luieraanbiedingen header
Kraamtijd

Tips en ideeën om zelf een kraamcadeau te maken!

Er is weer een baby geboren, wat leuk! Maar wat moet je nu weer geven? Soms is het zo lastig! Maar niet voor de crea bea’s en DIY-liefhebbers onder ons, want het meest leuke en originele kraamcadeau maken kun je natuurlijk ook zelf! Ik geef je hier leuke inspiratie en dé plek waar je al je benodigdheden kunt bestellen.

cheezzbaby banner

Waarom zou je zelf een kraamcadeau maken?

Alles is net een tikkeltje mooier, leuker en waardevoller als het met liefde en passie zelf is gemaakt. Alleen de gedachte dat iemand er tijd in heeft gestoken om iets te bedenken en te maken, is al geweldig. Juist daarom is het al ontzettend speciaal om zelf een kraamcadeau te maken.
Daarnaast kan je ook echt iets bijzonders geven dat heel erg past bij de smaak van de ouders of je geeft iets dat jullie vriendschap symboliseert. Overigens hoef je niet perse het kraamcadeau te maken, je kunt ook de mand of verpakking waar het cadeau (of cadeaus) in zit zelf maken. Ook dan geef je het een hartstikke leuke en persoonlijke touch.

Inspiratie nodig? 15 Tips: Wat geef je een pasgeboren baby?

babykleding hema banner

Hoe kan je een origineel kraamcadeau zelf maken?

Hoe je een origineel kraamcadeau zelf kunt maken? Dat is heel simpel, je bedenkt iets en Googelt naar instructies om het te maken en vervolgens schaf je de benodigdheden aan. Ja echt, zo simpel is het. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst iets bedenken.

Om je te helpen heb ik hieronder een paar leuke tips en ideeën voor je verzameld:

 • Naam in hout:

  Met mooie sierlijke houten letters maak je de naam van de baby en deze letters versier je in de kleuren van de babykamer (als je die weet). Probeer er wel zeker te weten dat het past bij de smaak van de ouders.

 • naam in hout kraamcadeau

 • Koffertje met naam:

  Een schattig koffertje met naam en mooie decoratie is ook erg leuk om te geven.

 • Luchtballon met cadeaus:

  Je kunt het kraamcadeau ook op een leuke manier geven, bijvoorbeeld door het in een mandje te stoppen van een luchtballon die je zelf maakt.

 • Opbergkistje met naam:

  Er zijn nooit teveel opbergplekken voor al dat speelgoed. Hoe leuk is het dan wel niet als de baby een eigen kistje met zijn of haar naam krijgt om alle spulletjes in op te bergen?

 • opbergkistje met naam zelf maken kraamcadeau

 • Dromenvanger:

  De indianen geloven dat een dromenvanger nare dromen opvangt, een prachtig symbolisch cadeau om te geven en ook een geweldig kraamcadeau om te maken.

 • Letterbak met kleine cadeautjes:

  Een letterbak is een houten bak met vakjes. In deze vakjes kun je kleine cadeautjes doen zoals een rompertje, zalfje, knuffel, sokjes, hydrofiele luier etc. De letterbak decoreer je.

 • Boxmobiel:

  Het eerste half jaar kan een baby ontzettend genieten van een mooie boxmobiel, dus ook dit is een prachtig kraamcadeau om zelf te maken. Zorg vooral voor veel contrasterende kleuren!

 • Opbergdoosje, schatkistje:

  Als het kindje wat ouder is zal hij graag de spulletjes op een veilige plek willen bewaren (vooral meisjes vinden dit leuk). Denk aan een mooi opbergdoosje in de vorm van een hartje of een schatkistje met haar naam erop.

 • Speenkoord:

  Een prachtig speenkoord is ook altijd een goed kraamcadeau om zelf te maken.

 • Luiertaart, luierbeer, -motor en ga maar door:

  Luiers zijn altijd een goed cadeau om te geven, zeker als je hier wat leuks van maakt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie luiertaart maken of maak er iets anders van dan een taart zoals een beer, motor, wiegje en ga zo maar door.

 • luiermotor zelf maken

 • Kraammand:

  Nog een ontzettend leuk kraamcadeau om te maken is een zelfgemaakte klassieke kraammand. In deze mand stop je 8 tot 10 cadeaus. De moeder mag elke dag 1 cadeautje uitpakken. Bijvoorbeeld een slabbetje met de naam van de baby, billencrème, rompertje, lekkere doucheschuim voor mama en een kleine rammelaar.

kraammand luchtballon zelf maken

Waar vind je goede handwerk materialen online?

Goed, je hebt nu misschien al een idee welk kraamcadeau je zelf gaat maken, maar nu moet je het nog gaan doen. Waar kan je alle benodigdheden halen? Nou bij groothandel Vaessen Creative waar je een assortiment van 30.000 producten voor doe-het-zelvers tot je beschikking hebt. Je vindt er werkelijk alles van decoratie tot verf, inkt, stickers, albums, planners, kistjes, koffers, touwtjes, houten letters en ga zo maar door. Je kunt daar ook al het hobby gereedschap bestellen dat je nodig hebt.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019