zozwanger adverteren
Mamma

Waarom moeder zijn steeds makkelijker wordt!

De eerste weken na de bevalling weet je totaal niet wat je overkomt. Die eerste weken moeder zijn, voelen raar, zwaar en nog een beetje onwennig. Wanneer je baby het op een huilen zet, raak je bijna in paniek en je vraagt je af hoe je in godsnaam iets gedaan kunt krijgen op een dag. Want voordat je goed en wel de kleding voor de was bij elkaar hebt gezocht, moet je baby weer drinken. Wanneer houdt het op? Nooit! Maar gelukkig kan ik je wel vertellen dat het moeder zijn echt makkelijker wordt.
deonlinedrogist voor moeder en babyHet moeder zijn wordt echt makkelijker!

Dit stuk is voor alle dames die net moeder zijn geworden, net zoals ik. Want jeetje zeg, die eerste maanden met baby zijn best heavy. Ik had het gevoel dat ik alleen maar aan het voeden en verschonen was. Ik had geen tijd om te koken, geen puf om boodschappen te doen en het huishouden verslonsde met de week. Had jij dat ook? Had jij ook niet altijd dat roze wolk gevoel, maar meer het gevoel dat je leven bestaat uit voeden en nooit meer goed slapen? Lees dan verder, want ik leg hier de verlossende woorden uit: het moeder zijn wordt echt makkelijker. Elke maand weer meer. Lees hier hoe!

 1. Je baby gaat langer slapen

  In de eerste maanden heeft je baby ongeveer om de 2 tot 3 uur voeding nodig en dat betekent dat jij elke 2 of 3 uur ook wakker bent, ook ´s nachts. Tussendoor heb je maar kleine hazenslaapjes omdat je, in tegenstelling tot je baby, niet na de voeding meteen weer kunt verder slapen. Je komt er dus niet onderuit: slaaptekort! Maar hier komt hoe dan ook een einde aan! Na 3 maanden gaat je baby steeds langer aan één stuk slapen, vooral ’s nachts.

 2. tips voor moeder met pasgeboren baby

 3. Je baby gaat minder vaak eten

  Je hebt je handen er vol aan: al dat drinken. Je bent alleen maar bezig met voeden of flesjes klaarmaken en weer afwassen en steriliseren. Pffff. Maar gelukkig is ook dit tijdelijk. De eerste weken drinkt je baby misschien wel 8 keer per dag, dat wordt echt minder. Na 4 maanden kan het zomaar zijn dat je baby maar 5 keer gevoed moet worden. Heb je ook wat tijd om iets anders te doen.

 4. Je leert je baby kennen

  In het begin lijkt elk huiltje hetzelfde en sta je telkens weer aan de wieg jezelf af te vragen of je baby nu honger heeft, een volle luier, moet boeren of gewoon chagrijnig is. Na een paar maanden ken je jouw baby beter en kun je sneller aan het huilen inschatten wat er aan de hand is. Je weet wanneer je baby een beetje jengelt in de slaap (en je er dus niet naar toe hoeft) of wanneer je baby honger heeft en moet drinken.

 5. Je wordt relaxter

  In het begin doe je er alles aan om het jouw baby zo fijn mogelijk te maken en sta je bij elk huiltje na 1 seconde naast het bedje. Dat gaat echt veranderen, want als je weet dat je niet altijd meteen naar je baby toe hoeft als die huilt en je dus best nog eventjes onder de douch kunt staan (en dus niet meer met het sop in je haar naar je kindje hoeft te rennen). Daarnaast weet je wat je jouw kind moet aantrekken om ervoor te zorgen dat jouw baby lekker op temperatuur blijft en besef je dat je kindje niet van porselein is.

 6. Je wordt handiger

  Ik deed in het begin iets van 10 minuten over een luier verschonen en mijn kind aankleden kosten me al snel een half uur. Dat is nu niet meer. In 30 seconden heeft ze een schone luier om haar billetjes zitten en uit- en aankleden is in 10 minuten gepiept.
  Je wordt ook handiger in het vervoeren van je kleintje. Na een paar maanden ben je niet meer zo aan het hannesen met die maxi cosi en luiertas, maar heb je een structuur en gaat het makkelijker. Je staat nu in een mum van tijd buiten om te vertrekken en doet er niet meer een uur over waarbij je 5 keer terug naar binnen moet omdat je weer iets bent vergeten. Zoals de luiers, luierdoekjes, hydrofiele doekje en had je gedacht aan een extra setje kleding?

 7. Je brengt je baby eerder weg

  No way dat jij lichamelijke afstand neemt van jouw pasgeboren baby! Als een leeuwin wijk je bijna niet van zijn of haar zijde. Geloof me: na een paar maanden doe je dat wel. Je baby is dan wat ouder en niet meer zo super kwetsbaar, dan vertrouw je anderen ook wel met jouw wondertje. Dat betekent dat je jezelf weer even kunt richten op jezelf zoals me-time, weer lekker aan het werk of wat quality time met je partner (heel belangrijk).

 8. Het wordt steeds leuker

  Een pasgeboren baby wil alleen maar drinken, slapen en plassen en verder is niets interessant. Je kunt dan wel op je kop staan, een lachje gaat er niet vanaf. Daarnaast ziet je kind je waarschijnlijk niet eens want en pasgeboren baby ziet niet verder dan 20 tot 30 centimeter. Gelukkig komt hier na een paar maanden al verandering in en gaat je kindje naar je lachen, steeds meer geluidjes maken, contact zoeken en lekker spartelen. Het wordt dus steeds leuker! En als het moeder zijn leuker wordt, wordt het ook steeds makkelijker. Voor je het weet praat en loopt je kleine ukkepuk!

 9. moeder zijn wordt leuker

 10. Je kind kan zichzelf beter vermaken

  Een kleine baby heeft nog totaal geen interesse in die bergen met speelgoed die je ondertussen hebt aangeschaft. Hoe kom je dan de tijd door? Dan maar weer wandelen of rondlopen in huis… Gelukkig wordt dat echt beter. Je baby kan steeds meer zien en begrijpen. Hierdoor gaat hij dingen ook steeds leuker vinden zoals een activity centre, speelgoed dat geluid maakt en nog later blokken, lego en poppen. Voor je het weet is je kleine uren zoet aan het spelen en heb je er geen omkijken naar.

 11. Je hebt iets meer speling

  Eerst moest je baby om de 3 uur drinken, na een paar maanden is dit 4 uur en na 8 maanden kan je baby steeds meer met de pot mee eten en kan je de flesjes opbergen. Na nog een aantal maanden heb je iets meer speling in eetmomenten en slaaptijden. Natuurlijk blijft regelmaat belangrijk, maar een ouder kind is flexibeler dan een jonge baby. Heerlijk.

 12. korting op pampers luiers

 13. Je kind heeft geen luier meer nodig

  Oké het duurt wel eventjes, maar na een paar jaartjes hoef je geen luiers meer te verschonen omdat je kindje zindelijk is! Dat scheelt! Zeker ook in het inpakken van de luiertas, die je dus eigenlijk niet meer nodig hebt. En denk eens aan de kosten die je niet meer hebt! Als dat het moeder zijn niet makkelijker maakt!

Reageer

vadersschapsverlof 2019