wishup banner
Mamma

De leukste eerste Moederdag cadeaus voor nieuwe moeders!

Binnenkort is het weer zover, Moederdag! Ieder jaar een bijzondere dag, maar als het jouw allereerste Moederdag is, wordt het er eentje om nooit te vergeten. Hoe wil jij jouw eerste Moederdag graag vieren? Laat deze blog dan per ongeluk open op de tablet staan zodat je partner het ziet! Want wat zijn de leukste eerste Moederdag cadeaus? We hebben ze voor je verzameld!

luiers met korting banner

Moederdag, een bijzondere feestdag!

Moederdag is een mijlpaal voor iedere moeder. We vieren deze dag volgens Wikipedia al bijna honderd jaar, op de tweede zondag in mei, namelijk al sinds 1925! Helaas kan het ook een pijnlijke dag zijn voor alle vrouwen die ongewenst kinderloos zijn, of als je jouw moeder bent verloren.

Gelukkig is Moederdag voor de meeste vrouwen een mooie dag. En je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iemand die het er moeilijk mee heeft een hart onder de riem te steken met een van onze Moederdag cadeautips!
Hoe vier je een eerste Moederdag?

Je weet vast nog dat je vroeger zelf de mooiste knutselwerkjes maakte voor je eigen moeder, mijn moeder heeft er zelfs nog steeds een paar! Met een dienblad met een zelfgemaakt ontbijtje de trap op, om mama te verrassen.

Maar nu ben jij ineens de moeder en lig je vol verwachting in bed te wachten op wat er komen gaat. Krijg jij ook een ontbijtje op bed? Of een schattig knutselwerkje van je kindje? Tijdens jouw eerste Moederdag kan je nog niet te veel van de baby verwachten, maar natuurlijk wel van jouw partner. Zou hij iets bijzonders voor je hebben bedacht?

meegroeiromper banner

De 10 leukste eerste Moederdag cadeaus voor nieuwe moeders!

 1. Bloemen zijn natuurlijk altijd een goed cadeau!

  Een enorm plukboeket of een lief zelf uitgezocht bosje rozen? Van bloemen wordt elke moeder blij. Tegenwoordig zijn droogbloemen ook erg hip en deze staan heel lang, dus je kunt er maanden plezier van hebben.

 2. Persoonlijk sieraad

  Vroeger kregen vrouwen die een kind kregen vaak ‘baargoud’. Een speciaal sieraad voor de vrouw die pas is bevallen van haar baby. Om ervoor te zorgen dat de moeder zich speciaal voelt.

  Maar een mooi sieraad geven, is ook perfect voor een moederdag cadeau. Kies bijvoorbeeld voor een ring met een geboortesteen, een moedermelk sieraad, of een ketting met de initialen van jullie kindje om het cadeau extra persoonlijk te maken!

 3. Beautybehandeling of een dagje wellness

  Moeder zijn is geweldig, maar ook vermoeiend. Daarom is het heerlijk om even een dagje, of een paar uur voor jezelf te hebben. Kom helemaal tot rust in de stoel van de schoonheidsspecialiste of tijdens een fijne massage.

 4. Gepersonaliseerde Moederdag cadeaus

  Kleed je de baby aan met een “I Love Mama” rompertje? Of kies je voor een borrelplank met jullie gezin erop? Een naambordje voor bij de voordeur met de namen van jullie gezin erop is ook een enorm leuk als eerste Moederdag cadeau.

 5. Fotoshoot

  Jullie prachtige gezin moet natuurlijk vastgelegd worden. Een fotoshoot is een prachtig cadeau om de periode rondom die allereerste Moederdag vast te leggen.

 6. Foto van de baby

  Een uitvergrote gezinsfoto met baby mag natuurlijk niet ontbreken in jullie woning. Kies een van de mooiste foto’s van jullie kindje en laat hem afdrukken op bijvoorbeeld aluminium of plexiglas.

 7. Iets wat mama niet voor zichzelf koopt!

  Die dure crème die je al eeuwen wil hebben of die ene tas die je toch iedere keer in de winkel achterlaat. Verwen de nieuwe mama met iets wat ze echt graag wil hebben, maar nooit voor zichzelf zou kopen.

 8. Me-time

  Het zou heerlijk zijn om iedere week even twee uur voor jezelf te hebben. Dus partners: neem de baby mee op pad en geef mama haar me-time. Zodat ze eindelijk haar favoriete tijdschrift kan lezen, of lekker in bad kan. En moeders: doe dat dan ook echt en ga niet stiekem opruimen of stofzuigen.

 9. Dubbelwandige koffie- of theeglazen

  Want warme koffie is niet meer vanzelfsprekend als moeder, helaas.

 10. SLAAP!

  Last but not least, waar zijn we allemaal het meest aan toe sinds we moeder zijn? Juist, slaap! Een dag in het weekend uitslapen, zou al een hele grote luxe zijn.

Wat het eerste Moederdag cadeau ook gaat worden, deze eerste Moederdag ga je waarschijnlijk niet snel vergeten. Misschien heb je jaren toegeleefd naar dit moment en misschien ben je wel heel onverwacht moeder geworden. Hoe dan ook: alle moeders verdienen een geweldige Moederdag!

Lees ook: Dingen die zwangere vrouwen graag willen!cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!