Loulouka banner
Mamma

Afvallen na de bevalling

Je zou een waar wonder zijn als je na de bevalling al pijlsnel weer op gewicht bent. Bijna iedere vrouw komt aan tijdens de zwangerschap mede door die fijne hormonen en door een ander eet- en slaappatroon. De meeste vrouwen willen die extra bagage snel weer kwijtraken. Dan zit er maar één lastige taak op: afvallen na de bevalling. Lees hier hoe je verantwoord kunt afvallen en wat je kunt proberen als het afvallen na de bevalling niet lukt.

Zalando 2 75p schoenen banner

Afvallen na bevalling hormonen

Na de bevalling hebben je hormonen tijd nodig om weer in balans te komen. Ga dus niet meteen na je bevalling op dieet, dat is niet gezond en helpt ook niet. De eerste 6 weken moet je lichaam echt ontzwangeren zodat je hormonen weer een beetje in balans kunnen komen. Hierna kan het nog wel een half jaar of langer duren voordat je echt weer jezelf bent. Sommige vrouwen hebben zelfs de pech (of soms juist geluk) dat hun lichaam blijvend veranderd na de zwangerschap.

Afslanken met korting banner

Verantwoord afvallen na zwangerschap

Na je bevalling is het belangrijk dat je jouw lichaam de tijd geeft om te herstellen. Ga dus niet meteen op dieet, maar probeer gezond te eten. Dit betekent dat je zout, verzadigde vetten en snelle koolhydraten (suikers) het beste kunt laten staan. Kies daarvoor in de plaats voor plantaardige vetten, vezelrijke producten zoals groenten, fruit en volkorengranen en genoeg water.

Ook is het heel goed voor je lichaam om al meteen in beweging te komen zoals voorzichtig wandelen. De eerste 6 weken mag je nog niet gaan sporten, je kunt wel langzaamaan beginnen met wandelen. Lees hier meer over sporten na de zwangerschap.

Fietsenwinkel mamafiets banner

Afvallen na zwangerschap keizersnee

Vrouwen die een keizersnee hebben gehad, moeten lichamelijk langer herstellen. Daarnaast mag je de eerste weken maar heel weinig. Doe dus rustig aan en volg echt de adviezen van de artsen op. In de meeste gevallen mag je na 8 weken wat meer gaan bewegen, maar begin er pas mee nadat je goedkeuring hebt gekregen van je huisarts.
Ook voor afvallen na een keizersnede geldt dat je goed op je voeding moet letten en suikers en verzadigde vetten beter kunt laten staan.

Geloof het of niet maar je kunt ook teveel afvallen na de bevalling!

teveel afvallen na de bevalling

Teveel afvallen na bevalling

Je zou denken dat het ideaal is: veel afvallen na de bevalling, maar dat is niet voor iedere vrouw het geval. Het komt vaak voor dat vrouwen juist teveel afvallen na de bevalling. Ga in ieder geval altijd naar je huisarts om dit te bespreken en schrijf eens op wat je eet op een dag. Dat kan al erg goed helpen om meer inzicht te krijgen. Mogelijk oorzaken voor het feit dat je veel afvalt na de geboorte:

  • Borstvoeding geven:

    Sommige vrouwen kunnen erg snel afvallen omdat ze borstvoeding geven. Wanneer je borstvoeding geeft verbrand je dagelijks ongeveer 500 kilocalorieën meer.

  • Postnatale depressie:

    Merk je dat je niet kunt genieten je kleine baby, je veel moe bent en negatieve gedachten hebt? Heb je daarnaast ook geen eetlust? Dan kan het een postnatale depressie zijn. Ga alsjeblieft naar je huisarts zodat je mogelijk doorverwezen kan worden.

  • Snelle schildklier:

    Soms kan het voorkomen dat je schildklier na de zwangerschap sneller gaat werken en je daardoor dus afvalt. Als je bij je huisarts bloed laat prikken kan dit achterhaald worden.

Afvallen na zwangerschap lukt niet!

Ben je het al maandenlang aan het proberen om af te vallen en lukt het niet om van je hangende buik af te komen? Geef je ook geen borstvoeding meer? Probeer dan eens een Proteïne dieet. Als je dit dieet opvolgt volgens de 4 stappen is de kans heel erg groot dat je gaat afvallen na de bevalling.

Het mooie van het dieet is dat je na het afvallen langzaamaan leert om gezond te eten zodat het gewicht er ook af blijft. Omdat je tijdens het dieet veel eiwitten binnenkrijgt gaat je spiermassa niet verloren en heb je minder snel een hongergevoel. Hierdoor is het makkelijker vol te houden. Het is dus zeker het proberen waard.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!