijk oplopen. Als eerste is de fotograaf vanaf de 38ste week van je zwangerschap 24 uur per dag voor jou beschikbaar. De fotograaf zal er dus elke dag voor zorgen dat hij bereikbaar is en meteen naar je toe kan snellen mocht je bevalling beginnen.

Alvast n de stemming komen? Kijk hier voor de mooiste geboortefilmpjes!

geboortefotograaf prijzen vergelijken
Daarnaast zal de fotograaf ook je gehele bevalling en een paar uur daarna aanwezig zijn. Vooraf weet niemand hoe lang een bevalling gaat duren, dus zal de fotograaf flink wat uren voor je reserveren zodat hij geen enkel moment van de geboorte mist.

Al deze punten maakt het behoorlijk arbeidsintensief en daarom zijn de kosten van geboortefotografie wat hoger dan wanneer je een fotoshoot van een uurtje zou doen. Ouders die een geboortefotograaf foto’s tijdens de bevalling hebben laten maken zeggen dat de fotograaf de kosten meer dan waard is. Overigens zijn deze kosten niet hoger dan wanneer je een fotograaf zou inhuren om je huwelijk vast te leggen!
Nog meer inspiratie nodig? Kijk eens naar Birth becomes you!prenatal extra korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019