“banner
Mamma

Zo blijft je relatie leuk na het krijgen van een baby!

In het begin van je relatie is alles nog even spannend. Als je aan je partner denkt voel je al kriebels, alles is leuk en ook in de slaapkamer is er nog veel te ontdekken. Toch verandert dit bij de meeste stellen in de loop der jaren. Helemaal na het krijgen van een baby. Zonde natuurlijk, want het is heel belangrijk om het op alle vlakken leuk met elkaar te hebben. Je relatie leuk houden na het krijgen van een baby, hoe doe je dat nou eigenlijk?

beste babyfoon bol.com

Waarom je relatie verandert na het krijgen van een kind

Als je aan kinderen begint neem je het je nog zo voor; onze relatie gaat hier niet onder leiden. Wij blijven gewoon leuke dingen doen en tijd voor elkaar maken. Toch gaat het helaas vaak anders. Je bent druk met je dagelijkse leven. Er moet gewerkt worden, het huishouden draait door en zo gaat alles zijn gangetje.

Nou ja, alles? Vaak zorgen baby’s en kleine kinderen voor een hoop slapeloze nachten. En dan niet de slapeloze nachten zoals je die in het begin van je relatie had. Simpelweg omdat je soms gewoon niet aan slapen toe komt, omdat je het veel te druk hebt met elkaar. Na de komst van een baby heb je daar vaak de puf niet voor. Je bent blij met elke minuut slaap die je kunt krijgen, en wilt die niet ‘verspillen’ aan seks.

banner moederfiets fietsvoordeel

Waarom is seks belangrijk in een relatie?

Naast ‘papa en mama van’ zijn jullie ook nog steeds elkaars partner. En om een relatie goed te houden is seks belangrijk. Seks heb je (althans, dat is in de meeste relaties niet gebruikelijk) niet met Jan en alleman. Het is dat ene intieme stukje wat je alleen met je partner beleeft. Als je dit niet meer doet leef je straks niet meer als geliefden, maar als broer en zus samen.

Heel veel stellen krijgen relatieproblemen na de komst van een baby, en vaak komt dit door gebrek aan seks en spanning. Dat moet je toch niet willen? Je bent gek op je partner, jullie zijn een prachtig stel met een wolk van een baby. Zonde om dat allemaal kapot te laten gaan door gebrek aan intimiteit en seks toch?

Lees ook: Hoe snel mag je weer seks hebben na de bevalling?

Waarom je relatie verandert na het krijgen van een baby

Drie tips om je relatie leuk te houden na het krijgen van een baby!

Het is best logisch dat je vlak na de bevalling nog niet zit te wachten op seks. En een paar weken na de bevalling misschien ook nog niet. Doe in eerste instantie dan ook niets wat voor jou niet goed voelt. Maar als je lichamelijk weer op de been bent kan je je vast wel voorstellen dat je partner misschien wel zin heeft. En ook als jij je misschien nog totaal onaantrekkelijk voelt denkt je partner daar waarschijnlijk heel anders over.
Tijd om het roer om te gooien en jullie seksleven wat nieuw leven in te blazen.

 1. Voel jezelf mooi

  Als jij jezelf aantrekkelijk vindt is het gemakkelijker om je over te geven aan je partner en de spanning. Koop een mooi lingerie setje, smeer jezelf in met een lekkere bodylotion en trek je hoge hakken aan. Bewonder jezelf eens in de spiegel, je lichaam is misschien wel veranderd, maar je mag er nog steeds zijn 😉

 2. Date-night

  Probeer af en toe een avondje samen te plannen. Regel een oppas en ga samen dineren, of ga een nachtje weg naar een mooi hotel. Zo hebben jullie alle tijd voor elkaar zonder flesjes en luiers.

 3. Experimenteer

  Doe eens iets geks, iets buiten je comfort zone. Koop een speeltje en probeer eens iets anders dan wat je normaal gesproken zou doen. Er zijn een heleboel leuke seksspeeltjes te koop, waarmee je je seksleven een enorme boost kunt geven.

  Een vibrator bijvoorbeeld, die zijn echt niet alleen gemaakt om jezelf te verwennen. Vaak vinden mannen het juist erg spannend om samen een vibrator te gebruiken tijdens de seks. Mooi meegenomen: ze zijn tegenwoordig zo vormgegeven dat je soms niet eens ziet dat het een speeltje is. Handig, kan je hem zo op je nachtkastje laten liggen.

Jullie willen niet een van de drie huwelijken zijn die stranden na het krijgen van een kind toch? Investeer daarom wat tijd en moeite in elkaar. Je relatie leuk houden na het krijgen van een baby is belangrijk. En je zult zien, als je eenmaal de smaak van elkaar weer te pakken hebt ben je blij dat je de moeite genomen hebt.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!