sale kleertjes header
Mamma

Besparen op de vaste lasten van jouw gezin

Weet je dat het eigenlijk niet veel moeite kost om op een goede manier geld te besparen op de vaste lasten? Ook al heb je het niet eens nodig, het is zonde als je onnodig te veel betaald. Met een paar simpele handelingen bespaar je zo een paar honderd euro per maand en dat geeft een geweldig gevoel! Betaal nooit meer te veel en lees onze tips om te besparen op de vaste lasten.

libido banner

Besparen op de vaste lasten

Vaste lasten zijn de kosten die elke maand terugkomen. Denk aan verzekeringen, boodschappen, abonnementen, autokosten, energiekosten, internet, mobiele telefoon, gemeentelijke belastingen en kleding. Als je graag wilt besparen, dan kun je het beste met de vaste lasten beginnen. Wanneer je het goed aanpakt kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen op vaste lasten. Vaak gaat het met kleine hoeveelheden. Zoals een tientje hier en een tientje daar. Uiteindelijk zal het onder de streep zeker de moeite waard zijn! Ga er dus even een uurtje voor zitten en je doet jezelf en je gezin echt een groot plezier.

Besparen op boodschappen

Je kunt veel kosten besparen op door goed op de aanbiedingen te letten bij de boodschappen. Alle supermarkten stunten geregeld met prijzen. Hierdoor is er altijd wel iets wat je altijd koopt in de aanbieding. Denk aan wasmiddel, schoonmaakmiddelen, wc-papier, luiers, shampoo en ga maar door.
besparen op boodschappen
Is je favoriete product in de aanbieding, sla dan meteen groot in zodat je even vooruit kunt. Als je consequent gebruik maakt van aanbiedingen kun je al snel een paar honderd euro per jaar besparen. Stel jezelf daarom de regel dat je bepaalde producten nooit koopt als ze niet in de aanbieding zijn.

Ook een goede manier om te besparen. Stap over naar B merken of huismerken. Soms komen huismerken en A merken uit dezelfde fabriek en zijn ze dus nagenoeg van dezelfde kwaliteit. Ook producten van goedkopere supermarkten zoals de Lidl zijn vaak van prima kwaliteit. Sterker nog, de vaatwastabletten van de Lidl waren vorig jaar door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste vaatwastabletten.

libido banner

Besparen op verzekeringen

We kunnen bijna alles om ons heen verzekeren. Soms weten we niet eens meer welke verzekeringen we hebben lopen. Zonde, want ook met verzekeringen kun je een hoop besparen. Zet eerst op een rijtje welke verzekeringen je hebt en bij welke verzekeraar.

Wat ook goed is, is bekijken wat je nu hebt verzekerd. Heb je bijvoorbeeld niet te veel verzekerd? Het komt geregeld voor dat mensen zich over verzekeren. Dit geldt met name voor reisverzekeringen.

Een gouden tip is: verzeker alleen wat je zelf niet kunt betalen!

Je hoeft jezelf niet te verzekeren voor kleine dingen, want vaak is het schadebedrag klein. Dat kan je prima zelf betalen. En zo bespaar je al snel tien euro per maand.
Heb je een goed gebit en bijna nooit een gaatje? Dan is een aanvullende tandartsverzekering niet nodig. Bereken bij alles of je wel echt kosten bespaart door het te verzekeren.
besparen op verzekeringen

Tips om te besparen op de vaste lasten van verzekeringen:

  • Voorkom dubbele dekking. Sommige reisverzekeringen dekken ook medische kosten, maar medische kosten in Europa worden al gedekt door je basisverzekering.
  • Ga elk jaar de autoverzekering vergelijken. Vaak zijn goedkope autoverzekeringen net zo goed als de duurdere varianten. Bij oudere auto’s is het niet interessant om een allrisk verzekering te kiezen.
  • Bekijk of je wel een pechhulp verzekering nodig hebt. Als je een nieuwe auto koopt, heb je garantie en is een pechhulp verzekering overbodig.
  • Ben je bijna nooit ziek of heb je geen lichamelijke mankementen? Verhoog dan je eigen risico bij de ziektekostenverzekering. Je krijgt dan een korting op de premie waardoor je maandelijks minder betaalt.

Blijf altijd verzekeringen vergelijken

Of het nu gaat om je zorgverzekering of autoverzekering. Het loont echt om jaarlijks verzekeringen te vergelijken en over te stappen naar de voordeligste verzekering. Er zijn vergelijkingswebsites die in een paar eenvoudige stappen kunnen berekenen welke verzekering het meest voordelig is voor je gezin.
Overstappen is in een paar muisklikken geregeld. Neem hier even de tijd voor en je kunt makkelijk kosten besparen op vaste lasten.
vergelijk energie leveranciers

Besparen op gas en licht

Besparen op gas en licht is heel makkelijk door een paar kleine aanpassingen. Je kunt heel simpel beginnen door je energieverbruik terug te dringen. Zet de verwarming een graadje lager en ’s nachts helemaal uit. Er bestaan tegenwoordig ook slimme thermostaten die je helpen energie besparen. Andere manieren om te besparen op de energiekosten is minder lang douchen, voorzichtig zijn met de warme kraan en de deuren altijd goed te sluiten.

Heb je wat geld te besteden zodat je kunt besparen op de vaste lasten?
Investeer dan in goede isolatie van je huis, dubbel glas, een zonneboiler, houtkachel en ledverlichting. Staat je huis goed in de zon, dan kun je ook zonnepanelen laten plaatsen. Als je nieuwe apparatuur koopt, kies dan altijd voor energiezuinige apparatuur.

Vergelijk energieleveranciers

Online kun je makkelijk leveranciers van energie vergelijken. Energieleveranciers willen graag nieuwe klanten en bieden daarom vaak aantrekkelijke aanbiedingen om over te stappen. Als je makkelijk geld wilt besparen, bekijk dan waar je goedkoper uit bent!

Het is zonde dat mensen vaak lang bij dezelfde energieleverancier blijven. Jouw huidige leverancier zal haar bestaande klanten niet snel een leuke korting geven. Maar nieuwe klanten wel! Ondertussen ga jij als trouwe klant eerder meer betalen als je energiecontract is afgelopen dan minder. Overstappen is niet moeilijk en wordt meestal voor je geregeld.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019